Laila Högfeldt

BabyBjörn Matstol

Inlägget är i samarbete med BabyBjörn. Alla åsikter är dock endast mina egna.

IMG_8994

Philip har ju haft en matstol innan som har fungerat jättebra för oss. Nu när han har blivit äldre vill han gärna äta själv vilket jag tycker är jättekul! Dock saknade jag att ha ett eget litet bord till honom. Ett bord där han kan kladda, spilla och äta utan att jag behöver vara rädd att han slår skeden i matsalsbordet så att det blir jack.

IMG_8991

Det här bordet är bra för det vita är ett brickskydd och så är det ett grönt bord under. Det vita brickskyddet kan man sedan diska som vanligt eller stoppa i diskmaskinen 🙂

IMG_8989

Det finns heller ingen sittsele i matstolen, utan matbrickan blir som en fasthållande bygel. För att ta in och ur Philip vrider man mellan benen och låser upp brickan så att den fälls utåt och ner. När han ska sitta i stolen igen sätter jag först Philip i stolen och vrider om vredet och låser sedan brickan så som den ”ska vara”. Jag tycker att det är en jättebra fördel att man fäller ner det lilla bordet med tanke på Philips knubbiga ben. De fastnade lätt i bygeln i den andra stolen, här blir hans ben fria.

Knapparna på undersidan av brickan är till för att justera avståndet mellan brickan och stolsryggen i tre olika lägen.

IMG_8973

Jag tycker att Philip sitter väldig luftigt och skönt utan att det finns någon möjlighet att han trillar ur. Först blev jag lite rädd när jag tänkte på att han skulle sitta i en matstol utan sele, men efter att ha läst olika tester så stod det ”Inget av de barn vi testat i stolen har lyckats få upp ett ben eller på annat sätt ta sig ur stolen och alla har uppskattat att slippa böja in armar och kropp i en sele”. Så då kändes det jättebra 🙂 IMG_8970

IMG_9019

Det här glaset var verkligen perfekt för små hala bebishänder! Den har en bred och tung fot med gummilist vilket gör att den står stadigt på bordet, så den är väldigt svår att välta omkull.

Det är första gången som han dricker ur ett glas helt själv..

IMG_8995

IMG_8976

IMG_8983

Ni hittar mer om stolen HÄR, Tallrikarna HÄR och glasen HÄR ♥.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helene

    Den ser jättesmidig ut och färgen är helt fantastisk! Jag är faktiskt själv ute efter en matstol nu när Elsa börjat bli lite äldre, ska in och kika! Tack för inspirationen och för en härlig blogg!