Jessica Lagergrens – Jessica Lagergren

Jessica Lagergrens

Annons

Vecka 39 är här – inte långt kvar nu

Jag är så pirrig! Att inte veta när lillasyster kommer ut är en känsla som är helt obeskrivlig. Jag är så redo nu. Förutom att Elsa är sjuk vilket såklart inte är optimalt men det går ju inte styra över. Jag fick precis ett meddelande från förskolan att det går vattkoppor så jag tror att Elsas sommarlov får starta nu. Elsa har inte haft vattkoppor än och det i kombination med en nyföding är nog ingen succé. Jag håller tummarna för att hon har klarat sig!

Idag gick vi in i gravidvecka 39 (38+0). Elsa föddes som jag nog tidigare skrivit i 38+5, vilket är på söndag. Imorgon ska Ibbe vara hemma med Elsa och jag ska in till stan och färga fransarna. Det vore väldigt spännande om vattnet gick när jag var iväg – och lite läskigt såklart. Men jag vill inte sitta hemma och bara vänta. Det kan ju lika gärna vara några veckor kvar tills hon kommer ut. Men min känsla (om man kan ha en sån) är att hon kommer inom en vecka. Vi får se helt enkelt!

Jag är pirrig och pepp men också halvt livrädd för förlossningen. Jag, Emelie (min barnmorskevän som ska vara med), Angelica och Ibbe har nu en sms-tråd där vi ska höras när det sätter igång. Jag försöker ta en stund varje dag där jag går in i mig själv och fokuserar på min andning. Det hjälper mig att slappna av och det kommer att behövas. Det sista jag vill är att drabbas av panik när värkarna drar igång.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (11)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Majken

  Det stämmer inte att babyn inte får vattkoppor om mamman haft det., även om risken är mindre. Jag helammade två av mina söner,( ena född 2010 å den andra 2012) och likväl blev de smittade av vattkoppor, ena pojken var fem veckor, den andra sju veckor.
  Men jag kan trösta dig med att de var lindrigt för dem båda, mycket lindrigare än för mina barn som varit lite äldre när de fått vattkoppor.

 2. Jessica H

  På min son så började vattkoppor med att ca en vecka innan blev han sjuk i feber och förkylning så Elsa kan vara utsatt. Men skulle bebisen födas nu så har hon dina antikroppar om du har haft vattkoppor:)

 3. Maria lundgren

  Min dotter blir 2 månader idag. Blev igångsatt med min första (Ebba) och det var något sv det djävligaste jag varit med om. 48 timmar tog det men det var det såklart värt. Hade inget stopp på värkarna så en lång värk på 18 timmar hade jag. Nr 2 (Clara) blev jag igångsatt igen. Hade lite panik, men kroppen kände igen allting så lite sammandragningar och så fick vattnet 03:40 på natten, värkarna började kl 04 cirka. Var på BB då, kom ner till förlossningen 05:10. 05:27 var hon född. Kroppen kände igen allt och speedade på! Det stämde det alla sa, andra gången är inte lika djävlig som första eftersom kroppen och knoppen vet vad som händer. Du kommer klara det här galant!!! Heja heja! O glöm inte bort hur fantastiska vi kvinnor är som klarar av det här! <3

 4. E

  Åh finns det ingen gräns på hur många man får ha med sig under förlossningen i Stockholm? Här där jag bor får man max ha med sig två st. Härligt att du kan ha flera med som stöttar 🙂 vi hade doula vid andra förlossningen och det var toppen.

 5. Anne

  Bäbis är säker om DU haft vattkoppor, det är det viktiga. Då får bäbis dina antikroppar och blir inte sjuk. Om vattkoppor går på förskolan finns det stor risk att Elsa redan är smittad, men är ju rätt lång inkubationstid. Inte funderat på att vaccinera henne? Så slipper hon onödigt lidande av vattkopporna, om hon klarar sig denna gång. Stort lycka till inför förlossningen!

 6. Hanna

  Hehe jag gick till frisören på bf, might as well! Lillasyster kom v 41+1. O inte va nervös! Du har gjort det här en gång o kroppen vet vad den ska göra den gör gången, eller så upplevde jag det iaf även om det är olika för alla såklart! Önskar dig oavsett en fin förlossningsupplevelse!

Se fler...
Annons