Jessica Lagergrens – Jessica Lagergren
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Avloppsfilmning – så ser det ut!

I annonssamarbete med Villa VVS – Solna Relining 

Avloppet och rören i ett gammalt hus är kanske inte det första man tänker på att undersöka, men ack så viktigt! Att bo i villa är väldigt härligt, men det medför också mycket ansvar och saker som jag iallafall inte har koll på. Jag tog hjälp av Malin från Villa VVS som kom hem till oss och gjorde en kostnadsfri inspektion av rören. Hon filmade rören och jag fick vara med och se hur de ser ut på insidan. Visste du att närmare 80% av alla villor och radhus i Sverige som är byggda innan 1970 har kvar avlopp i betong eller gjutjärn? Den typen av rör har en begränsad livslängd och slits sönder med tiden och det i sin tur innebär en ökad risk för vattenskador, mögel eller besök av råttor.

Jag får ofta stopp i duschen och jag var beredd på att mötas av helt stopp i rören när Malin gjorde inspektion av rören med hjälp av en liten kamera. Men icke! Jag fick ser alla rör från insidan och när vi passerade kökets rör kunde man tydligt se att det var just från köket rören kom. Där var det fettansamlingar, men det är vanligt! Bor du i en äldre villa eller radhus och är orolig för hur dina rör mår? Då kan du boka en kostnadsfri avloppsfilmning med någon av Villa VVS avloppsspecialister för att ta reda på hur skicket är. Skulle det visa sig att rören är skadade kan man göra en relining som lagar rören på ett smidigt sätt!

Villa VVS Solna Relining

Relining innebär att man utan att behöva riva golv och väggar kan laga rören. Med en relining rensas rören och infordras med en så kallad “strumpa” och sen mättas strumpan med härdplast och på det sättet får du enkelt bärande rör i dina gamla! Vid ett stambyte behöver man oftast bo på annat ställe under tiden men med en relining kan hela familjen bo kvar under tiden!

Malin fick besök under arbetets gång av en nyfiken Monkey. Hon är van vid att göra inspektioner med familjer och djur närvarande så för henne var det inga problem med en hund som ville gosa.

Solna Relining - Villa VVS

Jag var så nyfiken på vad Malin skulle hitta i rören men som tur var fanns det ingenting att oroa sig över!

Ibbe fick spana in hur rören och avloppet såg ut när Malin filmade. Vill du boka en kostnadsfri inspektion av rören eller läsa mer om inspektion och relining kan du klicka HÄR.

Fore och efter relining

Bilden överst är före en relining och bilden under är efter!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.