Laila Högfeldt

Skönhetsgrunder – hur du hittar rätt foundation ♡

foundationIdag kommer jag att påbörja en ny kategori på bloggen! Idén kom från en läsare som känner att det är en djungel där ute med alla makeup och hår tutorials men att hon inte riktigt känner sig säker på alla skönhetsgrunder!

Jag är säker på att ni kan applicera foundation, sätta på er läppstift och lägga en vanlig ögonskugga, en del av er har säkert gjort det sedan ni var 12 år! Men mailet fick mig ändå att tänka på hur viktigt det är att kunna det grundläggande för att bygga på med ny teknik. Så oavsett hur duktig du är på makeup så skadar det aldrig att gå tillbaka till grunderna för att omvärdera din teknik ♡

 

Så idag tänkte jag börja med foundation, jag antar att det kallas för grunden av en anledning. Det är superviktigt att få detta steg helt rätt eftersom att det förstör all annan makeup om du får en kakig grund eller om du använder fel färg för din hudton. Hela poängen med foundation är att det inte ska synas som ett lager, utan smälta in så att din hud ser fin och slät ut. Så här kan kan du tänka:


Hitta den bästa produkten för din hudtyp ♡

Det första du måste göra är att hitta en produkt som passar just dig! Har du en fet, torr, varm eller fuktig hy? Jag har testat en massa, massa olika foundations genom mitt liv. En som sitter som en smäck på mig behöver inte alls göra det på dig! Så testa dig fram, är du osäker så be om att få hem ett litet prov så att du kan testa hemma i lugn och ro.

 

Välj en färg som passar din hudton ♡

Ett bra och klassiskt knep för att hitta rätt nyans av foundation är att sätta lite på bröstkorgen. Detta är extra viktigt om du är duktig med att skydda ansiktet och solen med SPF (jag är supernoga med det). Du kan även testa att lägga lite foundation på baksidan av din hand. Det viktiga här är att låta foundationen sjunka in i huden så att den hinner absorberas. Ett annat tips är att använda två olika grundfärger, en för sommar och en för vinter. Om du vill kan du även blanda färgerna på våren/hösten.

 

Applicerinstips ♡

Använd aldrig foundation utan att grunda med en dagkräm. Jag grundar även alltid med primer. Jag tycker att resultatet blir absolut snyggast om jag applicerar foundationen med fingrarna (rena). Men man kan också använda en foundationborste eller en beauty blender. Fördelen med fingrarna är att de värmer upp foundationen så att den smälter in bra i huden, samt kommer åt på ställen som annars kanske är svårt att komma åt. Men det är en personlig åsikt. När du applicerar foundationen, kom ihåg att applicera på käklinjen och ner mot toppen av halsen.

IMG_0589

 

Puss Laila

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. lailahogfeldt

      Tack!! Vad glad jag blir att du gillade tipset! Jaa eller hur! Alla säger så olika för det finns så klart olika tekniker <3 STOR Kram!