Laila Högfeldt

9 skönhetstips för gravida ♡

gravid fore efter

Är du orolig för att din graviditet ska förändra ditt utseende och hälsa? Svaret är att graviditeten förändrar kroppen vilket är naturligt.

Däremot tycker jag att en graviditet ger ett naturligt och fint lyster i många kvinnor, jag tror att det beror på glädjen och spänningen som man som mamma går igenom. Här kommer lite tips och guidning för dig att följa under dina graviditetsmånader. ♡


 

 1. Drick vatten!

Jag minns att jag var väldigt törstig som gravid och drack massor av vatten under dagen. Vad jag läst nu i efterhand är att man blir sugen på vatten som gravid eftersom att det filtrerar kroppen och spolar med sig gifter. Samtidigt hjälper vattnet till att upprätthålla rätt mängd fostervatten i kroppen. Så om du är gravid och inte dricker mycket vatten, lägg till detta på din lista direkt! 🙂 Drick helst 2 liter vatten om dagen, jag lovar att om du börjar att göra det i en veckas tid och sedan slutar så kommer du att känna en enorm suktan efter vatten, nästan som en varm sommardag!

2. Rätt mat!

När jag var gravid var jag jättesugen på ”riktig mat”. Med det menar jag mat med massa näring. Snabbmat fick mig att må jätteilla! Så se till att äta hälsosamt så att du kan ge bebisen i magen det bästa!

3. Sov!

Jag minns att jag, speciellt under den första trimsemestern var dödstrött! Så lyssna på din kropp och sov när du känner dig trött! I fall du har svårt att sova på dagen p.g.a. jobb eller dylikt, se till att lägga dig i tid på kvällen så att du verkligen får vila.

 

4. Motionera!

Jag gick lite promenader då och då som gravid. Jag gick även på yogaklasser som var utformade just för oss gravida. Det var även väldigt kul att träffa andra blivande mammor och byta erfarenheter med dem. Att simma är också väldigt roligt och skonsamt mot kroppen som gravid!

graviid


 

5. Undvika bristningar!

Många mammor pratar om är bristningar efter graviditeten. Jag smörjde mig hur mycket som helst men fick ändå lite bristningar. Men sanningen är att jag faktiskt inte vet om jag skulle haft ännu mer om jag inte smörjt mig alls.

 

6. Visa dina kurvor!

En gravidmage är såå sött! Så var stolt över den och klä dig på rätt sätt så att du framhäver dina kurvor. Tajta toppar och klänningar är så fint tycker jag!

gravidklader


7. Hudvård!

Glöm absolut inte bort hudvården som gravid! Jag använde den HÄR varje dag och min hud höll sig perfekt hela graviditeten, inte en enda finne!

hudvard gravid


8. Smink!

Vissa trötta dagar piggade det faktiskt upp med smink. Om jag kände mig trött och såg ett trött ansikte i spegeln blev jag inte direkt piggare, men om jag såg ett fräscht och piggt ansikte kände jag mig faktiskt lite piggare,

 

9. Avkoppling!

Sist men inte minst, kom ihåg att slappna av. Boka av saker du inte har lust med och ligg ner och vila när du har chansen och slappna av! En graviditet kan vara påfrestande, men se till att ta hand om dig! Mår du bra så mår bebis bra. Harmonin i kroppen kommer även strålas utåt!


Hoppas att mina tips hjälpte dig lite med idéer om hur du ska behålla din skönhet under graviditeten. Och jag har ett litet bonustips: LE! Tänk att just du ska få en liten bebis!!! ♡

bebis


Läs även:

7 SAKER SOM HÄNDER SISTA MÅNADEN SOM GRAVID

BILDER PÅ MIN KROPP INNAN GRAVIDITET NR 2

SKÖNHETSGRUNDER – BLI CONCEALERPROFFS ♡

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.