Angelica Lagergren

Gravid vecka 30

En av mina bästa vänner är gravid i vecka 30 nu och jag började leta fram bilder från när jag själv var i vecka 30. Åhh! Hur kan man sakna en gravidmage så mycket? Jag mådde ju dåligt och hade ont men när jag ser tillbaka på mina graviditeter minns jag bara det bra. Hur snygg jag kände mig och hur mycket förväntan som bodde i den där växande kroppen.

gravid_vecka30_lagergren

Här låg lilla Alice inne i magen. Jag hade liksom ingen aning om vad som väntade, det gick inte riktigt att föreställa sig hur det skulle vara att bli mamma. Med Philip visste jag ju mer vad som väntade även om det var en helt ny person att lära känna. Jag är glad att jag dokumenterade magen vecka för vecka och att jag har en blogg att gå tillbaka till och läsa om båda graviditeterna. Jag ser redan nu fram emot den dagen vi plussar igen samtidigt som jag vill längta lite till efter en till familjemedlem.

lagergren_gravid_vecka30Här jobbade jag i vecka 30 med Flippen i magen, med värkar (tydligen!). 

Är ni några gravida som läser bloggen nu? Eller har du barn? Eller vill du ha barn? Berätta gärna lite om dig själv nere i kommentarsfältet. Jag älskar att läsa om vilka ni är, var ni bor och vad ni jobbar/pluggar med. Är du singel? Lever du i en relation? Kommentera! Låt säga att jag skulle göra väldigt många tidningsreportage som riktade in sig på graviditeter, förlossning och första tiden efter – vad skulle du vilja läsa då? Kom gärna med förslag och idéer.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda Sjöberg

    Hejsan!
    Jag är 25 år gammal och bor med min man och två barn i Stockholm (hökarängen)
    Jag är mamma till två fina pojkar 🙂 min äldsta är 3 1/2 år och min yngsta är 1 1/2 år.
    Jag jobbar på förskola och har två katter 😉
    Jag älskar att lyssna på tvillingpodden för ni är så roliga och intressanta att lyssna på. Plus att era bloggar är superbra ??

  2. E

    26 årig (imorgon) nybliven mamma till en underbar liten dotter som föddes sista augusti. Bor i Stockholm med min sambo. Har skittråkigt administrationsjobb på sjukhus och funderar ärligt på att skita i att gå tillbaka och börja plugga eller hitta något helt nytt! Älskar er blogg!

  3. Sandra

    Hej!
    Jag är 30 år, bor i Täby med min man och vår dotter som fyllde 2 i augusti. Jobbar som skolsköterska på en skola i Danderyd. Har följt er sedan Alice föddes och lyssnar såklart på podden varje vecka ?

  4. Anna

    Jag är 28 år och jag och min man väntar vårt första barn i början av februari, jag är i vecka 25. Känns läskigt men spännande att bli förälder för första gången.

  5. Linda

    Hej!
    Bor på landet i Östergötland. Jobbar som djursjukskötare och har fyra barn, 4 hästar, 2 hundar , 4 katter och ett ganska stort gäng med höns ( kan kallas för arbetsskada)
    Grabbarna är 10 och 8 år och så har jag även tvillingflickor som är 5 år. Älskar er podd massor, Ni påminner lite om mina tjejer. Lite galna, ngt flamsiga ? Och fyller i varandras meningar. Mina är dock inte lika snuskiga….Än..?
    Jag skulle gärna höra mer om tvillinggraviditeter, tvillingfödslar och även om prematurer.
    Kram

  6. Evelina Hellström

    Jag har 3 barn. De 2 första föddes i Danmark där jag hamnade av en ren slump på en roadtrip ed min bästis som jag tappa bort (lååång historia) efter 5 missfall fick jag äntligen nr 3, fast då men en annan man. Barnen är nu 11,9 och 3 år. Jag drömmer om en 4a men de kan jag nog glömma. Alla förlossningar var väldigt olika. Och det är tro det eller ej ganska stor skillnad på att föda i Danmark & Sverige.

  7. Feline persson

    Jag har en dotter på 1,5 och väntar vårat andra barn . Så mysigt! Tack för en super bra blogg och podd 🙂

  8. Klara

    Jag heter Klara, 20 år och har ett barn som är 1 år, Tino heter han ☺️ bor med sambo utanför Norrköping och vi fick precis reda på att jag är gravid igen. Jätte kul! ?? eran podd är det bästa att lyssna på!

  9. Carin

    Jag har en dotter som är född i januari 2015 och vi väntar ett syskon i mars 2017. Bor i Järfälla utanför Stockholm och jobbar som IT-konsult.

  10. Louise

    Jag heter Louise, 29 år, bor i Älvsjö med min sambo och son på 1 år. Började lyssna på er podcast när jag väntade min son och du var ungefär i samma period 🙂 Har varit jättekul att följa er sen dess. Älskar er podd!

