Angelica Lagergren

Veckans vegetariska – Halloumiburgare

Jag och Angelica tänkte introducera en ny punkt här på bloggen i samband med att vi går över till en mer köttfri-vardag, nämligen veckans vegetariska recept. Så en gång i veckan delar vi med oss av ett vegetariskt recept som vi har ätit och gillat lite extra mycket. Enkelt, för att ni ska få lite inspiration också att dra ner på köttkonsumtionen. Den här veckan är det en ny favorit hos mig, nämligen halloumiburgare. Alltså jag älskar verkligen hamburgare. Det finns nästan inget bättre än en bra grillad hamburgare som nästan bara smälter i munnen, men det här är nästan exakt lika bra.halloumiburgare_ala_stefan_lagergren

Du behöver:

  • En bit halloumi, gärna chilihalloumi för lite lite hetta
  • En avokado
  • Ett gott salladsblad (Min favorit är sweatheart-sallad)
  • Sweet Baby Rays barbecue-sås
  • Fluffigt hamburgerbröd
  • Max originaldressing
  • Tomat, om du tycker det passar till

Sen är det så enkelt att göra. Stek skivor av halloumin på relativt hög värme så den får en fin gyllene färg på bägge sidorna. Stek även på hamurgerbrödet så det blir lite rostat innan du börjar bygga din hamburgare. Börja med den undra brödet, lägg på ett salladsblad och bre hamburgerdressing på det. Sen lägger du på två skivor halloumi, skivad avokado följt av lök i stora ringar. Droppa lite barbecuedressing efter smak och lägg på locket. Servera med en riktigt iskall cola och njut!

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katarina

    Tips: om man vill äta halloumi (eller annan ost) och ha den vegetarisk – kom ihåg att kolla så den innehåller vegetabiliskt löpe (eller inget löpe alls). Animaliskt löpe, eller bara löpe, framställs på mald komage. Hade själv ingen aning om det här så tips till den som eventuellt är lyckligt ovetande 🙂