Okej… Jag lovade ju att berätta sanningen för er om mina bakkunskaper… Efter att ha fått flera frågor om recept på instagram måste jag erkänna för er att jag… Eh… Inte ljugit kanske, men heller inte talat sanning. När jag skrivit att jag bakat här och lagt upp bilder har jag egentligen bara blandat en sån här mixgrej med vatten och ställt in i ugnen. Kakorna som jag ”bakade” förra veckan köpte jag bara färdig deg i en korv typ, och skar upp och la in i ugnen. Haha, jag skäms! Men jag SKA faktiskt ta tag i det och lära mig på riktigt… Sånna här mix-grejer är ju visserligen sjukt smidiga om man har ont om tid, men jag har ju faktiskt tid nu. Och jag såg nu att det är palmolja i, vilket jag förstått inte alls är bra för miljön, så skärpning för mig!
Så, nu vet ni det. Jag kommer inte ansöka om att vara med i dessertmästarna den närmsta tiden. 😉
/Angelica
Att baka är en konst, men riktig kladdkaka (alltså inte bakmix) är egentligen busenkelt att göra. Det de allra allra allra flesta gör fel är att de rör för mycket.
För att lära sig baka är det ett par saker som gäller: bra recept och öva öva öva. Ofta blir det inte så vackert i början, men det är allt som oftast gott att äta 😉
Den här tjejen kan baka och har hittat fantastiska recept: http://annesfood.blogspot.se
Hennes blondies är busenkla att göra, och HUR GODA som helst!