Laila Högfeldt

När Niclas friade till mig

Jag tänkte berätta om hur det gick till när Niclas friade till mig.

Vi var i Portugal. Min mormor och morfar har både ett hus och en lägenhet i ett område som heter Costa Da Caparica. Vi bodde i lägenheten eftersom att den ligger vid stranden. Jag, Niclas och William (han var 1 år då) hade varit i Portugal i två veckor innan min mamma och min lillebror åkte ner för att tillbringa den sista veckan tillsammans med oss. Lissabon ligger bara en bro över (10 minuters taxiresa), så vi brukar egentligen åka tillbaka till lägenheten när vi varit i Lissabon. Men den här gången sa Niclas att han ville att vi skulle bo över på hotell där och att mamma skulle ta hand om William. Vi skulle ha ett romantiskt dygn och vara barnfria.

När vi kom fram till Lissabon checkade vi in på Barrio Alto Hotel, vilket är ett femstjärnigt hotell mitt i stan. Vi gick runt på stan och på eftermiddagen tyckte Niclas att vi skulle sätta oss uppe på hotellets takterass och mysa bara vi två. Han beställde in en flaska champagne. Jag tyckte att det var jätteonödigt för det är ju dyrt med champagne i vanliga fall och trippelt så dyrt att beställa det från en bar. Men han insisterade.

Bild från takterassen

Så vi drack upp hela flaskan med champagne och gick sedan ner till rummet för att göra oss i ordning för middagen. När vi kom in till rummet såg jag att det stod en flaska champagne och chokladdoppade jordgubbar på ett skrivbordet. Det fanns en lapp också tydligen, men den slet Niclas till sig innan jag han se. På den stod det ”Hoppas att allt gick bra i kväll”. Schyst hotell tänkte jag, bjuder sina gäster på champagne och jordgubbar. Niclas öppnade givetvis flaskan och vi fortsatte att dricka lite medan vi gjorde oss i ordning.

Sedan gick vi till restaurangen som endast var fem minuters gång. Restaurangen låg som topp 3 på tripadvisor av alla restauranger i Lissabon. Vi beställde förrätt och huvudrätt. Jag ville beställa en pasta, men Niclas tyckte verkligen att jag skulle ta kobebiff. För er som inte vet det så är kobebiff en riktig delikatess från Japan. Det sägs att kobekött är det mest saftigaste och smakrika köttet som finns i hela världen. Korna äter endast en specialdiet som består av gräs och humle. Dem dricker även öl för att öka matsmältningen. Kossorna får även regelbunden massage för att motverka stress till toner av klassisk musik. Snacka om lyxliv. Ja, tills dem blir slaktade då.

Hur som helst, jag hade ätit kobebiff en gång innan och var egentligen inte sugen på kött, men Niclas tyckte att vi båda skulle ta kobebiff eftersom att det inte är sådär jättevanligt att det finns på menyer. Okej tänkte jag, och så gjorde jag det. Vi åt och hade trevligt tills det var dags för dessert. Jag hörde även att Håkan Hellströms låt ”Kär i en ängel” började att spelas i hela restaurangen. En svensk låt i en portugisisk restaurang. Sedan kom servitriserna ut med två glas champagne och en stor silverkåpa som de ställde ner på bordet. ”Har du beställt in mer champagne?” undrade jag. Jag tyckte att det räckte med champagne.

Då ställde sig Niclas upp, jag trodde att det var för att han skulle säga till dem att vi inte beställt champagne. Istället gick han ner på knä i restaurangen! Jag minns inte riktigt vad han sa mer än att han älskar mig och vill spendera hela livet med mig och framförallt gifta sig med mig. Jag blev väldigt paff. Allting gick så snabbt. Han lyfte på silverkåpan och under den fanns en ask och i den en förlovningsring. Jag tittade mig omkring i restaurangen. Alla servitriser stod på en lång rad och tittade på oss. Kockarna från köket kikade ut på oss genom ett fönster, huvuden ovanför och under varandra så att alla skulle se. Alla gäster vid borden stannade upp i maten och vände sig mot oss och tittade. Niclas tyckte att det tog en evighet, men jag svarade givetvis JA!!

När vi kom tillbaka till hotellrummet så fortsatte vi att dricka upp champagnen från flaskan som vi inte hann dricka upp innan restaurangen. Jag kan berätta att mitt kiss luktade champagne dagen efter, haha! ?

Dagen efter, nyförlovade och lyckliga ❤

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.