Jessica Lagergrens

Veckans invägning

Ny vecka och nya tag! Jag var ju orolig för vad vågen skulle visa idag efter en helg med en urspårning, men återigen måste jag sluta vara orolig. Jag känner mig inte i toppform, jag är förkyld och har huvudvärk. Om huvudvärken är för att jag inte har fått i mig koffein sen i lördags eller för att jag är krasslig vet jag inte. Vågen visade hur som helst –0,2 kg. Det är inte mycket, men det är minus! Den siffran får mig ännu mer pepp på att köra sockerfria veckodagar. NU ska jag ner resten av mina kilon. Totalt har jag gått ner –15,4 kg. Jag måste komma över mina magiska 15 kilo. Nu har jag pendlat upp och ner 0,2 hit och dit och krossar inte 15 kilo. Nästa vecka kommer jag ha gått ner 16 kilo totalt. Så är det bara! 16 kg är lika tungt som en riktigt välmatad sälunge.

Ni är några som har frågat hur mycket jag ska gå ner totalt. Min inställda målvikt är att jag ska gå ner totalt 30 kg. Alltså 14,6 kilo till. Men oss emellan så vill jag egentligen gå ner 35 kilo totalt, och bör göra det för att ligga på normalvikt enligt BMI. Jag har gett mig själv 1 år att nå min målvikt, men målet är att ha gått ner 30 kilo innan juni blir juli. Sen kan de sista fem kilona få ta den tid det tar men innan 2016 blir 2017 ska jag alltså gå ner 19,6 kilo till och totalt 35 kilo. Hur går det för er andra? Har ni ändrat målvikt med tiden? Blir man någonsin nöjd?

För er som vill läsa om tidigare invägningar kan ni gör det här:
– Första veckan
– Andra veckan
– Tredje veckan
– Fjärde veckan
– Femte veckan
– Sjätte veckan
– Sjunde veckan
– Åttonde veckan 
– Nionde veckan
– Tionde veckan
– Elfte veckan
– Tolfte veckan
– Trettonde veckan
– Fjortonde veckan
– Femtonde veckan
– Sextonde veckan
– Sjuttonde veckan
– Artonde veckan
– Nittonde veckan
– Tjugonde veckan
FullSizeRender-41

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Vad duktig du är! Vågen står på -29 kg här och jag har 3 kg kvar till ett normalt bmi 🙂 Kan inte låta bli att tänka att du kan ha hamnat på en viktplatå eftersom du går upp och ner ungefär samma de senaste veckorna. Har själv haft 3 viktplatåer under tiden jag gått ner. Googla och läs om det! Se det inte som ett misslyckande! Kämpa på! 🙂

  2. Petra

    Tycker att du är helt otroligt grym!
    Jag började min ”resa” (tycker det känns rätt nördigt att säga så ) För 6v sen och har nu gått ner 8.3kg . Mitt mål är att gå ner totalt 41kg men helst 45.
    Då just nu håller jag tummarna för oss båda

  3. Emelie Frank

    Hejsan!jag tänkte kolla med dig om du kör bara med appen eller om du går på VV möten även?Har gått förut för många år sen sen men efter 2 barn så har jag även 30 kg som jag vill gå ner. Vad kör du för träning under veckorna?Jag har precis börjat följa dig så du kanske redan har skrivet det om det här förutMen om du orkar svara skulle jag bli jätte gladMed vänlig hälsning, Emelie Frank

  4. Therese

    Ja en förebild och en bild nu hade varit kul att se! Bra idé Yessi.
    Tycker du är så grymt bra! Jag känner glädje med dig när du lyckas! Kommer så väl ihåg själv när jag gjorde en otrolig viktresa och hittade mitt sätt att leva och mitt sätt att äta på! Är en härlig känsla.

    Heja dig!!

  5. Yessi

    Du är så grym!
    Kan inte du skriva ned typ vad du brukar äta till frukost, mellis, lunch, middag, snacks. Alltså tips. Behöver komma över min rädsla att våga prova vv.
    Kan du inte även lägga en före och efter bild på dig när du började och nu?

  6. Josephine

    Du e så rackarns bra!

    Inte för att vara sån men du ska bara gå ner 14,6kg till (om du ska gå ner 30) 😉 så du kan räkna bort ett kilo från dem som står ovan 🙂 HURRA!

  7. Anna

    Heja dig, vad grym du är!
    Själv startade jag en LCDkur idag, ska bli skönt att bli av med överskottskilona efter sista graviditeten!

