När jag letade inspiration till dopet snubblade jag över den här bloggen, där jag även lånade den här bilden. Jag tycker att det här muffinsarna ser heeelt fantastiska ut. Men jag undrar hur man får frostingen så hård? Jag förstår att den är spritsad, men de få gånger jag gjort cupcakes har frostingen liksom varit rinnigare. Vad har ni för tips?
Jag beställde en till klänning till dopet… Den här kommer från Vila. Nu håller jag verkligen tummarna för att någon av de klänningarna jag beställt ska passa. Jag klickade även hem en svart spetsklänning som jag tänkte ha på Blog Awards nästa vecka. Nästa vecka fyller jag även 29 år och då blir det fest i dagarna två.
/Angelica
Hej! Jag har för mig att jag läst att ni beställde brudtärneklänningarna till ert bröllop från en nätsida och att ni var missnöjda? Varifrån var det? Jag tittar själv runt på nätsidor och det är svårt att veta ifall nätsidorna är ”pålitliga”..
Er blogg hör verkligen till mina favoriter 🙂 Ha det så bra hela lilla familjen!
Hälsningar från Finland, Linn
Det undrar jag också. Gifter oss 2015-06-13!!
Denna brukar jag använda:
_Vaniljfrosting_
250 g florsocker (ett halvt paket)
80 g mjukt smör
1/4 dl mjölk
några droppar vaniljessens
Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet. Blanda sedan i mjölken och vaniljessensen. Vispa tills frostingen är lätt och fluffig, minst 5 minuter.
Det är ju en smaksak om man gillar frosting med Philadelphiaost eller inte. Själv är jag inte så förtjust i den extra syrligheten i bakverk som färskosten tillför, men det är ju många som tycker om det.
Hej!
Började följa er i samband med att jag var gravid, har nu en liten tjej på snart 4 v.
Men jag är konditor till vardags så till ett av mina vardagsämnen 🙂
Håller också att planera dop:) så himla roligt!
Här kommer ett recept på frosting som blir så där ”hård”
200 g mjukt smör
400 g Philadelphia ej light
3,5 dl florsocker
50 g crème fraiche
1 msk citronsaft
2 msk lönnsirap
1 tsk riktig vanilj
Ev någon färg
Blanda smör och florsocker riktigt vitt och fluffigt med elvisp eller assistent. Ha i Philadelphia och blanda på låg hastighet i, blanda inte för länge. Ha sedan i crème fraiche, vanilj, lönnsirap och citron. Färdigt!
Lycka till!
Florsocker gör att det blir med ”spritsbart”. Så är frostingen lös så kan du testa ha i mer florsocker 🙂
Frosting gjord på philadelphia brukar väl vara fast och formbar? 🙂
Hej på er!
Beror på vad du väljer för typ av frosting. Klassisk frosting ska bara bres på egentligen, den blir rinnig. Sen har du olika typer av ”fluff” 🙂 Som oftast är gräddbaserat så kallad ”whipped cream frosting”, om man dessutom har mashmallows eller annat som innehålelr geletin är blir det ”hårt”. Typ som när jag gjorde mina pepparkakscupcakes med skumtomtefluff, där blev det riktigt hård och fin frosting pga skumtomtarna: http://familjenkling.wordpress.com/2013/12/01/pepparkakscupcakes-med-skumtomtefluff/
Rekommenderar verkligen Sockerrus blogg, hon tar amerikanska recept och omvandlar till svenska. Hon har en massa olika frostingar, tårtor, cupcakes och cake pops. Här ser du lite olika frostings: http://familjenkling.wordpress.com/2013/12/01/pepparkakscupcakes-med-skumtomtefluff/
Puss och kram! Jennifer