Jannice

Jag var i chock!

God morgon! Hoppas ni har sovit gott inatt och att den bra dag väntar er ♥

Jag måste berätta om chocken jag fick igår. Freja hade tid på BVC för sin 5,5-6 årskontroll. Vi hade egentligen en tid förra veckan men jag bokade om den för att få en längre besökstid än 30 minuter. Freja brukar ju vara lite blyg och vill gärna ha lite tid på sig att känna sig bekväm innan hon kan slappna av och göra det som är tänkt. 4-årskontrollen tog ungefär ett halvår att slutföra med tanke på syn- och hörseltestet som vi till slut fick göra på sjukhuset i Sundsvall.

Eftersom att vi nu fick en besökstid på en timme så visste jag att vi skulle kunna genomföra hela kontrollen under ett och samma besök i alla fall så jag kände mig lugn. Vet ni hur lång tid det tog?
En kvart.. EN KVART! Med spruta och allt!
Både jag och Mats som satt ute i väntrummet var alldeles chockade. Jag fattade ingenting men Freja var hur nöjd som helst och bara gick omkring och flinade!
Hon hade bestämt innan att hon ville ta sprutan först så att det jobbigaste skulle vara avklarat och sedan bara ha det ”roliga” kvar. Hon drog av tröjärmen bara sådär och när sköterskan stack in sprutan så sa hon aj lite försiktigt och sedan tittade hon på sprutan tills att det var klart.
Resten gick av bara farten och jag satt och tittade på med hakan hängandes i knäna!

Jag och sköterskan skrattade lite efteråt och hon var nog lika chockad som jag då hon minns Freja väl från förra året.
Freja ritade en teckning som hon lämnade till sköterskan. Den hängde hon upp på väggen ♥

Jag frågade Freja imorse vad det var som gjorde att det gick så himla bra att ta sprutan igår. (Hon gallskrek nämligen när vi fick hem kallelsen där det fanns information om att en spruta skulle tas)!
Hon sa att eftersom att hennes kompis A hade tagit sprutan redan så då vågade hon också. Det var tydligen Mats som hade sagt att A redan tagit den men jag vet inte om det är sant. Det hade en positiv inverkan iallafall så även om det var en liten vit lögn så gjorde det inget :]

Självklart fick hon en belöning efteråt. En fin ring med en glittrig fjäril på och en daimglass!
Den där glassen tjatade hon till sig som belöning redan innan vi for till BVC ;]

wp-1481782029086.jpg

Det är så himla skönt att det här besöket gick så jäkla bra. Jag hade aldrig kunnat drömma om att det skulle gå så snabbt. Sköterskan fick sig en liten extra rast men den var hon säkert värd :]
Nu är BVC tiden över för våran del. Från och med i höst är det skolsköterskan som tar hand om alla kontroller! Alltså, jag fattar inte att Freja börjar i skolan snart. Så skrämmande men häftigt..

Vi öppnar väl lucka nr 15 i snällkalendern också.
Skicka vidare snällhet.
Tänk ut något som du hade blivit glad över om någon hade gjort det för dig, och gör sedan det för någon annan.

Den måste jag klura lite på.. får se vad det blir för något :]

Hoppas du får en fin dag ♥
Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.