Laila Högfeldt

Min Kost & Min Kropp

Jag har fått lite kommentarer om hur jag kan ”äta så onyttigt” men ändå vara smal och att ni också skulle vilja ha det så..

Sanningen är att jag inte alls äter så onyttigt, jag äter faktiskt väldigt hälsosamt.

På vardagarna (i fall det inte är något speciellt) så äter jag jättehälsosamt och nyttigt.

Till frukost äter jag en proteinmacka (ni kan se vilket bröd HÄR) med en helt vanlig ost och riktigt smör, till lunch äter jag fisk eller kyckling med grönsaker och till middag äter jag EN portion av det hela familjen äter, oftast byter jag bort pasta/potatis mot mer grönsaker.

Men som alla andra så kommer självklart saker emellan, till exempel bjöd mitt jobb in mig på fika idag och då fikar jag så klart (utan dåligt samvete). Men jag kan inte fika varje dag. Jag väljer att ”fika” socialt, aldrig själv (om ni förstår vad jag menar?). Och har jag flera ”fikor” inplanerade på en vecka så väljer jag inte kakor varje gång utan då kanske det räcker med en kaffe och en frukt

På fredagar äter jag som vanligt till frukost och lunch för att unna mig på fredag kväll tillsammans med familjen eller med vänner.

På lördagar däremot äter jag vad jag vill till frukost, lunch, middag, mellanmål etc.

Som ni ser så har jag 1,5 dagar med inplanerat ”unnade”, men eftersom att de flesta veckor innefattar ”undantag” så kan vi säga 2 dagar i veckan där jag ”äter onyttigt”. Resten av veckan (dvs 5 hela dagar) äter jag nyttigt och bra mat som är bra för min kropp och ger den massa näring.

Jag vet att vissa unnar sig en fika i veckan, sedan unnar de sig en bättre fredagslunch, sedan fredagsfika, och äter något gott även på fredag kväll, och sedan hela lördagen och söndagen och vips så blir det 3,5 dagar i veckan, vilket är att man ”äter onyttigt” halva veckan.

En annan sak som även gör en stor skillnad på kroppen är att faktiskt läsa vad saker innehåller. Det finns så otroligt många sockerfällor som man inte är medveten om. Det har jag till exempel skrivit om HÄR och HÄR.

Jag tror att allting handlar om balans. För mig är det jätteviktigt att min kropp är hälsosam och frisk. Ger jag den bra mat så mår även jag bra ♡.

2016-12-22 02.15.35 1

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.