Så gick uppkörningen – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Så gick uppkörningen

När jag parkerade bilen efter uppkörningen var jag säker på att kvinnan(!) (har bara hört om folk som kört upp med män) skulle säga ”du är godkänd”. Det sa hon inte. Hon sa tvärtom. ”Den här körningen är inte godkänd”. Jag tyckte att det gick hur bra som helst och gjorde inga stora missar. Jag blev inte godkänd på grund av min planering av körningen innan cirkulationsplatser och korsningar. Jag ”missade chanser” att ta mig in i situationen eftersom att jag tittade för mycket rakt fram innan situationen och började ”titta runt” när jag närmade mig.

Det är inte hela världen att jag inte satte det på första. Det jobbiga är bara att första lediga tiden via körskolan är 2 september. Då hinner teorin gå ut och jag måste göra om den också. Min körskolelärare sa att jag ska ringa Trafikverket varje morgon och höra om avbokningar. Just nu är jag bara besviken. Och så trött. Luften gick ur mig totalt. Jag är höggravid och hade så gärna fokuserat på att föda barn nu. Fan också!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Stor kram!! Tips är att kolla småstäder och göra uppkörning där 🙂 t.ex eskilstuna som jag bor i! Passa på och ta med familjen och gå på parken zoo efteråt oavsett hur uppkörningen går så blir det inte lika jobbigt
  🙂 ibland får man ju dock såna där petnoga surpuppar som bedömare! Kram igen!

 2. Anna

  Stor kram!! Tips är att kolla småstäder och göra uppkörning där 🙂 men ibland får man ju såna där petnoga surpuppar som bedömare! Kram igen!

 3. Kajsa

  Vad trist! Jag körde upp i en småstad och kuggade pga ”tog en onödigt tight lucka” i en rondell. Hittade en återbudstid två dagar senare i Sollentuna och tog tåget dit (hade aldrig varit där förut och bor inte i Stockholm). Klarade den. Fick speciellt beröm för min rondellkörning, ”bra att du visar att du kan och vågar ta luckor, det krävs i trafiken!”. Haha lol. På’t igen ba!

 4. Emelie

  Hej, vill bara skicka lite pepp.
  Jag missade min första uppkörning och minns besvikelsen. Var på något sätt så inställd på att jag skulle klara det. Men icke. Andra gången gick det bättre. Du kommer fixa det! Håller tummarna för dig att du får en tid innan 2 sep. Stor kram

 5. Sabine

  Åh Jessica! ♥️♥️♥️ Jag hade exakt samma på min första uppkörning, i jäkla cirkulationsplats. Var helt säker att jag hade klarat det och tyckte själv aldrig att jag kört så bra som den dagen. Jag bröt ihop helt, krävde att få gå undan från man och barn och bara fulgråtskrika. Mitt tips – GÖR DET! Ladda ur, ladda om. Du kan detta. Du klarar det. Du är så jävla grym som gör detta!

 6. Johanna

  Men vad tråkigt! Hoppas det blir en avbokning supersnabbt eller att du hittar en tid. Någon annan kommun typ imorn.

 7. Maria

  Kolla upp Eskilstuna, Södertälje, uppsala, Västerås, Flen osv. Jag körde upp i Eskilstuna ( och blev godkänd ) efter att ha blivit kuggad i Sthlm. lycka till 🙂

 8. Elin

  Åh vad tråkigt. Kan du köra upp i en annan kommun? Förstår att du inte vill åka så långt när du är höggravid, men Ibbe kanske kan hänga med (utifall att ni behöver åka in?) heja dig!

 9. Elin

  Åh vad tråkigt. Kan du köra upp i en annan kommun? Förstår att du inte vill åka så långt när du är höggravid, men Ibbe kanske kan hänga med (utifall att ni behöver åka in?) heja dig!!

 10. StrongMama

  Men finis!! Vad tråkigt. Jag tror många avbokningar kommer i sommar.
  Men att orka med sånt, beklagar det. Nästa gång fixar du det, bara liite mer kraft nu, du är snart där. <3

 11. Caroline

  Förstår att det känns jobbigt 🙁 Håller med andra kommentarer att det känns som en lite konstig anledning till att kugga.
  När jag tog körkort fick jag rådet att ha min körlärare med mig i bilen. Just så att de inte skulle kugga för småsaker. När jag var klar trodde jag inte att jag klarat det för jag hade gjort små misstag. Blev faktiskt förvånad när han sa att jag blev godkänd.
  Lycka till nästa gång och håller tummarna att du får en tid snart ❤️