  11. Malin

    Jag heter Malin och är 32 år, bor i Årsta med min man och son Hugo som fyllde 2 år i september. I januari väntar vi en liten lillasyster så just nu är jag gravid i v 27. Även om jag den här graviditeten har mått rätt dåligt hittills är det heeeelt magiskt att få bara gravid igen. Bästa känslan! ?

  12. Thessd

    Hej! Gift, har 2 barn en flicka på 3,5 och en pojke på 6år. Väntar tvillingar i Januari och det var så jag hittade er poddcast:) Bor i San Francisco sedan 1år tillbaka!

  13. Thessd

    Hej! Gift, har 2 barn en flicka på 3,5 och en pojke på 6år. Väntar tvillingar i Januari varav jag hittade er poddcast. Bor i San Francisco sedan 1år tillbaka!

  14. Sofia

    Är 32 år och bor i Solna med min man och våra två döttrar. Ärmammaledig med vår lilla tjej som är 3 månader och sen har vi storasyster som snart fyller 3år. I vanliga fall arbetar jag som förskollärare
    Läser gärna förlossningsberättelser, är såå spännande ?

  15. Madde

    Hej!
    Är 27år och bor i Täby, är mammaledig med min lilla prins dom idag blir tre månader. Bor ihop med min blivande man och har även två bonusbarn! Vi gifter oss nästa sommar så jag planerar bröllop mellan flaskmatning och blöjbyten!

  16. Elin

    22 år, bor i norrort och väntar första barnet. En liten tjej som kommer i januari!
    Bor ihop med min sambo som har två barn sen tidigare. Nu blir vår lilla familj plötsligt en stor familj. Så underbart spännande och skrämmande på en och samma gång!

  17. Karolina

    Jag är 36 år och är gift sedan 4 år tillbaka. Vi har en kille på drygt 3 och en tjej på snart 1 1/2 år. Jag är fortfarande föräldraledig och ska vara hemma till sista februari innan mannen tar över. Vi bor utanför Örebro.

  18. Lisa

    Jag är 33 år och mamma till två barn, en flicka som är tre år och en pojke som är sju månader. Vi bor i en mellanstor stad i södra Sverige men bodde tidigare i Stockholm (flyttade för två år sedan). Jag är socionom och arbetar inom socialtjänsten (med familjer och barn).

    Jag skulle gärna vilja höra fler förlossningsberättelser men även om upplevelser av första tiden med en spädis. Själv hade jag en riktigt tuff första förlossning och även första tiden med min förstfödda var allt annat än en dans på rosor. Med nummer två var allt helt annorlunda och så mycket enklare på de flesta plan. Vore intressant att höra om olikheter och likheter med andra. Tack för en bra blogg!

  19. Cassandra

    Är 29 år och bor i Saltsjö-Boo tillsammans med min man och vår 6-månaders gamla son. Jobbar annars som sjuksköterska men är just nu föräldrarledig. Fastnade för tvillingpodden under graviditeten. Älskar att höra graviditets och förlossningsbersätellser och skulle nog gärna bli barnmorska i framtiden. 🙂

  20. Frida

    Jag heter Frida och är 25 år, är förlovad med Johan och vi har en son som heter Léon, han är 15 månader. Vi bor i Blekinge. Jag läääääängtar så mycket efter ett barn till vi ska snart börja förälska igen och det är de ända jag tänker på, hur jag kommer reagera och hur jag ska berätta för familj och vänner. Det ska bli så roligt.

    Jag hade en långa och jobbig förlossning på 29 timmar, gick över 17 dagar och blev igångsatt. Men Gud vad jag längtar tills jag ligget där igen. Ska bli sååå fantastisk. 🙂

    Älskar att följa er och Tvillingpodden är min religon!
    Puss och kram!

  21. Viktoria

    Hej! Jag heter Viktoria, är 27 år och har en son som blir 1 år idag. Jag är sjuksköterska men just nu är jag föräldraledig och kombinerar detta med att plugga till skolsköterska. Tack för en bra blogg och en härligt podd!

  22. Helene

    Helene, heter jeg. 27 år og bor i Oslo! Gift siden august 2013 med verdens beste svenske, og sammen har vi Olivia (2 år) og Alva (2 måneder). Nå har jeg foreldrepermisjon og jeg elsker det!:) Ellers jobber jeg i barneverntjenesten (sosialt arbeid med barn og familier). Tusen takk for en super blogg!

  23. Catharina

    Hej! Jag heter Catharina och är 32 år. Jag har två barn – Molly som är lika gammal som Alice och Hugo som är lika gammal som Philip. Det är så roligt att läsa om några som har lika tätt som vi och exakt samma ålder. Hög igenkänning! Vi bor i Sollentuna och jah jobbar som store designer på H&M. Kram!

  24. Olivia Ulmbrant

    Hej! Jag heter Olivia är 24 år, pluggar till förskollärare och har Wille 6 månader tillsammans med min sambo Victor. Pluggar och tar hand om min son samtidigt, är färdig i januari. Bor i ett samhälle som heter Aneby tillhör Jönköpingslän.

