Angelica Lagergren

Tvillingpoddens gäster

Nu har vi släppt 82 avsnitt av Tvillingpodden (NYTT AVSNITT IDAG!) och vi har haft över en miljon nedladdningar. Jag är så lycklig över att så många har velat vara med i Tvillingpodden. Det är många som öppet och ärligt berättat om sina förlossningar och allt vad det innebär.

TUSEN tack till er som varit med, ni är BÄST! Om ett par veckor kommer avsnittet som vi spelade in med Isabella Löwengrip. Dessutom kan ni se fram emot ett avsnitt med Miriam som födde sin son i säte och Simona som föddes sitt andra barn hemma. Och såklart massa avsnitt där det bara är jag och Jessica som babblar på om det ena och det andra.

Här kommer en lista med länkar till alla avsnitten av Tvillingpodden där vi haft gäster: 

avsnitt2

2 – Det var två huvuden i magen

I andra avsnittet av Tvillingpodden gästar Jessica och Angelicas mamma Annette podden. Ämnen som berörs är tvillinggraviditet, vit degmage och att bråka så att dörrar går sönder.
http://tvillingpodden.libsyn.com/2-det-var-tv-huvuden-i-magen

tvillingpoddenavsnitt13

13 – Fråga barnmorskan

I avsnitt 13 av Tvillingpodden träffar Angelica och Jessica barnmorskan Carina Rylander. Hon svarar på frågor om avslappning, andning och förlossning. Finns det nåt man kan göra för att minimera risken att spricka och vilka fördelar finns med att vara i vatten innan förlossningen? Extra långt avsnitt!
http://tvillingpodden.libsyn.com/13-frga-barnmorskan

IMG_1699

17 – Kejsarsnittsspecial

I Tvillingpodden avsnitt 17 träffar Angelica och Jessica bloggaren och vännen Annika Norman som gjorde ett planerat kejsarsnitt för lite mer än ett år sen. De pratar om fördelar och nackdelar med att snittas och går ner på djupet om varför Annika inte ville föda vaginalt.
http://tvillingpodden.libsyn.com/17-kejsarsnittsspecial

tvillingpoddenavsnitt19

19 – Mammas långa läppar

I Tvillingpodden avsnitt 19 är Jessica och Angelicas mamma gäst. De pratar om barndom, blygdläppar och hur man ska vara som mormor.
http://tvillingpodden.libsyn.com/19-mammas-lnga-lppar

image3-1024x1024

27 – Ibbes förlossningsberättelse

I avsnitt 27 är Jessicas kille Ibbe gäst och berättar om hur han upplevde förlossningen. Lilla nyfödda bebisen Elsa är också med på ett hörn och pratar om sina första dagar i livet.
http://tvillingpodden.libsyn.com/27-ibbes-frlossningsberttelse

 

Tvillingpoddenavsnitt31

31 – Johannas förlossningsberättelse

Tvillingarnas kompis Johanna är med i veckans avsnitt av Tvillingpodden för att berätta om sin förlossning med nyfödda lilla Mira. Jessica och Angelica frossar i hinnsvepningar, vattenavgång, värkar och smärtlindring.
http://tvillingpodden.libsyn.com/31-johannas-frlossningsberttelse

44

44 – Steffes förlossningsberättelse

I avsnitt 44 av Tvillingpodden gästas tvillingarna av Angelicas man Stefan som berättar sin version av förlossningen med sonen Philip.
http://tvillingpodden.libsyn.com/44-steffes-frlossningsberttelse

height_550_width_980_overlay_tvillingpoddenavnitt54

54 – Tvillingförlossning

I Tvillingpodden avsnitt 54 träffar Angelica och Jessica bloggaren Jennie-Lie som är mamma till tvillingbebisar som är sex månader gamla.
http://tvillingpodden.libsyn.com/54-tvillingfrlossning

avsitt57

57 – Två igångsättningar

I årets första avsnitt av Tvillingpodden träffar Jessica och Angelica tvåbarnsmamman Malin Troili för att lyssna på hennes förlossningsberättelser. Hon blev igångsatt med båda barnen och hennes förstfödda lilla bebis föddes på självaste julafton.
http://tvillingpodden.libsyn.com/57-tv-igngsttningar

height_550_width_980_overlay_avsitt59

59 – Emmelies tvillingförlossning

Emmelie är 31 år och mamma till Nikki, 5 år och tvillingarna Louie och Allie, 6 månader. I veckans avsnitt av Tvillingpodden berättar hon om sin förlossning med tvillingarna. Hon ger även sina bästa tips på hur hon får vardagen med tre barn att gå ihop.
http://tvillingpodden.libsyn.com/59-emmelies-tvillingfrlossning

