Jannice

Det kunde ha varit min tur nu..

Nästan alla kollegor har semester just nu eller har redan kommit tillbaka ifrån sin semester. Det kunde ha varit min tur att gå hem på sommarsemester idag. Nästa vecka är min första semestervecka men när vi inte fick ihop sommarplaneringen i våras så satte jag upp mig för att jobba onsdag-fredag. Tanken då var ju inte att vi skulle vara kvar här i stan nu i sommar utan att mina kollegor skulle få lösa semestrarna på annat sätt den dagen jag flyttade.
Nu blev det ju ingen flytt som det var tänkt och jag går inte hem på ”riktig” semester förrän den 1 augusti. Det känns så himla långt borta just nu. Att jag har 2 semesterdagar i början på nästa vecka räknas ju liksom inte på samma sätt.
När jag går hem så är jag bara ledig i 3 veckor. Har funderat på om jag ska förlänga semestern eller inte?
På ett sätt skulle det vara skönt med 4 veckors sammanhängande semester men samtidigt kan det vara bra att spara dagarna om jag kanske vill vara ledig lite runt jul eller ha en längre semester nästa sommar.. Hur skulle ni ha gjort?

Jag vet bara att jag är väldigt trött i både kropp och hjärna just nu och att jag behöver SEMESTER! Under lunchen fick jag ett tecken på att det är dags att börja varva ner och bara vara här och nu.
Jag var sugen på att ta en promenad, samma runda som igår och med lite musik i öronen men tydligen så ligger hörlurarna hemma. Det är inte alls lika roligt att promenera utan musik så då tänkte jag bara ta en liten kort promenad upp till affären och tillbaka istället. Om jag inte hade någon musik så skulle jag väl kunna spela lite Pokémon iallafall.. men jag kom inte in i appen!

Så jag fick promenera utan både musik och spel, tror aldrig jag har varit ute och gått helt ensam utan att ha något som stimulerar hjärnan samtidigt. Jag är ju alltid uppkopplad mot omvärlden på något sätt, men det var faktiskt ganska skönt. Och konstigt!
Jag gick i väldigt lugn takt och lyssnade på trafiken och naturen. Jag tog inte upp och tittade på telefonen en enda gång. Tror inte jag tänkte på något särskilt alls heller förutom att det är fredag och jag snart får gå hem och göra helg :]

Jag måste bli bättre på det här med att koppla bort allt som snurrar i hjärnan någon gång ibland. Bara fokusera på andningen och lugnet.
Det är nog nyttigt. Jag har sagt det så många gånger men som med mycket annat så är det mycket lättare sagt än gjort.
Men jag ska försöka!
Jag blev rekommenderad en mindfulnessapp av min kurator för 2 år sedan. Det är nog på tiden att jag testar den.

Efter sommaren kommer jag nog att vara en helt annan människa men på ett positivt sätt ;]

cropped-1459972757-13509.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.