Angelica Lagergren

Tre viktiga S i en relation

Jag är långt ifrån en relationsexpert men känner ändå att jag har haft så pass långa (och många, hehe) relationer att jag vet vad som är viktigt. Eller ja, vad som är viktigt för mig kanske inte är lika viktigt för andra. Men here it goes, mina tre viktiga S i en relation.

Samtal och kommunikation 
Att prata och kommunicera är viktigt i alla relationer tror jag. Att prata om förväntningar och saker man stör sig på. Stort som smått. Allt behöver inte nötas och blötas men jag tror verkligen på att prata och inte hålla saker inom sig. Jag är en person som alltid ältat saker för länge, den biten jobbar jag med. Jag vet att jag behöver släppa saker och lämna det bakom mig.

Att prata med varandra om drömmat, mål och framtiden tror jag är viktigt. Stämma av då och då så att man rör sig i ungefär samma riktning. Man behöver inte vilja exakt samma saker, men att ha gemensamma mål och drömmar kan vara bra. Att ställa frågan ”Hur mår du?” tycker jag är viktigt och det viktigaste av allt. Lyssna! Lyssna på partners svar och vad hen har att säga.

Sex och närhet
För vissa människor är sex viktigt och för andra inte. För mig har det alltid varit viktigt, men inte lika viktigt för de jag varit i en relation med. Sex gör så att relationen blir mer än en kompisrelation tycker jag. Och sex gör så att man kommer närmare varandra, lär känna varandra på ett annat plan. Att ha ungefär lika mycket lust känns bra. Sen kan det såklart gå i vågor. Jag skrev faktiskt till Nicklas när vi smsade med varandra innan vi sågs och frågade, hur viktigt sex är för honom. Väldigt viktigt svarade han. Närhet är för mig minst lika viktigt och jag har träffat en man nu som precis som jag, älskar närhet. Han tycker om att somna nära och vakna nära.

Jag rullar ofta iväg mitt i natten men vaknar av att Nicklas kommit och lagt sig nära igen. En klapp på kinden, en smekning på axeln eller en puss på morgonen betyder också mycket. Nicklas har en tresitssoffa hemma hos sig, så där hamnar man automatiskt väldigt nära varandra. I mitt hus har jag världens största soffa och då blir det lätt att man lägger sig i varsin del. Nu har vi i och för sig inte det problemet än, vi vill vara nära. Men jag vet ju att man inte är nykär för alltid. Tyvärr.

Skratt
För mig måste man inte ha exakt samma humor för att relationen ska fungera, men att skratta tillsammans är viktigt. Jag tror att alla människor mår bättre av att skratta. Jag skrattar extremt mycket med Jessica och kände när jag skulle gå in i en ny relation, att det där med att skratta tillsammans var något viktigt. Nicklas säger ofta ”Du har i alla fall roligt med mig” och nu har det blivit en grej. Men jag HAR väldigt roligt med honom. Han är inte lika knäpp som jag är, men absolut knäpp. Han säger roliga saker och han är rätt kvicktänkt. Jessica är rapp i käften (ofta grov) och Nicke är mer kvick i mun. Jag älskar Nicklas skratt. Ja, jag älskar hela honom. Så så så mycket.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Sex under mitt förhållande är viktig tycker jag. I början kanske det inte var så men ju mer in i ett förhållande tycker jag att det är viktig. Jag och min man har varit ett par i 15 år i augusti. Och vi är 31 och 30 år ?
    Så jag tycker att sex är viktig för att hålla ihop livet ?

  2. Amanda

    Innan jag träffade min nuvarande sambo tyckte jag inte sex var viktigt. Det var mest krav och jobbigt, under 9 år levde jag mer i en vänskapsrelation. Sen träffade jag sambon och nu älskar jag sex och tycker det är superviktigt, när vi bråkar så kan vi titta på varandra och säga att vi har nog inte haft sex på länge. Det blir som ett avstånd, efter sex känner jag alltid en harmoni i vår relation. Då har vi liksom tankat på närhet och kärlek igen. Idag skulle jag aldrig kunna leva utan sex ?