IMG_8388

61 – Fanny Lagerwall gästar Tvillingpodden

Fanny Lagerwall, 26 år, jobbar som make up artist och hårstylist och sminkar välkända ansikten som Isabella Löwengrip, Anja Pärson och Renée Nyberg. I veckans avsnitt av Tvillingpodden berättar hon öppet och ärligt om hur det är att vara olyckligt kär i flera år.
http://tvillingpodden.libsyn.com/61-fanny-lagerwall-gstar-tvillingpodden

IMG_9180

64 – Knivlisa gästar Tvillingpodden

Bloggaren och tvåbarnsmamman Knivlisa gästar Tvillingpodden och de pratar bland annat om långamning, en förlossning som startade i vecka 43 och hur hon tänker kring att visa sina barn i sociala medier.
http://tvillingpodden.libsyn.com/64-knivlisa-gstar-tvillingpodden

avsnitt66-980x980

66 – Miriams förlossningsberättelse

Miriam är mamma till Greta, 2 år, och väntar nu en bebis i april. I det här avsnittet av Tvillingpodden berättar hon om förlossningen med Greta och om hennes tankar kring nästa förlossning. Hon vill gärna föda utan EDA och i vatten den här gången.
http://tvillingpodden.libsyn.com/66-miriams-frlossningsberttelse

avsnitt68-980x980

68 – Sex under småbarnsåren

Angelica och Jessica pratar om sex under småbarnsåren och de träffar Jessica Hansson, sexualupplysare från rfsu som svarar på deras frågor om bland annat närhet och sex. Avsnittet sponsras av rfsu.
http://tvillingpodden.libsyn.com/68-sex-under-smbarnsren

img_6241

69 – Fridas förlossningsberättelse

Frida, 26, är med i veckans avsnitt av Tvillingpodden där hon berättar om sin graviditet och förlossning med dottern Sophia. Hon svarar på hur det kändes att missa sin systers bröllop, hur trött hon är på frågan om barn nummer två och hon ger tips på hur man får relationen att hålla år efter år.
http://tvillingpodden.libsyn.com/69-fridas-frlossningsberttelse

image4

72 – Johanna Kajsons IVF-resa

Veckans avsnitt är ett specialavsnitt som är del 1 av 2. I avsnitt 72 berättar Johanna Kajson om sin IVF-resa och i avsnitt 73 får vi ta del av hennes förlossningsberättelse som blev ett kejsarsnitt.
http://tvillingpodden.libsyn.com/72-johanna-kajsons-ivf-resa

avsnitt73

73 – Johanna Kajsons kejsarsnitt

Veckans avsnitt är ett specialavsnitt som är del 2 av 2. I avsnitt 72 berättar Johanna Kajson om sin IVF-resa och i avsnitt 73 får vi ta del av hennes förlossningsberättelse som blev ett kejsarsnitt.

http://tvillingpodden.libsyn.com/73-johanna-kajsons-kejsarsnitt

tvillingpodden_75

75 – Jenny Fagerlunds förlossningsberättelse

Författaren och journalisten Jenny Fagerlund gästar Tvillingpodden och berättar om hennes nyutgivna roman Drömstigen men även om hennes förlossningar, där bebisarna fastnade – vid samtliga förlossningar.

http://tvillingpodden.libsyn.com/75-jenny-fagerlunds-frlossningsberttelse

avsnitt76-768x768

77 – Lotta Grays resa till Kongo

Lotta Gray berättar om sin resa till Kongo och vi får även ta del av hennes förlossningsberättelse. Hon födde sonen Lennox med planerat kejsarsnitt.
http://tvillingpodden.libsyn.com/77-lotta-grays-resa-till-kongo

frida_asp_tvillingpodden

79 – Fridas förlossningsberättelse

Bloggaren Frida Asp är gäst i veckans avsnitt av Tvillingpodden och delar med sig av sin förlossningsberättelse. Hon pratar även om amning, rädslan för framfall och hur det är att bli igångsatt.
http://tvillingpodden.libsyn.com/79-fridas-frlossningsberttelse

Alla andra avsnitt av Tvillingpodden hittar du itunes,  acast, tvillingpodden.se eller i din poddapp. 

