Laila Högfeldt

Mina trix för att undvika socker

20161011_024713

”Du behöver det inte”

 

På vardagar försöker jag alltid att undvika socker – speciellt raffinerat socker – för så många olika anledningar.

För det första så är socker beroendeframkallande och jag märker direkt att efter att jag ätit något med socker så känner jag att jag behöver mer.

 

Jag märker även att jag kan få mer acne eller humörsvängningar  när jag äter mycket socker. Att det även kan leda till mer allvarliga sjukdomar som diabetes och hjärtsjukdomar är ju också ett faktum.

 

Jag har lite tricks för hur jag vanligtvis undviker raffinerat socker. Här kommer några små tips på hur jag gör under vardagar för att undvika socker.


Jag dricker massa vatten under dagen!

Dock gillar jag inte smaken av rent vatten om jag inte är jätte, jätte törstig. Däremot brukar jag ställa in en kanna med vatten i kylskåpet. Där i brukar jag hälla ner frysta bär. Jag brukar ta lite vad jag har i frysen för tillfället. En favorit är blåbär & hallon på sommaren och lingon & tranbär på hösten. MUMS! ♡

blabar


Jag äter inte bröd med mer än 4 g socker / 100 gram

Jag har skrivit om det såå många gånger innan och jag skriver det igen! Bröd är en riktig sockerfälla! Läs mer HÄR. Titta alltid på innehållsförteckningen när ni köper bröd ute i affären. Innehåller en mer än 4 gram socker så KÖP INTE om det bara är för att ni ska ha det som frukostmackor/kvällsmackor eller mellanmålsmackor. Det finns så mycket bröd som innehåller mindre socker.

sockerfritt brod


Mellanmål

Jag har märkt att jag oftast blir sugen på socker när jag är riktigt hungrig! Därför äter jag alltid minst en frukt på eftermiddagen. Äter jag ingen frukt märker jag direkt hur jag börjar att leta i skåpen. En stor favorit är äpple och apelsin. Ibland lyxar jag till det genom att skära äpplet i bitar, strö kanel och havregryn över och sätta in det i micron en liten stund. Det påminner lite om äppelpaj! MUMS! ♡

apple

 


Läs också:

SOCKER ÅLDRAR HUDEN

5 HÄLSOSAMMA SAKER SOM JAG FÖRSÖKER ATT ALLTID HA HEMMA

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna håkansson

    Bra tips Laila! Jag måate också undvika socker för jag blir jätte grinig om jag ej får eb kaka, kex ellee något varje dag som det är socker i. Det är sjukt beroende framkallande fan farligt. Är ju även socker i en del barnmat och gröten till bebisar. SÅ SJUKT! Vilen socker industi vi lever i. Jag brukar göra mitt egna filmjölksbröd (utan socker) det mättar och är bara i nyttiga saker. Kram

    1. lailahogfeldt

      Håller med dig om att det är sjukt att det är så mkt socker i barnmaten. Jag ger dock inte sådan gröt utan kokar gröt hemma istället ?? Ett tips! Åhh det är ju toppen! ?? Nyttigare OCH 100 ggr godare! ??❤ Stor kram!

  2. Amna

    Bra tips! Har även hört någonstans att man kan borsta tänderna när man blir sötsugen, så neutraliseras smaklökarna o suget försvinner tydligen ??