Angelica Lagergren

Akut kejsarsnitt

I samarbete med RFSU

Vi är så stolta och glada över att veckans avsnitt av Tvillingpodden är sponsrat av RFSU. På lördag den 11/3, är det dags att gå årets viktigaste barnvagnspromenad, Barnvagnsmarschen. Vi kommer att vara på plats på Barnvagnsmarschen som äger rum i Stockholm med start vid Raoul Wallenbergs Torg vid Berzelii park kl. 13:00. Möt oss där och var med och gör skillnad! Läs mer om problematiken med mödradödlighet på www.rfsu.se/barnvagnsmarschen.

I veckans avsnitt av Tvillingpodden träffar jag och Jessica vår kompis Maria som födde sin son med akut kejsarsnitt. Innan förlossningen gick Maria i samtal eftersom hon var rädd för att föda. Hon fick bra verktyg med sig och kände sig lugn när förlossningen väl satte igång. Men under förlossningen gick sonens hjärtljud ner och efter flera försök var de tvungna att söva ner Maria och det hela slutade med ett akut kejsarsnitt. Hör henne berätta om graviditeten, förlossningen och tiden efter snittet i veckans avsnitt av Tvillingpodden.

tvillingpodden_avsnitt119_

Jag, Maria och Jessica. Jag och Mary gick i gymnasiet tillsammans och var ute flera kvällar i veckan på Stureplans nattklubbar. Tänk vad annorlunda livet är nu, alla vi tre har barn och prioriterar sömn (bland annat!) och lugn och ro istället för shots och VIP-rum. Maria var även en av mina tärnor på bröllopet. En av de vänner jag haft absolut längst i livet. <3

BeFunky Collage

Det är Jessica Silversaga som tagit bilden från bröllopet. Jag skulle gääärna bli plåtad av henne igen. Hennes bilder är magiska!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.