    Jag började läsa denna blogg efter att jag hittat eran podd. Har kanske läst den i 2-3 månader bara. Mycket trevligt att följa 🙂

  25. Anonym tillsvidare

    Hej fina du! Jag är gravid, igen. Äntligen! Förlorade vår son i våras efter att en missbildning upptäcktes på RUL. Vi fick själva besluta om vi skulle fortsätta graviditeten eller avbryta den, vi valde det sistnämnda och det var det mest fruktansvärda jag någonsin gått igenom. På sjukhuset grät jag och bad om kejsarsnitt, min mardröm var att behöva föda mitt döda barn. Det var inte så jag hade föreställt mig min första förlossning. Jag fick inte kejsarsnitt och idag kan jag förstå varför. Dagen efter förlossningen skulle jag gå in i vecka 22. Han var så liten när han kom, fortfarande varm. Den synen kommer aldrig försvinna från näthinnan. Hur säger man hejdå? Vi hade honom hos oss i tre timmar, inlindad i en filt, sen lämnade vi ifrån oss honom. Vår lilla A. Nu är vi gravida igen och väntar än så länge ett fullt friskt barn, vid samma tidpunkt som i år kommer vi ligga på förlossningen igen nästa år. Men då med förhoppningen att ta med vårt barn hem <3

    Älskar din energi Angelica och vad dina sociala kanaler ger! Stor kram

  26. Josefine

    Josefine heter jag, är 22 år och bor i Linköping med min pojkvän. Jag pluggar en master i statsvetenskap/offentlig förvaltning i Stockholm och pendlar därför just nu. Min sambo är snart färdig affärsjurist och vi planerar förmodligen en flytt till Stockholm våren 2017. Även om jag inte är i samma livsfas som er så älskar jag verkligen er blogg, så mycket humor, allvar och inspiration. Längtar själv efter att få bli mamma 🙂

  27. Hanna

    Hej! Hanna heter jag, är 28 år gammal och bor ihop med min sambo Christer i Älvsjö. Vi har ett barn ihop, lilla Ebbot, som blir 10 månader på söndag. (Tiden rusar verkligen fram!). När jag inte är föräldraledig så arbetar jag som socialsekreterare för personer med psykiska funktionsnedsättningar. Började läsa eran blogg när ni väntade Alice och har sedan dess hängt härinne dagligen. Är väldigt dålig på att kommentera i bloggar men jag läser som sagt dagligen.

    Skriv mycket om de ämnena som inte tas upp lika ofta, men som tack och lov börjar komma på tal mer och mer, som förlossningsskador, alla krämpor som kommer EFTER förlossningen, mer om amning och hur nedrans svårt det kan vara att få till, att man ska skita i vad man säger på BB om koppmatning för att inte störa framtida amning om man inte får igång den med en gång och då behöver ge ersättning. De där nedrans kopparna gav mig och min sambo sådan ångest eftersom att det tog sån tid att få i honom maten – och det blev kladdigt och var bara eländigt. Önskar att vi hade vågat börja ge ersättning från flaska tidigare – för vilken skillnad och lättnad det blev för oss när vi gjorde det. Ja, många historier från verkligheten röstar jag för!

  28. Ebba

    Jag är 25 år, jobbar som veterinär i Stockholm, min pojkvän bor på en gård på Gotland så pendlar däremellan 🙂 Tack för en fantastiskt rolig podd (och blogg), tycker så mycket om den!

  29. Angelica

    Jag heter Angelica, är 21 år och bor tillsammans med min pojkvän i Norrköping! Jag pluggar till lärare och är klar om ett och ett halvt år. Längtar jätte mycket tills det blir dags att få vår egna lilla bebis, vilket förhoppningsvis kommer hända inom snar framtid!
    Älskar eran podd samt era bloggar! Massor av kramar till er <3

  30. Cicci

    Jag är 31 år, bor i Jönköping, jobbar i om kundservice/sälj men är just nu föräldraledig. Har en dotter på 3 år och en dotter på 3,5 månad.
    Graviditet 1: mådde väldigt illa och kräktes en del. Var sjukskriven V. 7-V. 20 och jobbade sedan mina 75% tills det var en månad kvar till Bf. Födde 2 dagar före Bf. Förlossning startade med värkar och ut kom hon efter ca 12 timmar. Allt gick fint. Första tiden efter var dock som en knock-out. Hemskt tuff amningsstart- tog nog 2-3 månader innan jag ammade problemfritt. 2 veckor efter förlossning fick jag en störtblödning och opererade ut resten från moderkaka mm ur livmodern. Det hade gjort att jag mått ganska dåligt och varit febrig under de där första veckorna och ihop med extremt lite sömn och tuff amning så mådde jag ganska pyton.
    Graviditet nummer 2: Ännu värre illamående. Från V. 7 även denna gång. Men nu fick jag inte i mig nån näring eller vätska knappt alls, nästan allt kom upp igen. Jag fick åka in och få vätske- och näringsbrist vid 6 tillfällen, vilket hjälpte ganska bra i nån vecka. Jag var otroligt svag och gick ner nästan 10 kg och var som en vålnad. Var sjukskriven resten av graviditeten. De sista veckorna fick jag gå på specialistmödravården och göra ctg, tillväxtultraljud, mäta fostervatten och flödesmätningar av moderkakan för magen växte lite lite. Allt såg ändå bra ut. Men eftersom de inte lät ”riskgraviditeter” gå över tiden så blev jag igångsatt på Bf. En sista koll av bebis och sedan körde vi igång med ballonger, tens, lustgas, ta hål på hinnorna, ryggbedövning, värkstimulerande och från 5 cm till bebis född tog det en timme. Allt som allt tog det ca 12 timmar. Denna gången gick amningen ännu sämre. Mest pga att jag fick en infektion i bröstet som gjorde att det smärtade något fruktansvärt i flera veckor innan den behandlades. Ett antal mjölkstockningar och kärlkramp i bröstvårtan så funkar det nu kanonbra att amma. Det tog ca 2 månader även denna gång.

