Laila Högfeldt

Idag väljer jag glädje!

gladje

I dag tänker jag skriva några ord rakt från hjärtat. Kanske får jag ”skit” för detta nu, men jag hoppas att ni kan förstå vad jag menar, kanske hjälper det någon!

Ni som är här inne och läser min blogg kanske undrar hur jag tänker? Är jag alltid så positiv och glad som det framställs i bloggen? Självklart har jag bättre och sämre dagar, men jag vill att ni ska lära känna mig och faktum är att de flesta av mina dagar är bättre, för att jag målar dagen vit. Jag har väldigt lätt för att tänka positivt och slå bort allt negativt. Jag tror att det beror på att jag blev väldigt retad och mobbad som barn, att jag då lärde mig att slå bort allt negativt och fokusera på ljuset i livet.

Hur gör jag det? Är det bara att slå bort det negativa?

Svaret är Ja! Jag vet att det låter klyschigt, men jag ger er sanningen här. Jag kommer inte att ljuga för er så att jag verkar ”mer mänsklig”. Om ni känner er nere, tänk så här: Glädje kommer när du slutar klaga på problem som du har, och börjar att vara tacksam för alla problem som du inte har! Det finns en massa saker som jag skulle kunna vara jätteledsen för, nedstämd och må dåligt över. Jag tror att vi alla människor har sådana saker som vi kan må dåligt över om vi vill. Men jag väljer att tänka positivt! En positiv attityd blir en bra dag, som blir en bra månad, som blir ett bra år och som blir ett bra liv. =) Man behöver inte alltid överanalysera saker, ibland kan man faktiskt skapa problem som inte ens var ett problem från första början. Glädje och lycka för mig är ett val, inte ett resultat. Ingenting och ingen person kommer att göra dig lycklig förrän du själv väljer att vara lycklig. Det jag menar är att glädje kommer inte att komma till dig, den kan bara komma från dig.

Jag hoppas att jag inte trampar någon på tårna nu. De som känner mig skulle garanterat säga att ”detta är typisk Laila att säga så här”, så nu vill jag att ni ska lära känna mig för att veta hur jag tänker.  Det gäller att lära sig att välja rätt tankar precis på samma sätt som ni väljer kläder varje dag. Det är en styrka som går att bearbeta upp om man bara övar sig. Du är starkare än du tror!, kan jag kan du!  ♡ ♡ ♡ 

 

happpy

Jag skickar en stor kram till alla er som känner er lite ledsna idag av olika anledningar. Idag känns det kanske jobbigt, imorgon kanske det kommer att kännas ännu värre, men i övermorgon kommer det att bli sol – var bara den bästa versionen av d-i-g. ♡ 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. lailahogfeldt

      Ja så är det nog tyvärr, men hoppas att fler kan få lite inspiration till att tänka positivt =) Desamma fina du!! <3

  1. Marie

    Jag håller helt med dig, det är bara du själv som kan göra dig lycklig, visst kan det gå lättare om omgivningen hjälper, men det är verkligen upp till sig själv.

  2. Sofie

    Jag tror alltid att lyckan beror på en själv, man ska inte tro att andra kan ge en lycka, utan det är du själv och din inställning som gör dig lycklig. Så tror jag!

  3. Linda - Motherly

    Tycker verkligen att du har helt rätt! Det må som sagt låta klyschigt men med en positiv attityd kommer man mycket längre. Jag tror också på law of attraction och att vi faktiskt attraherar det vi tänker på. Positivitet är alltid det bästa valet. Det går inte alltid, men oftast. Och det är en väldigt bra grundinställning. Kram!

    1. lailahogfeldt

      Visst är det så! I alla fall tror jag det 🙂 Tack för att du delade med dig:D Kram!! 🙂