Laila Högfeldt

8 tecken på att jag VET att jag är mamma

Visst är det helt underbart att vara mamma! Både William och Philip är de bästa barnen som finns (enligt mig) och jag är så tacksam för att jag får lov att vara deras mamma. Även om jag skrev häromdagen att livet inte behöver förändras (ni kan läsa om det HÄR), så kommer mammarollen med en hel del uppoffringar. Ibland måste jag helt enkelt sätta mig själv åt sidan för mina små. Här kommer några exempel på vad jag menar:


1. Multitasking är numera vardag. Att prata i telefon, hålla bebis i andra handen samtidigt som jag ammar är absoluuuut inga problem!

 

2. Jag behöver inte gå på spa! Att ta ett bad på 15 minuter med låst dörr går numera att jämföra med ett dagspa. Eller känslan när jag ensam smiter iväg till matvarubutiken och det känns som rena lyxen.

 

3. Jag är hellre sjuk själv än att se mina små vara sjuka!

 

4. Att hinna tvätta bort sminket utan att jag har två barn runt omkring är en stor bedrift. Hinner jag lägga en ansiktsmask är det dagen innan julafton.

 

5. När jag är såå trött och så slutkörd. Alla barnen har somnat efter en hektisk dag. Ändå går jag inte och lägger mig utan njuter av den där halvtimman när jag har egentid.

 

6. Ögon i nacken? Ja det är någonting som man får i samband med förlossningen. Att stå i köket och samtidigt hålla koll på de små i vardagsrummet är nemas problemas.

 

7. Tog någonting 2 timmar att uträtta innan? Idag tar det max 10 minuter! Som småbarnsmamma har jag lärt mig att få saker gjort snabbt och effektivt! Just därför borde alla arbetsgivare anställa småbarnsmammor!

 

8. Innan jag blev mamma var mitt största problem vilka kläder jag skulle ha på mig för dagen, om tröjan matchar med byxorna eller om håret låg rätt Idag ska jag vara glad om jag får på mig kläder överhuvudtaget. Vissa dagar har jag håret uppsatt i en knut, osminkad och mjukisbyxor heeeela dagen. Hur skönt? ♡

Screenshot_20161104-220452

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.