  31. Emma

    Vill börja med att tacka för en bra blogg, uppskattar att ta del av er vardag ur era två olika perspektiv. Jag är 31 år och bor i en mellanstor stad med min fästman. Vill inget hellre än att få barn men har precis haft mitt 4e missfall så livet är rätt kämpigt nu. Ser gravida och små barn överallt vilket är kämpigt, men er blogg och fina familj uppmuntrar mig ändå – en målbild för hur jag vill att min framtid ska se ut.

  32. Anna

    Jag heter Anna, bor i Kumla med min son och man i en villa. Min son är två år och jag fick missfall för ett år sedan, har efter det försökt bli gravid igen utan lycka fram tills för några veckor sedan. Dock slutade även denna i missfall i förrgår (precis innan uppkörningen fick jag blod på pappret på toaletten ?).. Hoppas på att våran tur kommer igen och under tiden njuter jag av min fantastiska son!

    Tack för att ni orkar fortsätta blogga trots alla människor (tyvärr kvinnor oftast) som envisas med att trycka ner. Ni verkar vara otroligt trygga i er relation!

  33. Alexandra

    Vi väntar vårt tredje barn. Är bara i vecka 7 så än så länge bär vi på hemligheten själva ?
    Längtar så tills vi ska berätta för barnen som är 6 och 3 år!
    Det är verkligen lika fantastiskt varje gång man får det där plusset! Magiskt ❤️

  34. Caroline

    Jag är 25 år och mamma till en 2,5 åring. Bor i uppsala och jobbar som sjuksköterska på en plastikkirurgisk avdelning. Älskar er blogg och tycker alltid lika Roligt att läsa om er vardag 🙂

  35. Anna

    30 år från Upplands Väsby som äntligen äntligen äntligen är gravid med första barnet (v19 idag). Det har varit en både lång och jobbig resa att ta oss hit men på det tredje IVF-försöket lyckades det äntligen! Har fortfarande jättesvårt att förstå det och är jätteorolig att det ändå inte ska gå vägen även om jag såklart också är överlycklig.

  36. Frida

    Har en son på snart 2 år (24 november) och väntar ett syskon i april. Gick in i v 14 idag så magen har börjat synas 🙂 bor utanför Göteborg!

  37. Jennifer D

    Åh men roligt!
    Hej, hallå!
    Jennifer här, bloggar inne på http://blogg.alltforforaldrar.se/jenniferd/ om vårat vardagsliv, bröllopsplanering och planering i allmänhet.
    Jag bor i lilla storstaden Skövde mitt emellan Göteborg och Stockholm tillsammans med sambo, två söner och är gravid med nummer 3, beräknad i mitten av januari!
    Sjukskriven just nu för foglossning och ordinerad vila pga tidigare prematura födslar.

    Jag skulle vilja se mer reportage om hur föräldrar har löst det med andra och tredje barnet när det har kommit, vem har varit barnvakt, hur träffades de nya syskonen, hur var första tiden efter? KAOS räknar jag med men hur mycket kaos? Ärliga bilder från ett stökigt hem och lite ”såhär är verkligheten” istället för allt rosenskimrande 🙂

  38. Josefine

    Jag är 24 år och bosatt i Karlstad, Har varit tillsammans med min sambo i snart 4,5 år. Jag har snart en kandidatexamen i Ekonomi och jobbar extra som marknadsförare. Har inga barn och vill inte heller ha några de närmaste åren utan vill få fokusera på att få min examen och hamna på ett roligt jobb först.
    Jag skulle vilja läsa artiklar som handlar om första året som föräldrar, vad som varit bra, dåligt, vad som blev helt annorlunda, hur relationen förändrats (gärna ur ett jämställdhetsperspektiv).

  39. Tove, 23 år och blivande tvåbarnsmamma!

    23 år blivande tvåbarnsmamma i Skellefteå! Gravid med blivande lillasyskon i vecka 17 och storasyster är två år! Jobbar som personlig assistent och bor med min sambo/pappa till mina barn Ismael sen 6,5 år tillbaka och är lyckligast i världen! Längtar efter lillebror eller lillasyster och även att få titulera mig fru åt mannen i mitt liv ?

