Laila Högfeldt

Maten gör dig sjuk!

Idag är det måndag och jag behöver en nystart på kostsidan känner jag. För om jag fortsätter att äta så som jag gjort den här veckan så kommer jag att bli sjuk.

 

 

Tänker ni på vad ni äter? Tänker ni på vad ni äter p.g.a. vikt eller tänker ni utifrån hälsa? Jag tänker alltid på hälsan.

Visste ni till exempel att Sverige är ett av de länder som har störst benskörhet? Trots att vi dricker så mycket mjölk som ”ska vara så bra för skelettet”.

Visste ni att socker och gluten (vetemjöl) är inflammatoriskt för kroppen? Visste ni att cancertumörer lever på socker?

Visste ni att socker och gluten som ger en inflammation i kroppen även kan göra så att vi blir deprimerade?

Ja.. listan kan ju bara fortsätta. Men jag tycker att det är ganska skrämmande när jag tänker på allt dumt vi stoppar i kroppen. Visst ska man njuta någon gång, men inte till vardags!

Jag tror på balans, men också på att man ska ge kroppen bra och hälsosam mat som gör kroppen stark och frisk.

Aja, nu ska jag sluta tjata. Men i dag är det måndag och alltså en nystart för oss alla! Ha mina ord i bakhuvudet under dagen och gör bra och hälsosamma val! Din kropp kommer att tacka dig för det 🙂 ♡

Källa på allt har jag läst i boken Magstarkt av Martina Johansson

 

halso mat

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susanna

    Detta ständiga tänk på maten! Jag vet absolut hur jag borde äta men jag älskar ju också att njuta av sånt som inte är nyttigt men bara gott. Godis, kakor, vin och mer. Men det gäller att hitta balans. Min äldsta dotter har blivit vegan och äter så bra. Jag är imponerad av henne och försöker bli bättre. Ko mjölk tror jag verkligen inte att vi behöver! Jag tar både D vitamin och kalcium i tablettform. Fina matbilder förresten!

    1. lailahogfeldt

      Vad inspirerande att din dotter är vegan. Jag håller med, njuta men samtidigt hitta en bra balans. 🙂 Jag tror också som dig, att vi inte behöver ko-mjölk egentligen. Åhh tack! 🙂 STOR KRAM!

  2. Maria

    Sedan kan det ju vara så att vi bor i ett land där vi inte får så mycket solljus. Solljus motverkar benskörhet. Och NEJ gluten orsakar inte en inflammation i kroppen (om du inte har celeaki). Prata med läkare som jobbar med detta så får du höra.

    1. lailahogfeldt

      Ja det har du också rätt i 🙂 Jag känner tyvärr ingen läkare som jobbar med detta utan har bara läst mig till informationen. Tack för info! 🙂 Stor kram! 🙂 <3