Hon sov hela natten! – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Hon sov hela natten!

Otroligt! Bonnie har sovit bra de senaste nätterna och bara vaknat en gång och ätit. Jag ammar inte alls längre, hon får ersättning och jag minns att Elsa också sov så mycket bättre när vi gav ersättning. Min mjölk räckte helt enkelt inte till och det är inte helt världen tycker jag. Igår var Bonnie vaken större delen av dagen och slumrade bara till lite då och då. När vi skulle gå och sova för natten var hon lite missnöjd och knarrig så hon fick en minislurk med ersättning och sov sen HELA natten. Hon vaknade till några gånger imorse av att hon tappade nappen men vi vaknade inte till ordentligt förrän klockan 7.

Nu har hon ätit och varit vaken och nöjd i sitta lilla nest på badrumsgolvet när jag duschade. Nu ligger hon bredvid mig i soffan och har somnat om. Hon är så gullig. Och gosig. Och fin! Som jag älskar den här lilla apungen. Hennes plats i familjen är helt självklar och jag är så tacksam till livet att just hon kom till oss.

Nöjd liten bebis.

Älskling!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Hej! Skönt att ni fått sova, båda två.

  Vill bara skriva att jag tror att är lite riskfyllt att säga att bröstmjölken inte räckte till. Tror inte att det fungerar så; alltså att kvinnan kan ha för lite mjölk (rätta mig någon om jag har fel)
  Tänker att dina läsare som upplever problem med amningen kan tro att det är så för dom också.

  Vet att det är olika för alla hur det fungerar med amningen, vi har olika problem (såriga bröstvårtor, för litet tag, missnöjd unge, depression, sömnbrist, allmänt skitjobbigt). Att bebisen inte sover hela natten, är missnöjd eller likande betyder nog inte att du har för lite mjölk (utan den beter sig så av andra orsaker)

  Trodde jag hade för lite mjölk också när jag ammade, men jag läste mycket på Amningshjälpen och fick därför uppfattningen om att det inte fungerar så!

  Försöker inte skamma, har flaskat jag också, lägger ingen värdering i hur andra gör! 💛

  1. Anna

   Stämmer. All bröstmjölk är bra nog för bebis, Men då krävs att man som mamma låter det ta tid, fri amning, amma, amma och amma för att öka produktionen om det är så att produktionen är för dålig. Men Jessica borde inte säga att bröstmjölken inte innehåller tillräckligt med näring för det gör den. Jessica har valt att inte amma sin bebis av olika skäl.. Men att säga att mjölken inte är bra nog är helt fel. Det går alltid att öka produktionen med närhet och amningsmaraton. Är man inte beredd på det finns ju alltid ersättning..

   1. jessicalagergren
    jessicalagergren

    Skönt att alla får göra som de vill tycker jag. Det handlar inte om ”inte vara beredd på det”. Du borde skämmas över sättet du formulerar dig på. Skämmes!

    1. Malin

     Anna, inte sjysst att skriva så! Du har ingen aning om hur det har varit för Jessica.
     Vem kan vara beredd på hur det är att få barn?? Alla barn är olika, somliga äter var tredje timme och sover hur bra som helst och andra gör det inte.
     Jag vet i alla fall att jag inte kommer amma igen om jag får ett till barn. Av flera olika anledningar.

     Jessica, förlåt, var inte mening att du skulle tolka det så. Tänkte bara ur mitt eget perspektiv – att jag hade behövt veta att det inte var fel på min mjölkproduktion, att min mjölk visst räckte till.

     Allt gott! 🌸

    2. Maria

     Måste försvara Jessica. Visserligen länge sedan jag ammade, men ammade mitt andra barn varannan timme, det var ingen lek. Amningsmaraton hjälper inte, ingen ökad produktion, då kroppen och du själv aldrig får vila. Jag kämpade i 3 månader,, sen gav jag upp. När hon fick ersättning var allt frid o fröjd. Hon slutade gråta och vi fick möjlighet att sova o må bra igen

    3. Fia

     Men förlåt men jag ser inte det elaka som skrivits? Det är ju en osanning att mjölken inte räcker till. Vägen dit är helt irrelevant. Jag tror inte personen menade ngt illa mot dig eller nån annan personligen.

