Laila Högfeldt

Artiga barn ÄR VIKTIGT! ♡

20161221_185959

När William hade skolavslutning inför julen fick han ett hjärta med fyra stycken egenskaper som fröknarna tyckte beskrev just honom. Eftersom att jag var med en dag i hans klass förra veckan (inlägget hittar ni HÄR), så vet jag att alla barn fick ordet Unik tilldelat till sig, vilket jag tycker är fint ♡.

Sedan har lärarna valt ut tre specifika egenskaper som beskriver just honom. Jag blev så glad när jag såg de tre ord som lärarna valt ut. Lekfull och positiv vet jag att han är. Och jag blev glad för att han visar samma William i skolan som han gör hemma, det är ett tecken på att han trivs och kan vara sig själv.

En överraskning var att de skrev ordet ”artig”. Ni anar inte hur viktig jag tycker att det är att man är artig mot andra i sin omgivning och hur mycket jag har tjatat om det.

Jag vet inte hur många gånger jag har sagt ”Vad säger man när man fått en present?” eller ”Vad säger man när personen hjälpte dig?” etc.

Men även att man är artig i vardagen, ex under måltider. Att när någon frågar ”Vill du har mer mat?”, så svarar man ”Ja, tack” eller ”Nej tack, jag är mätt”.  Det kostar ingenting att säga det och det låter mycket trevligare än att bara säga ”Nej”. 

Att man ska dela sina leksaker med sin vän, men även bjuda in andra till att vara med och leka.

Men också att man ska be om ursäkt ifall man har gjort någon ledsen.

 

 

När jag frågade honom vad han tyckte om orden som fröknarna skrev så pekade han på ordet ”artig” och sa: ”Mamma, det där vet jag att du har lärt mig”. Äntligen känns det bra att allt ”tjat” inte bara är ”tjat” utan faktiskt ger utdelning.

20161221_190011

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese -tvillingmamma

    Håller med dig! Det känns som att det glöms bort bland allt curlande ibland. Tack för en fin blogg! Kram