Jessica Lagergrens – Jessica Lagergren
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

5 fördelar med att jobba hemifrån

Är du också en av dom som jobbar hemifrån nu? Jag har jobbat hemifrån eller från mitt egna kontor de senaste åren så för mig är det inte jättestor skillnad, men nu när andra också jobbar hemifrån känner man sig lite mindre ensam på något vis. Jag tänkte lista 5 fördelar med att jobba hemifrån! Fyll gärna på i kommentarerna om du har fler fördelar!

1. Tvättkorgen är alltid tom
Handen på hjärtat. Jobbar du alla timmar du borde när du är hemma? Visst är det härligt att starta dagen med att slänga in en tvätt i maskinen. Jag älskar det! Sen att jag inte älskar att torka/hänga tvätten är en annan femma, men jag är en jävel på att fylla tvättmaskinen!

2. Du kan jobba på brännan
Så länge man ser skärmen någorlunda i starkt solsken kan man passa på att jobba på brännan också, vilket är en härlig fördel med att inte sitta instängd på ett kontor. Flest fräknar i slutet av våren vinner!

3. Du slipper restiden
När jag jobbade på kontor inne i stan tog det mig 45 minuter att åka till jobbet enkel resa. Det finns ju fördelar med det också och man kan jobba/sova/sminka sig på bussen, men nu känns det som att man har vunnit massor av tid av att inte pendla!

4. Promenad mitt på dagen
Du kanske är grym på att ta en paus trots att du sitter inne i ett kontorslandskap, men jag minns att det tog emot att ta sig ut för att ta lite luft. Nu känns det ganska givet att ta sig en liten promenad mitt på dagen.

5. Myskläder hela dagen
Ingen bryr sig om du sitter i bara trosor och jobbar (så länge du inte kör videosamtal). Men det är en riktig frihet att kunna skrota runt hemma i pyjamas hela dagen om man så önskar.

Igår satt jag ute hela dagen och jobbade och jag planerar att göra det idag också!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!
Kommentera (5)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Hej! Lyssnade på avsnittet där du berättar att du och Ibbe ska separera. Så otroligt tråkigt att höra!Tänkte bara om ni kunde utveckla lite mer i ngt avsnitt när ni pratar om det där med att inte dyka upp under den andre förälderns vecka. Ni säger att det är för barnens bästa att inte träffa sin mamma på en pappavecka (eller tvärtom) men jag skulle säga att det snarare är förälderns ego/bästa, Hur kan det på ngn sätt vara dåligt att du exempelvis skulle åka på ridning med Elsa eller äta middag/natta barnen hos ibbe ngn gång i veckan? Det om ngt ger väl barnen trygghet i att ni som föräldrar kan samarbeta trots separation och dels så blir inte glappet så långt mellan gångerna. Jag tror snarare att det är du som tycker det skulle vara gör jobbigt att träffa tjejerna för att sedan gå hem till sitt eget. Vore intressant att höra lite med utvecklande om detta. Förstår att det verkligen inte är enkelt detta men är ett viktigt ämne då många är i samma sitta. Kram!!

 2. Sandra

  Lite samma här. Älskar att slippa fixa mig och jobba i myskläder!!. Men mellan lämning/hämtning av barn jobbar jag nonstop, tar knappt någon lunch. Absolut att jag jobbar mer effektivt men ingen tid över för annat. Har aldrig rört mig så lite som under denna coronaperiod….!

 3. Johanna

  Oj så olika det kan va. 😀
  Jag skulle aldrig kunna sitta ute och jobba. Tycker jag ser alldeles för dåligt och blir alldeles för störande i alla mötn. Sitter snarare inne med persiennerna nere för att inte få in så mycket solljus (har väldigt ljust boende). Tvättar gör jag en gång i veckan, oavsett om jag jobbar hemma eller på kontoret. Förut brukade jag jobba non-stop från att barnen lämnades på förskolan tills de skulle hämtas, alltså ingen lunch eller nått…. men nu har jag skaffat en liten hund så nu blir det ändå promenader på lunchen, men hade jag inte haft hunden hade jag fortsatt på samma sätt som innan.

  Men myskläder hela dagen och inte göra sig i ordning däremot – I love it!!! 🙂

Se fler...