Det har varit en mindre stressig vecka kring matlagningen än vad det var förra veckan, så nu är veckans vegetariska tillbaka. Och den här veckan blir det min bolognese. Som egentligen enbart är min vanliga bolognese där köttfärsen är utbytt mot quorn.Allt du behöver är det som finns på bilden. Färsk basilika, en lagom stor gul ök, som du finhackar. Tre burkar krossade tomater av lite dyrare prisklass. Mutti är inte superdyrt, men tre gånger dyrare än mataffärens egna märke och tio gånger bättre smak. Och sist men inte minst en påse quorn. Bra kan även vara olivolja, vatten att koka pastan i och så klart pasta.
Så börja med att finhacka den gula löken. Sen fräser du den i rikligt med olivolja innan du lägger ned quornfärsen. Stek det tillsammans ett tag och sen häller du på burkarna med krossade tomater. Hacka basilikan i lagom stora bitar, efter tycke och smak. Smaka av med salt och peppar. Låt det sedan stå och puttra under lock i minst 30 minuter för att allt ska få ta smak av varandra.
Det blir inte enklare än så, och framförallt inte godare heller. Smaklig måltid!
/ Stefan
Mums, måste provas! Har tyvärr svårt att få med min sambo, herr ”måste ha kött”, på att prova mer vegetariskt men ska prova med vanlig köttfärs!
Det här låter både gott och enkelt. Men måste fråga Quorn vad är det för något? Är det svamp eller vad? Jag testar soya och sånt med just Quorn har jag inte testar, tycker namnet är läskigt 😉
Toppentips, härligt med mer vego 🙂