Laila Högfeldt

I min BB – väska

bbvaska

Det finns en uppsjö av saker som man kan packa ner i BB-väskan. Det viktigaste är att man utgår ifrån sig själv och vad man själv tror att man behöver. På bilden ovan ser ni på ett ungefär vad jag hade med mig och här kommer förklaringen:

Efter förlossningen tog jag en lång dusch och använde en duschgel som jag älskar men bara unnar mig ibland. Det känns alltid lite lyxigt att använda den och efter en förlossning är kvinnan värd all lyx som finns tycker jag. ♥ Efter duschen smörde jag in mig med en milt doftande lotion. Jag ville inte dofta för starkt, men lite doft tycker jag ändå är gott, oparfymerade lotion tycker jag luktar apotek.

Jag hatar när ansiktet blir torrt och stramar, så därför hade jag med mig hudvård till ansiktet så att även ansiktet kändes mjukt, lent och återfuktat.

Jag älskar mjuka kläder som mjukisbyxor eller yogapants, speciellt efter en förlossning. Till överdel tyckte jag att det var bra med en topp så att jag lätt kunde knäppa upp för att amma, alternativt ett amningslinne. Jag hade även på mig en mjuk amningsbh. Jag packade även ner ett par amningsinlägg. Det är jobbigt när mjölken läcker igenom och det blir en blöt fläck på toppen.

Efter första förlossningen saknade jag ett par höga trosor, så det hade jag med mig gång nr 2. Min mage var väldigt mjuk när bebisen väl var ute, (innan den hunnit dra sig tillbaka), så då tyckte jag att det var skönt med ett par höga trosor som höll in ”degmagen”.

På fötterna hade jag med mig ett par gosiga tofflor att trippa omkring i och håret var uppsatt i en tofs för att slippa hålla på och pilla med håret.

Jag hade även med mig extra mjukt toalettpapper eftersom att man blir väldigt öm där nere. Sjukvården måste ju hålla i sina pengar så pappret där är inte det mjukaste.

Sedan var jag jättenoga med att packa ner mobilladdaren. Jag ville ju ha massa bilder på vår nya lilla prins och det skulle ju inte gå om mobilen var urladdad.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna Håkansson

    Det att dom inte har mjukt toa papper på bb, förlossning eller förskolor är SÅ dummt. Dom skär ju ner på precis allt inom vården och samma med förskolor. Barn när dom går på toa o personal ska torka sig med biligt papper som gör ont :/