Jessica Lagergrens

Skakar liv i i bloggen!

Det är så mycket som händer just nu, både privat men också i världen. Jag tror inte att jag är ensam om att vara orolig över till exempel ekonomin. I somras blev min jobbsituation förändrad och från att ha haft en fast inkomst varje månad till att nu enbart frilansa har gjort att jag har behövt tänka om. Jag är vanligtvis en person som tänker ”det löser sig”. I somras kände jag inte så, Jag var ledsen, orolig och gick runt med en klump i magen över hur allt skulle bli framåt. Jag äger en bostadsrätt ensam och jag har höga fasta utgifter (självförvållat iom husköpet), så oron är ändå befogad.

Jag sörjde några dagar sen bestämde jag mig för att jag behöver ändra mindset. Jag berättade för min äldsta dotter Elsa, som hunnit bli 8 år om jobbet. Vi kom fram till att jag nu ju kan göra exakt vad jag vill. Vad drömmer jag om? På vilket sätt vill och kan jag utvecklas? Jag kom fram till att jag vill ha ett jobb som bidrar till att andra mår bättre. Jag älskar mitt jobb som frilansande journalist, men jag kände så starkt att jag ville göra något som betyder något för fler än mig själv. Med det i bakhuvudet sökte jag mig till äldreomsorgen. Jag har absolut ingen erfarenhet av varken äldre eller vård. Det visade sig dock vara ett av mina bästa beslut.

Jag har fortsatt med skrivandet men jobbar också inom hemtjänsten. Just nu jobbar jag bara extra när jag kan, men dom dagarna jag har tillbringat där har gett mig mer än jag någonsin kunnat föreställa mig. Det kan absolut kännas stressigt under dagen, det är många besök som ska hinnas med, men tiden inne hos en kund är så otroligt värdefull för mig. Efter varje avslutat pass har jag åkt hem med en känsla av tacksamhet i bröstet. Tacksam över hur fina människor som jag har fått möjlighet att möta. Jag kommer minnas mina möten med de äldre resten av mitt liv.

Idag hade jag ett pass inbokat men jag vaknade intill en febrig Elsa. Efter jobbet skulle jag, Elsa och Ibbe åka till Idolstudion och vara med på kvällens fredagsfinal. Jag hoppas att det kommer en ny chans för Elsa att se Idol live. Hon var så peppad! Bonnie fick också stanna hemma med oss idag så nu har vi en mysdag framför oss innan de ska till sin pappa Ibbe ikväll.

Det finns mycket att skriva om och jag har saknat den här plattformen så nu väcker jag liv i bloggen igen. Jag ser fram emot att prata med er här igen! Hoppas att ni hänger med!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!
Kommentera (3)

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Se fler...