  40. Therese

    Hej! Är en 29-årig tjej som bor på en liten ort cirka 30 mil norr om Stockholm, har en son på tre år och en dotter som är åtta månader. Är föräldraledig journalist. Med utgångspunkt från mig själv skulle jag vilja läsa om (jag har upplevt alltihop):
    1) Att bli pressad till abort av sin man (som man redan har ett gemensamt barn med och som vet att man inte skyddar sig) och bli lämnad när man vägrar.
    2) Att drabbas av komplikationen D-immunisering och riskera att bebisen behöver blodtransfusioner in i livmodern under slutet av graviditeten pga blodbrist.
    3) Att pga D-immuniseringen tvingas föda barn 25 mil hemifrån (Uppsala istället för Hudiksvall) för att ha tillgång till välutrustad neonatal då bebisen förväntas ev. behöva blodbyte när hen fötts samt ljusterapi i minst en vecka (dock visade sig min dotter vara frisk(are) än väntat när hon kom ut) och bli igångsatt tre veckor tidigt av samma skäl.
    4) Att föda barn med någon annan än den andra föräldern som sällskap… i mitt fall en nära vän.
    5) Att ligga på BB själv när man har ont i varenda muskel i kroppen (jag var den enda mamman som hämtade alla måltider själv i köket, mötte enbart fäder där).
    6) Att komma hem och bära sin lilla dotter mycket i sjal i början, som en räddning för att kunna finnas till även för storebror och ha armarna fria till allt som behöver göras i ett hem när man är ensamstående och ensam med två små barn stor del av den första skälvande tiden efter förlossningen.

    Mvh/Therese

    1. Sara

      Allt detta ovan låter ju helt förfärligt jobbigt! Vilken fruktansvärd tid Du måste haft? Hur mår du nu? Hoppas bättre! Kram

  41. Frida

    Tack för en rolig och bra blogg/podd!
    27-årig tjej, bor med min sambo i Blekinge. Vi fick vårt första barn i april i år. Jag skulle verkligen vilja att man pratar mer om förlossningsskador/komplikationer då jag själv fick det vid förlossningen. Har idag inga besvär men mådde rätt dåligt psykiskt efter förlossningen för man får verkligen ingen hjälp. Vi gick föräldrautbildning innan förlossningen och då pratade man ingenting om förlossningsskador. Ämnet känns rätt tabubelagt tyvärr. Kanske något att ta upp i podden ?

  42. Isabell

    26-årig tjej (27 år i November) som bor i Skåne, Ängelholm (bara ca 40 minuter från Torekov där jag läst att din pappa har sommarställe?). Trillade in på er blogg av en slump, då jag egentligen började följa Jessica från början eftersom hon fick Elsa en månad innan jag fick min pojke Elwin, som är född i Juni 2015. Nu väntar jag andra barnet, är gravid i vecka 15 och har BF 9 April. Jag är inne på år nummer sju ihop med min sambo, vi bor i ett hus i ett mysigt villaområde. När jag inte är sjukskriven (som jag tyvärr råkar vara nu, kräker varje dag pga graviditeten) så arbetar jag som förskollärare. 🙂 Du råkar faktiskt följa mig på instagram också; isoyabeh, fast där har jag inte gått ut officiellt ännu, att jag är gravid :))

    Kram på dig!

  43. C

    Jag är en 26 årig tjej som bor tillsammans med min sambo och vet son på snart 3 månader i en liten by i bergslagen. Något jag gärna skulle vilja läsa om är när en förlossning inte går så enkelt. När det blir någon typ av komplikation. Det hände mej och nu tiden efter känner man sig så ensam om detta. Som om man är den enda i världen som inte bara får uppleva lycka när bebisen kommit upp på bröstet.
    Tack för en trevlig blogg, tittar in här lite då och då. Ni verkar ha en så mysig liten familj ?

  44. Jane

    Hej! Heter Jane är 30 år i december, bor tillsammans med min blivande man i ett hus på landet vid Hallandsåsen. Han har en son sen tidigare på 7 år och tillsammans har vi en dotter på 15 månader och väntar nu vår lille pojke i slutet på november. Så jag är gravid i vecka 34.
    Innan jag blev gravid med dottern läste jag på komvux, läste upp mina gymnasiebetyg men tog en paus ifrån de när jag blev mamma som sagt. Vet inte hur länge jag följt din och din tvillingsysters bloggar, men de är nog sen jag väntade dottern någon gång tror jag. Med vänliga hälsningar, Jane

