Laila Högfeldt

Jag var den första i tjejgänget! ♡

Skärmavbild 2016-11-27 kl. 22.21.22

Jag var den allra första i mitt tjejgäng som fick barn och gifte sig. När jag förstod att: ”Nu är jag gravid och ska få en liten bebis… ” eller ”Nu håller vi på att planera en stor kärleks-bröllopsfest” kändes så overkligt och som en helt ny mark. De enda bebisar jag hade burit var mina småbröder och jag hade bara gått på ett endaste bröllop innan, så för mig var det som en helt ny värld. Båda sakerna var verkligen helt nya kapitel i mitt liv. Men hittar man kärleken i sitt liv så är det bara att köra! Men kan man fortfarande vara ”en mamma + fru OCH en bra vän? Så klart att man kan! Mina vänner har alltid berömt mig för att jag alltid varit samma person, oavsett om jag varit singel, varit mamma eller haft ett förhållande. Sedan ser livet givetvis inte likadan ut som tidigare, men det går faktiskt att leva samma liv som tidigare, nästan i alla fall. ♡

Men jag måste också erkänna, det har blivit en del lärdomar som jag även älskar. Jag har insett vad som är viktigt och börjat prioritera på ett helt annat sätt än vad jag gjorde innan. Jag har alltid tid för personer jag älskar. De personer som det inte finns tid för är tyvärr personer som jag kanske inte heller har gjort tid för. Förstår ni vad jag menar?

Här kommer 3 tips som jag har lärt mig genom att vara den första personen i mitt tjejgäng som blivit mamma och fru….♡

 

banner

 

1. Slå ihop dina vänner och partner

Anordna middagar.. Det fungerar hur bra som helst och är sååå otroligt trevligt! Och har din vän en partner?Anordna parmiddagar! På en av mina vänners pojkvänner och Niclas skiljer det nästan 20 år, men middagen blev ändå så himla underbar! Jag älskar när jag kan lämna Niclas i ett rum fullt med mina närmaste vänner och jag veta att han har det trevligt utan mig. Så tips nummer ett: Låt din make bli vän med dina vänner och dina vänners respektive!

 

2. Sätt inte dina vänner på väntelistan

En stor missuppfattning som jag tror att många är rädda för är att man inte kommer kunna umgås med sina vänner längre. SÅ, SÅ FEL! Jag älskar kvalitetstid med mina vänner. Och har jag ingenstans att lämna barnen (ex. när Niclas jobbar), så tar jag med barnen! Ingen av mina vänner har någonsin tyckt att det är konstigt att barnen följer med, snarare tvärt om!

3. … Men sätt din partner högst upp på din prioritetslista
Din partner borde alltid komma högst upp på din prioritetslista. Inte varje dag så klart, utan ibland måste du även få träffa dina vänner. Men en dag i veckan planerar jag och Niclas alltid in för kvalitetstid bara vi två. Inga andra inbjudningar får störa då. Är det fullt upp till helgen med kalas hit och middagar dit? Avsätt en helt vanlig onsdag och lyxa till det! Att ”dejta” som gift är ännu bättre än att dejta som singel, tycker jag!
 

 

 

Vill du läsa mer? Läs även:

ATT VARA FÖRST UT I KOMPISGÄNGET MED ATT SKAFFA BARN

9 TIPS PÅ HUR MAN FÅR GLADA BARN

ATT PLUGGA MED BARN

ATT RESA UTAN BARN

OM ATT HA BARN MED STOR ÅLDERSSKILLNAD

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.