 12. Caroline

  Förstår att det känns jobbigt 🙁 Håller med andra kommentarer att det känns som en lite konstig anledning till att kugga.
  När jag tog körkort fick jag rådet att ha min körlärare med mig i bilen. Just så att de inte skulle kugga för småsaker. När jag var klar trodde jag inte att jag klarat det för jag hade gjort små misstag. Blev faktiskts förvånad när han sa att jag blev godkänd.
  Lycka till nästa gång och håller tummarna att du får en tid snart ❤️

 13. Carro

  Men alltså nej, en sån liten och ganska obetydlig sak!! Du var ju inte någon trafikfara direkt.. kan man inte när man ser att ngn är höggravid och gör allt annat felfritt godkänna körningen?! Ev påpeka ”tänk lite på det här med planeringen”…. suck. Förstår att det känns jättesurt nu MEN det kommer att ordna sig och lösa sig i slutändan. Kram!

  1. Sabina

   Menar du på allvar att man ska godkänna någon bara för att hon är höggravid? Vad ska man mer godkänna folk för att man har en dålig dag, är förkyld etc. Uppenbarligen tyckte hon inte att hon var lämplig som förare att så blev hon inte godkänd!

 14. Emma

  Vill skicka en stor kram till dig! Nästa gång fixar du det! Det låter ju som en sån otroligt liten detalj att kugga någon för. Jag kuggade också första uppkörningen, jag fick hjärnsläpp och gasade förbi en stoppskylt så instruktören fick kasta sig på bromsen haha.

 15. Hanna

  Hjälper ju inte dig ett du men låter sol att du kuggade på en liten liten detalj. Nästa gång sätter du det! Så konstigt att teorin gäller så kort när det inte finns tider. När jag tog var det ett år. Hoppas du får en återbudstid omgående!

 16. Katten

  Tråkigt 🙁
  Lite märklig orsak dock. När jag körde upp inledde jag med att högt fråga mig själv “är den här bilen i gång överhuvudtaget” (eftersom motorn var så tyst) och stod sen i en korsning i 3 minuter eftersom jag inte visste vem som hade förkörsrätt hahahaha. Och jag blev godkänd 😂

  Nästa gång fixar du det!

 17. Maria

  Vill ge dig världens största kram! När jag körde upp när jag var 18 hade jah en riktig taggats som tur nog blev avstängd efter. Hon suckade högt hela min uppkörning och jag var så rädd att jag gjorde fel så gjorde fel. Jag klarade det inte grät så mycket och ville aldrig sitta i en bil igen. Sen tre veckor senare körde jag upp felfritt. Det gör ont, det suger och tyvärr tar väldigt många körkort till sommaren så blir fullt. Ring till Trafikverket och var öppen för att köra upp vart som helst. Snart har du körkortet!

 18. malin

  Nej va tråkigt! jag kuggade 3 uppkörningar innan jag på 4:e försäket fixade det, Jag var så nervös och gjorde så många konstiga misstag, Snart har du det där körtkortet! jag gjorde också så att jag höll utkik på hemsidan och fick avbokningstider.

  Kram!

 19. Martina

  Ring Uppsala dom brukar ha tider och där e dom mycket snällare än dessa i Stockholm jag fick köra upp 2 gånger i Stockholms vart nekad och vände mig till Uppsala där jag öbdå höll på att köra på en springande människa dom skulle över ett övergångsställe men bromsade så han godkände mig eftersom han slap trycka på bromsen så kolla möjligheterna utanför Stockholm lycka till😊😊😊😊😊👍

 20. Camilla

  Tänk så här också Jessica, ibland har de redan bestämt sig för att kugga fast körningen är bra, det sa iaf den som jag körde upp med att vissa gör. Förstår att du är besviken, jag kuggade också min första. MEN försök att skaka av det, du fixar det nästa gång. Hejar på dig!

 21. Johanna

  Kolla i området runt sthlm! du kanske får åka en bit men jag tror det kan vara lättare att få tid i typ Eskilstuna, Örebro eller där omkring!!
  Jag hoppas du klarar det nästa gång<3

 22. Frida

  Boka annan kommun. Flen typ! Dessutom väldigt lättkört där pga inga konstiga trafikplatser. Heja dig! Tänk på att du ändå har halva inne nu!

 23. Elin

  Whaaat. Är det en anledning att kugga dig?
  Möjligtvis kan hon säga att det är något du ska tänka på.
  Bättre lycka nästa gång!

 24. Karen

  Ett tips, håll ett öga på bokningen, kanske dyker det upp några avbokningar ! (Förstår såklart om det är extra knas eftersom att ni ska ha bebis strax)
  Sedan, fina varma härliga Jessica – jag körde upp 5 gånger och gjorde teorin 4 gånger tror jag innan jag klarade det. Så upp med hakan ! Du kommer fixa det ! Puss ❤️