Angelica Lagergren

50% av graviditeten!

20140228-073000.jpg

Wihooo! Nu har 50% av graviditeten gått och imorgon är jag alltså i vecka 21. Den vanligaste frågan jag får är: ”Hur mår du?”. Jag som är en person som älskar uppmärksamhet älskar såklart att prata om mig själv, hehe. Sååå som svar på frågan: Jag mår bra! Några veckor där i början var ju inte så bra. Då kräktes jag väldigt ofta, men illamåendet lindrades när jag åt tabletter mot åkasjuka.

Kroppen: Den senaste veckan har jag börjat få ont i svanskotan, alltså foglossning. Och när jag går för fort får jag håll i magen, eller det känns som håll. Det slutar direkt om jag sätter mig ner eller går långsammare.

Min hy: Den är torr och fet på samma gång. Jag är snustorr på vissa partier men har fler finnar än vanligt. Det dyker upp många små finnar runt munnen…

Magen: Jag äter järntabletter varje dag men jag tycker att magen fungerar kanon. Jag är kanske van, har ätit järntabletter länge för jag hade järnbrist för nåt år sen. Nu är mina värden bra igen men så länge jag är gravid ska jag fortsätta med tabletterna varje dag.

Kläder: Jag har vuxit ur rätt många plagg i min garderob. Det är såklart mysigt med en växande mage men inte lika kul att hitta nya kläder, för det finns typ inga. Jag förstår faktiskt inte hur det inte kan finnas ett större utbud av gravidkläder…

Sånt som ingen pratar om: En graviditet innebär väldigt stora förändringar för kroppen, och många av sakerna pratas det om… Men långt ifrån alla! Ingen hade sagt till mig att det är vanligt att man får mer flytningar. Jag chockades över detta och pratade med två gravida kompisar som utbrast ”Men gud ja! Jag veeeet! Ingen har sagt nåt om det. Jag trodde typ att det var fostervatten som läckte”. Så, nu har vi pratat om det också, hehe. Mysig fredagsmorgon!

Allt som allt: Jag mår bra! Jag känner att det där gravidglowet gärna får komma snart… Men vem har nån som helst lyster i Sverige i februari? Jag får kanske vänta till våren och hoppas att jag ska stråla mer än någonsin då!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alexandra

    Kan inte hålla med dig mer! Undrar också när det där glowet ska komma så man slipper se ut som en trött zombie om dagarna. Vill ha sol och värme och jag längtar till vi kan sitta ute på vår lilla altan och njuta av solen. 🙂

  2. Lisa

    Jag har hört att man har mer/ökat/ bättre pigment som gravid, så när våren kommer kanske du blir brun och fin tidigt! Men du verkar visserligen bli himla brun! Jag som halv-iränska ser fram emot att få brunt sommarskinn! När jag väl blir gravid dvs..