Laila Högfeldt

Halloween – film – tips

 

halloweenfilm

Jag tycker att det är jättekul att titta på filmer som hör ihop med säsongen som man är i just för dagen. Är det jul älskar jag filmer som utspelar sig på julen, är det Alla Hjärtans Dag tittar jag gärna på en romantisk och mysig film, och på Halloween tycker jag att det är kul att se en film som är ”lite läskigare”.

Därför tänkte jag tipsa om lite filmer som jag brukar titta på under Halloween 🙂 Jag har delat upp tipsen i tre delar, en för oss ”vuxna”, en del med tips till barnen så att de också får lite Halloween-känsla, och sedan ett sista tips längst ner. Den filmen har jag inte sett och jag vet inte om jag vågar se den heller…

Inom parantes har jag skrivit vilket betyg de fått på IMDB 🙂


halloween

Den onda cirkeln (6,3)

Sarah börjar i en nya skola och varnas för att inte bli kompis med skolans häxor. Men vad de inte vet är att hon själv är en häxa, men inte på det sättet som de är.

 

Sjätte sinnet (8,1)

En barnpsykolog (Bruce Willis) besväras av att han inte lyckades hjälpa en av sina tidigare patienter. Han åtar sig därför att hjälpa en ung pojke med liknande symptom. Det visar sig att pojken inte lider av någon psykisk sjukdom, utan är mottaglig för kontakter från andra sidan.

 

The others (7,6)

Året är 1945. En kvinna lever i ett stort hus tillsammans med sina barn som är överkänsliga mot ljus. Det innebär dödliga konsekvenser om de utsätts för ljus. En dag har tjänstefolket försvunnit och hon annonserar efter ny personal…

 

Signs (6,7)

Allt som bonden Graham Hess trodde om världen förändras drastiskt när han upptäcker ett meddelande, ett invecklat mönster av cirklar och linjer utformat i hans sädesfält… Vid en närmare undersökning av det mystiska mönstret inser han att det han kommer hitta, för alltid kommer förändra livet för hans bror och barn.

 

Jag vet vad du gjorde förra sommaren (4,3)

Den handlar om fyra ungdomar som råkar köra på en man. Trots att han lever dumpar de mannens kropp i havet och lovar varandra att aldrig berätta vad som har hänt. Men ett år senare får en av dem ett brev….


halloweenfilmer

Monsters Inc. (8,1)

Filmen handlar om de två monstren Sulley och Mike. Sulley är ett stort hårigt monster med horn som är den mest respekterade av alla anställda på Monsters Inc. Han och Mike, ett litet klotrunt, enögt grönt monster, jobbar som ”skrämmare”, dvs. de samlar in barnskrik från människovärlden eftersom det är den bästa energikällan som monstervärlden känner till. Problem uppstår när en liten människoflicka vid namn Boo av misstag följer efter Sulley till Monstropolis. Barn får på inga villkor komma in i monstervärlden och Sulley och Mikes karriärer och liv blir till ett fullkomligt kaos när det försöker ställa allt till rätta.

 

Casper (6)

Den här filmen älskade jag när jag var liten. Det hela handlar om Casper, det vänliga spöket och han bor i ett slott med hans farbröder. Slottets giriga ägare vill driva ut spökena och till hjälp anlitar hon en spökteraupeten. Spökteraupeten flyttar in i slottet med sin dotter Kat som blir vän med Casper men Hans farbröder tänker inte tillåta att de bor i deras slott och gör allt vad de kan för att driva ut dem.

 

En häxa i familjen (5)

Den här filmen såg William på youtube när vi var i USA och han tyckte att den var sådär skrämmande bra. Han ville gärna sitta nära oss men ville fortfarande inte stänga av för att den var så spännande. Den handlar om åttaåriga Maria som har en lillebror som verkligen går henne på nerverna. Det bästa vore om han försvann. Helst för evigt. När Maria träffar den nyinflyttade tjejen Makka ser hon en möjlighet att lösa sitt problem. Makka har en magisk önskekula som de använder för att bli av med lillebror. Resultatet låter inte vänta på sig. Kort efter seansen med kulan anlitar Marias föräldrar en barnvakt, tant Gerda. Snabbt förstår de två flickorna att den mystiska tant Gerda kan vara svaret på Marias önskan.

 

Hocus Pocus (6,7)

Den här filmen är nog för lite äldre barn, från 10 år skulle jag nog vilja säga. Men jag älskade den som barn! Den handlar om de tre elaka häxorna Winifred, Sara och Mary hängs av byborna för att de praktiserat trolldom. 300 år senare återuppstår häxorna och ska hämnas på invånarna. Tre barn, Max, Dani och Allison, försöker övertala de vuxna i staden att häxorna verkligen finns…


The-Conjuring-HD-Wallpaper

THE CONJURING (7,5)

Jag tycker att riktiga skräckfilmer är superläskiga, och  s p e c i e l l t  när de bygger på en sann berättelse. Jag har inte vågat se filmen själv, men kanske vågar ni? Filmen handlar om Ed och Lorraine Warren som är världsberömda utredare av övernaturliga händelser, som kallas in för att hjälpa en familj som terroriseras av mörka krafter. I familjens hus mitt ute på landsbygden blir Warrens tvungna att utmana en stark demonisk kraft och blir då indragna i det otäckt fall.


Hoppas att ni gillade mina filmtips! Jag önskar er en Glad Halloween ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.