  45. Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

    Jag är 32 år och bor i Falun. Har en tolvårig son (när han nu blev så stor). Honom blev jag gravid med oplanerat efter 4 månader med hans pappa. Jag hade haft en blodpropp och fått höra att jag inte fick använda preventivmedel, självklart blev jag gravid. Just då kanske inte tiden var den bästa, jag var avhoppare från gymnasiet och 19 år. Deprimerad eftersom jag hade aneroxia som en följd av att jag aldrig hann bearbeta sorgen efter min pappa som dog i en bilolycka när jag var 9 år. Jag hade inget jobb och bodde 10 mil bort från min familj i en stad där jag kände 3 personer. Men mamma ville jag bli, så jag tog tag i mitt liv, hade en hemsk graviditet som bestod av sjukhusbesök från v15 och framåt, med stört tid på sjukhuset mellan v22 tills sonens föddes fullgången. Misstänk cysta vid hjärnan på UL som visade sig inte vara en cysta. Misstänkt hjärtfel på bebisen i v32. Vi låg på neonatal första natten med EKG, fick komma upp på BB. Sa till att han inte mådde bra men ingen trodde mig, dagen efter fick jag gehör och då hade han feber och virusinfektion så blev 2 veckor med antibiotika på neonatal tills vi fick komma hem. Jag började plugga när han var 10 månader och läste in gymnasiet och tog körkort tills han var 3 år. När han var 3,5 började jag på högskolan, läste systemvetenskap en termin och sedan började jag plugga till lärare. 2012 var jag klar med studierna och började arbeta som lärare/förskollärare. Sommaren 2015 fick sonen en skelettinfektion och vi låg inne på barnkliniken i en vecka och efter det åt han antibiotika i 8 veckor 3x dagen. Samma år utbildade jag mig till doula. I somras kraschade jag och har numera utmattningssyndrom… Trodde aldrig att jag skulle hamna här faktiskt, men det är jag. Har precis börjat komma ur sängen och tar promenader, försöker hitta mig själv något som är svårare än jag trodde. Jag är sån där ”stark” människa som alltid tagit hand om mig själv, och nu för första gången så måste andra ta hand om mig. Det är ganska tufft ibland.

    Men det är jag i alla fall, en av dina läsare 🙂

  46. Therese

    Jag är 30 år och bor med min man i Södertälje. I november har vi varit tillsammans i 10 år! Vi har två döttrar, Elvira född september -14 och Wilma som kom på midsommarafton i år. Jag älskar att vara mamma, men inte varje minut. Haha! När jag inte är föräldraledig så jobbar jag som boendestödjare/stödassistent på ett boende med måttligt till gravt utvecklingsstörda med autismspektra.

  47. Emma

    Hej angelica! Jag heter Emma o är 30 år har följt din blogg sen du va gravid med Alice då jag va gravid med min son då. Min son är 2 år o så har han fått en lillasyster för 1 mån sen:) så är full rulle hemma. 🙂 Vi bor i Halmstad. Du får gärna skriva lite om syskon avundsjuka i början när Phipil kom om ni märkte av det? Vår son är mkt avundsjuk så har lite att bita i:) men går över. Men lite tips hade varit bra om ni har varit med om det? Mvh emma

  48. Veronica

    Hej! Jag är en 33årig gotländska som väntar vårt 3:e barn. Vi har två grabbar på 2.5år och 9månader. Så längtan efter en liten tös är stor! Jag skulle gärna vilja läsa om förlossning och tiden efter! Den är nästan mer intressant. Hur det är att få sitt andra barn? Det var en sjuk omställning. Ser fram emot att få läsa i ett eventuell tidningsrepotage! Kram

  49. Veronica

    Hej! Jag är en 33årig gotländska som väntar vårt 3:e barn. Vi har två grabbar på 2.5år och 9månader. Så längtan efter en liten tös är stor! Jag skulle gärna vilja läsa om förlossning och tiden efter! Den är nästan mer intressant. Hur det är att få sitt andra barn? Det var en sjuk omställning. Ser fram emot att få läsa i en eventuell tidningsrepotage! Kram

  50. Veronica

    Hej! Jag är en 33årig gotländska som väntar vårt 3:e barn. Vi har två grabbar på 2.5år och 9månader. Så längtan efter en liten tös är stor! Jag skulle gärna vilja läsa om förlossning och tiden efter! Den är nästan mer intressant. Hur det är att få sitt andra barn? Det var en sjuk omställning. Ser fram emot att få läsa i en eventuell tidningsrepotage? Kram

  51. Malin

    Jag är 24 år och har varit tillsammans med min fästman i 10 år. Vi sparar nu pengar för att kunna gifta oss under 2018. Jag börjar dock bli otroligt sugen på bebis, och känner en så stark längtan efter barn att det nästan gör ont. Jag genomgick en abort för 9 månader sedan, som jag ibland kan ångra bittert. Samtidigt vet jag att det var det bästa beslutet för oss just då. Kanske är det därför min längtan är så stor just nu, då jag vet att situationen hade kunnat vara annorlunda. Jag skulle liksom ha blivit mamma vilket dag som helst. Min sambo säger att jag plågar mig själv genom att tänka så, men ibland är det svårt och helt plötsligt kan jag ha tårar som rinner ner för mina kinder utan att egentligen veta varför. Vi båda vill gärna försöka bli gravida snart igen men jag har precis fått veta att mitt vikariat inte kommer att bli förlängt så nu är prio ett att hitta ett nytt jobb att trivas med.

