Det är inte ofta jag delar med mig av middagstips.. kanske för att vi alltid har så dålig fantasi och lagar samma sak om och om igen.
Men denna rätt måste jag dela med mig av.. så himla gott!
Du behöver:
Broccoli
Lime
Lövbiff
Morötter
Risnudlar
Salladslök
Sesamfrön
Vitlöksklyftor
Japansk soja
Olja
Socker
Torkad ingefära
Gör så här:
1. Förbered genom att koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull – används till nudelkoket i punkt 8.
2. Rosta 1 burk sesamfrön, under omrörning, i en torr medelhet stekpanna 2-3 min. Häll genast upp i en liten skål.
3. Finhacka 1/2 knippe salladslök. Skala och grovriv 250 g morötter. Lägg i skålar. Skär 250 g broccoli i små buketter. Ställ åt sidan.
4. Limesås: blanda finrivet skal och saft från 1 lime, 1 vitlöksklyfta (pressad), 1 msk socker, 3/4 dl japansk soja och 2 1/2 msk vatten i en liten skål.
5. Strimla ca 500 g lövbiff. Hetta upp 3 msk olja i en panna. Pressa ner 3 vitlöksklyftor och fräs hastigt.
6. Fräs köttet i pannan i 2 omgångar, 2-3 min per omgång. Lägg över på ett fat.
7. Tillsätt allt kött till pannan och krydda med 1 tsk torkad ingefära. Häll ner limesåsen och låt koka ihop 2-3 min. Dra pannan från värmen.
8. Koka broccolin i det redan uppkokta vattnet någon minut. Ta upp broccolin och lägg i en skål. Tillaga 1 frp risnudlar i samma kastrull enligt anvisning på förpackningen.
9. Blanda eventuellt lövbiffswoken med risnudlarna. Toppa med sesamfrön, salladslök, rivna morötter och broccolibuketter.
Smaklig måltid :)
Senaste kommentarer