Laila Högfeldt

Så gick jag ner 35 KILO!

IMG_20170321_140850_188

Jag får ganska många mail, minst ett mail i veckan där läsare undrar hur de ska göra för att gå ner i vikt.

Jag vill börja med att understryka att jag verkligen inte är någon dietist. Det enda jag kan göra är att utgå ifrån mig själv, hur gjorde jag?

Vid varje graviditet har jag gått upp 35 kilo! Både med Philip och med William. Så här gjorde jag för att gå ner allt:


– Jag gick promenader även om jag inte alls var sugen på det. Jag laddade ner en ljudbok från storytel eller lyssnade på en massa podcast under mina promenader för att få dem att bli roligare 🙂

Jag hade bara ätardag i veckan och den dagen satte jag på lördagar. Inget ”fredagsmys” eller ”söndagsmys” som innefattade onyttig mat eller snacks. På lördagar åt jag ”onyttigt” och då kanske jag åt en normal frukost, en valfri lunch som t. ex. thaimat, sushi, en god sallad eller liknande och sedan något onyttigt till middag beroende på vad vi gjorde. Vad jag åt varierade väldigt mycket.  Ibland köpte vi hem pizza, ibland lagade vi något hemma och ibland gick vi ut på resturang och åt. Syftet var inte att det skulle vara onyttigt utan att jag fick en valfrihet att välja något som jag verkligen var sugen på utan att tänka på om det var nyttigt eller onyttigt. Jag unnade mig även efterrätt och godis då om jag ville.

På vardagar åt jag en nyttig frukost beroende på vad jag var sugen på. Gröt, knäckebröd, kvarg etc. Till lunch åt jag kyckling eller lax med grönsaker till. Jag åt en kycklingfilé eller en lax. Var jag hungrigare så åt jag mig mätt på grönsakerna. Till kvällen åt jag något hemlagat tillsammans med Niclas. Men jag åt endast EN portion. Var jag hungrig sedan drack jag te eller tog ett äpple.

Jag minns att de första dagarna var svårast, klarar man de första dagarna klarar man resten! Allt sitter i huvudet. För visst är det konstigt att man känner sig hungrig två eller tre timmar efter att man har ätit trots att man skulle kunna överleva i flera veckor utan mat? Men egentligen är det inte energibrist du känner av utan risken för att det ska bli brist på mat.

Jag drack aldrig kalorier. Medelsvensken dricker 400 kcal per dag! Det blir 2 800 kcal per vecka och 12 000 kalorier per månad vilket innebär 1,7 kilo viktuppgång i månaden om man ligger 400 kcal över sin förbrukning varje dag.

IMG_20170321_141011_942

Bild från igår. 


Läs även:

COCA-COLA VS. COLA ZERO

IDAG VÄLJER JAG GLÄDJE!

3 SAKER JAG ÄTER MYCKET..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. lailahogfeldt

      Den försvann med promenaderna och bra kost. Egentligen var det nog mest en bra kost men promenaderna hjälpte så klart till =)

  1. Anna

    Duktig du är! En fråga är hur du lyckades behålla bysten så fin? Spänst försvinner ju normalt både av amning och viktnedgång. Så är det tyvärr för mig iaf ??

    1. lailahogfeldt

      Men åhh tack!! Ja men det är ju ingen stress med det, dina barn är ju fortfarande så små plus att du har tre små barn?!?! Strongt av dig att få dem så tätt =) Men samtidigt helt underbart <3 Stor kram!!

  2. Mirre

    ra gjort och ja det är sunt som du säger, en unnardag och då hålla sig till den och vara strikt andra dagar och röra på sig

  3. Hedda Söderberg

    Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
    http://nouw.com/heddasöderberg

  4. Marlene

    Ramlade precis in på din blogg och hann bara se några bilder innan jag tyckte du påminde om skådespelerskan Amanda Shull (och det är en komplimang).

    1. Johanna

      Fast rätt många av grav kilon är ju barnet,moderkaka,vätska i kroppen etc. Vissa säger 7kilo andra 10-12. Beror ju lite på hur mkt barnet vägde me. Jag tex samlade inte på mig vätska.men jävla massa fett ?