     Gör ju inget om man inte vill amma, det har inget med detta att göra. Alla gör som de vill såklart.

     Mjölken räcker dock alltid. Kvinnor under extrem svält under tid kan dock sina, men i övrigt räcker mjölken.

  2. Ella

   Skulle också gissa på att det inte går att ha för lite. Att de ammar varannan timme på nätterna är ju inte för att det finns för lite mjölk. Det är en viktig myt att avliva. Däremot finns det ju barn som inte ökar i vikt som de ska, eller kanske främst inte växer på längden som de ska och då behövs nog ersättning eller amningsstöd

   1. Anna

    Exakt så,. att barnen äter varannan timme på natten kan ju bero på massa olika saker. Kan ju vara för att barnet är på väg in i en växafas och därför vill öka produktionen av mat. Tycker också det är viktigt att inte fara med osanningar som Jessica och flera andra gör kring amning. Detta inlägg var ett tydligt exempel. Viktigast är att barnet får mat och mår bra och att mamman mår bra. Men att säga att mjölken inte kan hålla bebisen mätt under en natt är fel och skapar myter/osanningar. Tycker att Jessica som är en influenser inte borde fara med osanningar och sprida sånt. Utan istället stå för att hon inte vill amma helt enkelt.. utan att hitta på ursäkter och undanflykter. Skämmes på dig också isf Jessica.:)

    1. jessicalagergren
     jessicalagergren

     Jag ser nu vem du är. Kan du bara sluta läsa min blogg? Och sluta kommentera ELAKT var du än kommenterar!

    2. Anna 2

     Jag tycker att ni amningshjälpare ska hålla klaffen. Alla mammor gör så gott de kan. Punkt!!

     Det är totalt ointressant att läsa sådan smörja som era kommentarer.

    3. Lotta

     Jag skulle vilja veta vad ni har för belägg för dina uttalande? Vetenskaplig grund? Utbildning? Eller har ni bara svårt att låta andra mammor må bra och vara nöjda över sina egna beslut så ni inte kan låta bli att fälla elaka och felaktiga kommentarer?

     1. Lotta

      Jag arbetar inom kvinnosjukdvård och förlossningsvård så jag tar mina sanningar från expertisen där tack. Jag var mest intresserad av vad du fick dina sanningar ifrån.

  3. Ella

   Skulle också gissa på att det inte går att ha för lite. Att de ammar varannan timme på nätterna är ju inte för att det finns för lite mjölk. Det är en viktig myt att avliva. Däremot finns det ju barn som inte ökar i vikt som de ska, eller kanske främst inte växer på längden som de ska och då behövs nog ersättning eller amningsstöd

   1. Livisa

    Jessica! Jag instämmer med dig! Min son gick upp i vikt som han skulle men skrek kontant! Provade att utesluta allt möjligt efter påtryckningar från BVC. Var så trött att jag tillslut åkte och köpte ersättning och flaska. Efter den dagen var han nöjd!
    Amning är inte för alla, det är ju bara att gratulera dom som det funkar smärtfritt för, för mig och mitt barn var det inte den bästa lösningen. Sluta med amningshysterin.
    Strongt att vara sig själv närmast. Jag tror helt och fullt på att barnen visst kan få i sig för lite. Visst att man kan maratonamma, men hur lätt är det om det inte är första barnet!!!! Man ska ju ha tid för två.

   2. Kattis

    Det går VISST att ha för lite mjölk. Det finns MÅNGA anledningar till att produktionen inter tillräcklig för att tillfredsställa behovet hos bebis. Sluta med era pekpinnar! Fy skäms på er som mom-shamar. Lyft och peppa varandra istället! Har ni egna barn så vet ni att det sista man behöver är kommentarer som era. Fy!