Angelica Lagergren

Att känna sig ren och stark i själen

Jag har varit på KBT idag, ett extra långt pass på två timmar. Jag har ju valt att lämna exakt vad vi pratar om utanför bloggen, men idag känner jag för att dela med mig lite till er. Jag känner mig ren i själen. Ren, lugn och riktigt jäkla stark. Det är en fantastisk känsla. Första timmen pratade vi om sista tiden, vad som hänt sen jag var där innan jul. Det fanns rätt mycket att prata om och varje gång går jag därifrån klokare och med nya verktyg att jobba med. Jag känner att min terapeut verkligen ger mig konkreta tips och råd som jag kan använda i vardagen.

IMG_8884

Jag började där i september för att jag bland annat behövde hjälp att hantera min ilska. Där är jag ”botad”. Kan man säga så? Jag känner mig fri! Jag bär inte på samma hatkänslor eller ilska. Jag kan absolut bli arg (jag är fortfarande människa!) men jag säger inte elaka saker längre. Jag kan bromsa mig själv. Idag klappar jag mig själv på axeln. Jag är stolt över att jag tog tag i mitt mående och gick i KBT. Jag är stolt över att mitt beteende gick att förändra och att jag nu även inser mitt eget värde och mående. Jag rekommenderar alla att ta tag i sina psykiska problem, ni som har några. Det här är det bästa jag gjort för mig själv och än är det inte slut. Jag kommer fortsätta hos samma terapeut, men nu en gång i månaden istället för en gång i veckan.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennifer

    Det bästa jag gjort är att vända mig till kurator och kbt-terapeut. I två omgångar faktiskt, första var efter min lillasysters plötsliga död, och andr gången var när vår dotter insjuknade i diabetes typ 1. Båda gånger har jag trappat ned, 1 gång i månaden, varannan månad, och till slut båda gångerna kände jag mig redo att återkom själv när jag var i behov. Det bästa jag gjort! Just det, 3 gånger totalt om man räknar med familjerådgivning. Tack vare den lever jag och pappan fortfarande tillsammans, och mår bra. Phu! De borde vara obligatorisk att komma på 2 besök efter man fått första barnet. Typ.. Tack för en fin podd, blogg och Instagram. Du och Jessica är otroligt inspirerande och när dagar man känner sig ensam är er podd guld, man blir en del av eran ”kompis”krets. Tack för det ? Kram

  2. E

    Hur gör man egentligen för att komma i kontakt med en (KBT) terapeut eller psykolog? Var vänder man sig och vad ska man fråga/leta efter för att hitta en som passar? Känns så konstigt att bara ringa första bästa träff vid Google-sökning och outa sina problem och funderingar!

        1. Johanna

          Jag har både kontaktat en privat terapeut via Google-sökning och sen fått gå på remiss från vårdcentralen. Så börja med att höra med din vårdcentral kanske? 🙂 Lycka till!

  3. Angie

    Vad härligt att höra 🙂 terapi är verkligen dem bästa investeringen man kan göra för sig själv. Lika viktigt att träna själen och insidan som kroppen för att vara stark och orka med livet ?

  4. Therese

    Heja dig ?
    Har själv mått skit en längre tid
    Är nu Så pass motiverad o ”starkare” att ta tag i mitt välmående på riktigt.
    KBT kommer ske nu i början av året.

  5. Engla

    Heja dig! Håller med om att det är fantastiskt med terapi och lära känna sig själv ordentligt. Jag var också hos min psykolog idag och känner sån skillnad idag mot när jag började tidigare i höstas.

    Kram!