  8. Sara

    Hej! Jag går på amningsprogrammet hos VV. Funkar jättebra och är nu nere på inskrivningsvikten hos barnmorskan. Så jag har sex kilo kvar till vikten när jag blev gravid. Så jag är supernöjd med tanke på att min son är fyra månader gammal bara Men. Jag har gjort detta förut, som jag har skrivit förut. Då tappade jag 25 kilo som mest. Men efter ett år med vägning och mätande av mat och ständig viktnedgång och ett gnagande dåligt samvete varje dag jag inte tog en promenad eller åt en chokladbit så kände jag att jag var tvungen att pausa. Att förlita mig på vad jag hade lärt mig och försöka vara nöjd med mig själv en stund. Jag blev rädd för mig själv och mina tankar. Jag ville inte byta ut mitt vad jag ibland klassar som matmissbruk till en ätstörning. Jag ville inte hamna i en ond spiral för att jag aldrig blev nöjd. Men det måste man bli!! Så det har jag med mig den här gången! Och är så stolt över att min kropp kunde göra en frisk liten kille
    Du är jätteduktig Jessica och jag älskar att följa din viktresa som peppar mig! Kram!

  9. Anne

    När jag såg veckans invägningsinlägg och ser listan på tidigare avsnitt så inser jag Wow, tjejen har hållit ut i över 20 veckor!!! Något som är värt att fira!!!??? Du är fantastisk och ser fantastisk ut men det har du å andra sidan gjort hela tiden!
    Jag tror du får vara beredd på att din kropp och vikt reagerar annorlunda nu när du tagit bort Colan och koffeinet. Tror att det blir lättare att minska igen efter ett par veckor. Just nu kanske den håller fast vid grammen när resten stormar inuti…

  10. Maria

    Du är så fin och så bra som kämpar. Du kan klara av vad du än bestämmer dig för! Kanske inte springa runt jorden på tre sekunder (mitt standardexempel som liten när någon sa ”ingenting är omöjligt”…) men fanimej det mesta annat 😀

  11. Jessica

    Minus 1,6 denna vecka vilket känns toppen! Jag har olika målvikter, ett mål juni/juli precis som du och sen två nya mål som jag inte satt nån tidsgräns på ännu, jag tycker det är så svårt att veta hur svårt/lätt det kommer bli att gå ner senare. Jag har dock 27 kg som jag vill ner till juli men jag har ju gjort en magsäcksoperation så har ju lite bättre förutsättningar att gå ner än andra! Heja heja oss!!

  12. Michelle

    Måste bara fråga en liten BMI-fråga. Vad klassas som bra egentligen när det gäller BMI? Jag ligger på normalkurvan men högt upp på normalkurvan. Man ska väl ligga på 25 och under. Jag ligger på 24 men om man tittar på vad jag borde väga enligt min längd så väger jag ca 7 kg mer än vad jag borde. Vad ska man gå på? Hur gör du?
    Jag måste säga att jag tycker att du är så jäääävla grym.

    1. L

      Hej! Tar mig friheten att svara. Är ingen expert, men BMI kan vad jag förstår verka missvisande om man har muskler som väger en del. Då får man ju högre BMI utan att det nödvändigtvis betyder att man är överviktig. Då ska man hellre mäta fettprocenten, och det antar jag att man kan göra på en del gym genom bodyscan.

    2. jessicalagergren

      Hej! Jag älskar egentligen inte den skalan. Jag tycker att man hellre ska gå på hur man mår. 🙂 Dock tror jag att det är sunt att inte ligga på fetma när det kommer till BMI. Alla får såklart välja själva, men jag vill iaf ligga närmre ”normalbmi” än vad jag gör i dagsläget. 🙂 Kram J

      1. Fanny

        Hej! Tänkte bara inflika:) tycker inte heller om BMI. Har en fästman som isåfall skulle räknas som abnormt fet om man gick efter de o han har en fettprocent på 5,5 alltså väldigt låg o mkt muskler, han väger 98 kg. Så ja tycker inte man ska fastna så mkt vid BMI

  13. Lina

    Håller med tidigare kommentar om att det verkligen inte ser ut som du behöver gå ner 15 kg till! Tycker du ser normalviktig ut nu egentligen… Har hört att BMI kan verka missvisande. Men man måste ju självklart trivas i sin kropp och leva balanserat. Lycka till hur som helst!

    1. jessicalagergren

      Tar det som en komplimang Lina, tack! 🙂 Ja, BMI kan vara missvisande men jag ligger så pass högt på den skalan så jag vill ner till ”normalvikt”. Kram J

  14. Jenny

    Förstår att du har koll och ifrågasätter inte dina mål men det ser inte ut som att du har 15 kg att förlora utan att bli supersmal?:)