  52. Sofia

    Jag bor tillsammans med min sambo, vi har varit tillsammans i 10 år och väntar nu vårt tredje barn. Våran första är en månad äldre en Alice och den andra är två veckor yngre än Philip så för mig är det väldigt roligt att läsa er blogg när barnen är i princip lika gamla ?

  53. Nathalie

    Jag är 24 år. Jag har inga barn, men det finns en liten längtan. Jag har många syskonbarn, så som tur är får jag låna 🙂 Jag är i en relation, om än en komplicerad sådan – vi träffades när jag var utomlands och han är från ett annat land. Inga beslut har tagits över framtiden (bo i Sverige eller i hans land, uppehållstillsånd), sååå jobbigt. För övrigt är jag klar med min universitetsutbildning. Jobbar när jag är i Sverige. Jag uppskattar tvillingpodden så himla mycket. Jag har lyssnat flera gånger på avsnitten. Ni är så himla roliga och påminner mig otroligt mycket om mig och min bästa kompis. Det känns som att ni är en version några år äldre, med barn. Annars mycket lika! Haha. Era bloggar läser jag såklart också, men podden slår allt. Fortsätt med det ni gör, ni är bäst!

  54. Madde

    Jag är 28 år och bor i Östersund. Har en dotter, Stella, på 10 månader. Är föräldraledig nu men ska börja jobba om en månad (är arbetsterapeut) då min sambo tar över. Jag läser ofta er blogg! Tycker ni är så ärliga och härliga! 🙂 Ha en fin helg!!

  55. Sarah (Sessan)

    Jag blev nyligen 27 år och väntar äntligen mitt första barn och är i V.17! Jag har drömt om det här sedan jag var liten och ämnet graviditet & förlossning ligger mig varmt om hjärtat. Jag bor tillsammans med min sambo som flyttade in i min 2:a tillsammans med mig i Alingsås, drygt 30 min utanför Göteborg. Han bodde innan i Högsbo, Göteborg.

    Barnet är väldigt välkommet och vi är så nyfikna på vem det är därinne så det vill vi gärna få veta om det går, bara 3,5 vecka kvar tills vi ska på RUL! I onsdags åkte vi och beställde min drömbarnvagn samt en bilbarnstol! 😀

    Är så exalterad och taggad för allt trots att jag fortfarande mår illa och kräks!

  56. Fanny

    25 år, tsm med min fästman i 8 år. Såååå sugen o redo för barn! Längtar ihjäl mig.! Även min kropp gör det. Men de passar inte riktigt i tiden. Min sambo är yrkesmilitär och kom precis hem från en utlandstjänst o efte jul ska han gå en specialistofficer utbildning i 1 år o kommer bara komma hem på helger..så får vänta ett tag till

  57. Magda

    Vi väntar vår andra dotter och har 3 dagar till BF nu!
    Det jag överlag tycker saknas (än fast jag inte alls velat läsa om det under den här graviditeten) är information om tiden efter förlossningen. Med min första dotter kom det som en chock vilka komplikationer som väntade utan att de ens räknades som komplikationer. Jag hade kvarvarande fosterhinnor som kom ut hemma när jag satt på toaletten. Helt ofarligt men jag har aldrig blivit så rädd någonsin. Tänk om någon hade berättat att det kunde hända? Eller den där jääääävla amningen som visserligen var helt underbar men på fullaste allvar mer smärtsam än själv förlossningen till en början. Ingen hade sagt till mig att man kunde bli sängliggande av att mjölken rann till och frossan jag fick kvällen då den gjorde det fick mig att tro att jag var dödssjuk i någon infektion.
    Överlag efterlyser jag mer realitet, inga skräckhistorier och inte rosaskimrande försköningar av det underbara småbarnslivet. Det är så mycket som händer under och strax efter en förlossning som bara normaliseras och det hatar jag. Tänk om vi istället kunde realisera det? Då kanske man också kunde komma fram till lösningar som gjorde att det i framtiden kunde undvikas? För på fullaste allvar, Vem vill enbart kunna kissa i duschen i en vecka?

  58. Johanna

    Jag är 31 år och bor med min man och 2 barn i Göteborg. V har en tjej på 1 år och 10 månader och en kille på 6 månader. Just nu jobbar vi för fullt p nummer 3, men det verkar ta ett tag för kroppen att komma igång pga amning och allt.
    Annars är jag en sucker för förlossningsberättelser. 🙂

  59. Maria

    32 år gammmal, gravid med tvillingtjejer oxå v30 och har en 1,5 åring oxå! Följt dig sen erat bröllop då för inspo kring det inför mitt egna stundande – nu för härliga familjevardan! ? skulle gärna läsa mer om tvillinggraviditet och uppväxt etc..
    Tack för en bra blogg!

  60. Mari

    Jeg er gravid med min nr 2, storesøster er født 3 dager før Alice.
    Hadde dere litt dårlig samvete da du var gravid med Philip – for hvordan det skulle gå med Alice?
    Jeg har det for min lille Elsa, selv om jeg vet det blir fantastisk med en liten søster eller bror..

