Idatuovinen

Havannas elfte månad

Wow, månaderna går och 1-årsdagen närmar sig med stormsteg. Det är bara en månad kvar och nu ska vi se vad som hänt den gångna månaden.

Vi kan väl börja med det största, ett av dem häftigaste händelser i ett barna utveckling skulle jag säga, dem första stegen. Den 1a mars tog du dina 3-4 första stapplande steg, alltså 10,5 månad gammal. Sedan har stegen blivit fler och fler och idag går du flera meter åt gången innan du ramlar ner på rumpan och hasar dig vidare.

Nya tänder är på g, hela 4 stycken ploppar sakta fram, vilket gör att du snart har 8 fullstora mjölkisar i munnen. Få tänder stoppar dig dock inte ifrån att tugga i dig allt. Matglad och glad överlag.

Du är verkligen en charmör och försöker dig på fler och fler ord. Länge har du sagt mamma, pappa, Hayden och hej men försöker nu härma fler ord, som vauva = bebis på finska. Nam nam säger du när du vill ha mat också. Säkert något mer som jag nu glömmer.

Vi har hållit oss inne i 1,5 vecka nu. Hayden är sjuk, antagligen scharlakansfeber och Havanna har varit lite krasslig också, men inget värre för Havannas del än i alla fall. Däremot så råder coronavirus just nu och det känns helt galet. Antagligen är det just det här Havanna läser och lär sig om i skolan i framtiden, en av nutidens största kriser. Vi försöker vara lugna, ta dagen som den kommer och ta tillvara på tiden inne karantän. Dem största utsvävningarna vi gjort på 1,5 vecka är picknick i skogen och promenad runt sjuntorp. Både Havanna och Hayden älskar att vara hemma så det går ingen nöd på dem eller oss. Det är såklart tråkigt att vi inte kommer iväg till Spanien som planerat nu på lördag, men det är inte oss det är synd om utan alla drabbade av sjukdomen. Vi hinner resa senare.


Mat har smakat gott sedan start och intresset fortsätter att växa sig större!


Första åkturen i pulkan med brorsan. Havanna gjorde inte jättemånga miner under färden vilket gjorde det lite svårt att tolka vad hon tyckte. Såg mest ut som att hon skulle somna nästan, antagligen njöt hon bara av åkturen.


Igår fick den här växten flytta in på toaletten, för att busHavanna numera tar första bästa tillfället som ges och går dit och äter lite jord.


Tänk att hon för en månad sedan gick mest med gåvagnen eller emot saker, och nu stapplar hon på med hjälp av bara sina egna små ben. Det är underbart att följa sitt barns utveckling.


Öppnar man kylskåpet är Havanna snabb som blixten och tar tag i första bästa frukt eller grönsak som hon ser. Många av äpplena i kylen har numera små små bett på sig, haha.


Hayden fotograferar.


Ute och leker i lekstugan med storebror.

U
Tittut!


Picknick i skogen med mamma och Hayden. Vi åt havrepannkakor och njöt av solen som inte visat sig jättemycket här i Sverige dem senaste månaderna.


På fredagar är vi oftast på öppna förskolan.


Provar stora kåporna. Ja dem var lite för stora.


Bättre utan, haha


Busar med Hayden i nya crossbussen.


Avundsjuk när brorsan badar badkar. Det är nämligen jättekul att bada!!


Crossbanehäng i Strömstad.


Mamma provsmakar gluten och sockerfria muffins inför kalas nästa månad..

Havanna gapar..


..och säger mmmmm, ge mig mer!


Inte lätt att ta månadsbild på pälsen längre..


Havanna älskar förövrigt att vara i garaget med pappa, och är intresserad av allt som har med krossar och cyklar att göra.

Love u Vannis /Mamma

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. lissel

    men vilken sötnos, och fint namn 🙂 När började du ge riktig mat med bitar liksom? Mina tjejer är 10 månader precis men jag mixar fortfarande deras mat på grund av nojig haha. Kanske ska sluta.. Några speciella rätter du upplever som enklare för dom att tugga osv? 🙂