  61. Sabina

    Jag bor utanför Örebro i en villa. Är 25 år, har varit tillsammans med min sambo i snart 6 år. Och födde mitt andra barn i onsdags eftermiddags. Har en dotter på 2 år och 7 månader och nu även en liten lillebror.

  62. I

    Jag är 26 och jag och min sambo (32) lääängtar efter barn… och gråter ihop varje gång mensen kommer. I november ska vi söka hjälp om vi ännu inte lyckats. Då har det gått ett år, 12 ägglossningar avlästa med äl-stickor och 12 deppiga lingonveckor. 🙁

    Ibland tar jag pauser från det för att det blir för jobbigt, men oftast så älskar jag att läsa och höra om graviditeter, förlossningar och småbarnslivet. För jag längtar ju dit så mycket!

    Jobbar även på förskola och har alltså barn runtomkring mig hela tiden. Kanske hjälper det. Annars hade jag kanske varit ännu mer ”längtig” och olycklig.
    Usch vilken deppig presentation av mig själv. Men ja, så ser livet ut just nu! Även om vi försöker njuta av varandra och den här tiden då det bara är vi två också. 🙂

  63. Rebecka

    Jag är 22 år och gravid för första gången med tvillingar, vilket känns både superkul och supergalet på en och samma gång. Är två pojkar som ligger och jäser i magen 🙂 Är för nuvarande i vecka 29 och känner mig helt slutkörd. Har ett snitt bokat den 19 december, så det är inte lång tid kvar nu. Gissar att jag kommer romantisera graviditeten sen i efterhand och glömma bort allt vad krämpor och illamående heter. Bara minnas den fina magen och dom bra delarna, men det hör väl till 🙂 Längtar jättemycket efter att få träffa dom iaf!
    http://www.nouw.com/hellofebruary

  64. Andrea

    Tvillingmamma till mina fina pojkar på 1,5 år. Är 31 och bor med min sambo i Bålsta. 5 år har bi hållt ihop. Älskar er roliga podd, Den ger så mycket extra glädje i vardagen. Lyssna på era roliga kommentarer osv. ????❤️

  65. Jennie

    Jag är 23 år och har en fin liten son på 3,5 månad! Jag bor tillsammans i ett hus på landet med min 21 år äldre sambo som jag varit tillsammans med snart 6 år. Jag hade en jobbig graviditet, spydde i över 20 veckor och mådde illa till den dagen han kom. Min förlosssning var dock fantastisk, hela processen tog endast 7 timmar! Skulle kunna göra det tusen gånger om, vilken fantastisk upplevelse och man får bästa belöningen ❤️

  66. Johanna

    Jag är 28 år och bor i södertälje med min pojkvän! Jag går in i vecka 39 imorgon!? Första barnet! Börjar bli lite nervös men försöker intala mig själv att allt kommer gå bra! Har världens bästa pojkvän som stöd så har bra förutsättningar? Älskar er blogg! Tycker det är en bra blandning av olika ämnen! Skriv gärna dina tips för att förbereda sig så bra som möjligt inför första förlossningen! Om du har tid och lust, (gärna några lugnande ord också) hehe! Kram!!!!

  67. Alina

    Är 26 år, gravid med andra barnet i vecka 18.
    Har ännu inte varit på något ultraljud (2 veckor kvar) så min hjärna går just nu på högvarv.
    Överanalyserar allt och letar tecken hela tiden på att allt ska vara bra. Rörde det sig nu? Jo, men nu kanske?! Men, jag har ju inte känt nått på hela dagen!!! osv… Man blir ju galen!
    Har en 2,5 årig tjej sedan innan, så man kan ju tycka att jag borde vara lite lugnare denna graviditet. Tycker snarare att det är tvärtom! Nu vet man ju hur alldeles underbart det är med barn och vilken gåva det är! Något man absolut inte tar för givet.
    Före vi fick vår dotter så fick vi missfall i vecka 8 och då insåg man att allt inte alls är så givet som man kanske hoppas….
    Håller alla tummar och tår att allt går bra, och att vi får den stora gåvan att bli fyra till våren.

    Tack för en bra blogg! (Och podd! 🙂

  68. Maria

    Jag är en 23-årig student som till sommaren tar examen som förskollärare. Vid sidan av arbetar jag som kriminalvårdare. De olika jobben är otroligt meningsfulla för mig på olika sätt. Tycker om att träna, umgås med vänner, gosa med min pojkvän, laga mat och gå promenader medan jag lyssnar på en fasansfullt rolig podd vid namn Tvillingpodden! 😉

  69. Sofia

    Jag har en flicka på snart 9 månader, själv blir jag 21 nu på söndag(!), jag och min sambo har varit tillsammans i snart 5 år och vi bor i Dalsland 🙂 jag har lyssnat igenom tvillingpoddens alla avsnitt i alla fall 3 gånger och berättar alltid allt tokigt ni pratar om för min sambo, han skrattar minst lika mycket 😉