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lea

    Jag har också varit så och sagt väldigt elaka saker till min man, som att jag hatar honom te x, ilskan tog bara över och gick inte att kontrollera, jag kände mig sårad och ville att han också skulle känna så typ. Något hände när vi fick barn och efter det så har vi typ aldrig bråkat och jag har inte sagt något elakt. Vi är ett bra team och tar hand om varandra, får se om det håller i sig med barn nummer två som kommer i augusti ?

  2. Sofie

    Jag lyssnade på ert senaste avsnitt idag. Rann lite tårar när jag gick min promenad. Jag är precis som du Angelica. Jag säger jämt elaka saker till de jag blir arg och har gjort det väldigt länge. Jag går alltid för långt, och man ångrar sig så himla mycket efteråt när det är personen man varit elak mot som ber om ursäkt. Fram tills nu när jag bor med min sambo, som också börjat att göra samma sak. Först nu har jag förstått hur mycket det sårar när jag själv märkt av det. Jag tror ändå vårat förhållande är starkt, precis som jag tror på dig och Stefan <3 Vi har fortfarande lite problem, men jag försöker bita mig i tungan och så skriver jag ner allt argt jag vill skrika till min sambo i ett sms. Men jag skickar det inte, för när tiden gått så vill jag ju inte skicka det längre och då raderar jag det bara. Funkar inte alltid, men ibland och då är det ju ett bråk mindre iallafall. Jag tror inte det är ovanligt att inte kunna hantera sin ilska, speciellt inte när man har känslorna utanpå kroppen. Jag tror tyvärr också att man låter de gå ut över någon som man vet förlåter. Jag tog ut all min ilska på min mamma i tonåren, för jag vet att hon älskar mig villkorslöst, vilket en vän inte gör. Tror också att Ibbes tips var bra, och jag ska tog testa att ta tag i det. Vet inte hur jag ska överleva annars, ifall vi får barn i framtiden och tröttheten tar över. Kram till dig och tack för du delar med dig av allt!

  3. Alexandra

    Jag har precis lyssnat ikapp på flera av era avsnitt (Har än så länge valt de där ni är själva) och OJ vilken underbar podd. Så himla kul och beroendeframkallande att lyssna. Ni är grymma!! 🙂 Kram

  4. Linda

    Oj vilket rörande avsnitt ? Jag är EXAKT som du Angelica, jag säger exakt lika elaka saker just precis mitt i natten!!! Vi har haft massor problem av våran son och sömn,och med två barn så är man dubbelt så trött som man annars är! Jag har blivit en argare person sen jag fick barn nr 2…. Och jag förstår inte varför?!!! Fattar inte varför ja säger såna Arga saker som ja aldrig skulle säga annars… Jag är lättad över att få höra det så här ärligt och rakt ut i en pod! Tack för att ni delar med er båda två ❤️ Puss

  5. Johanna

    Hej!
    Tack för en grym podd och ett jättebra sista avsnitt som var ärligt och berörde mig mycket.
    Jag känner igen mig väldigt mycket i dig, Angelica, att jag säger elaka saker utan att mena det. Jag har trott att det är fel på mig väldigt länge och jag har känt mig som den enda i världen som gör så. Det känns som jag säger de elakaste sakerna för att få fram någon slags respons eller att jag inte har ork att tänka ut något bättre att säga… Är hemskt ledsen för detta och vill gärna veta om du har fått något tips på hur man kan sluta.
    Kram

  6. Tess

    Jättebra avsnitt, härligt när ni delar med er!
    Det är tungt under småbarnsåren, ni kanske behöver lämna bort barnen en natt. Ta in på hotell beställ upp rumserivice och sov ut:)

  7. Therese

    Hej tjejer.
    Jag undrar om ni inte kan ta upp om förlossningsdepression. När det inte blir som man tänkt sig. Kanske ni vet någon som haft det? Eller ni vill lyfta det positiva? Jag hade varit tacksam.

  8. Fanny

    En kram till dig:)
    Men bra att ni pratar om allt:) att du ändå förstår att säga elaka saker gör ju bara allting värre. Ja hatar ju att bråka så ja e nog lik Stefan för ja säger hellre förlåt fast de inte va ja som gjorde nåt för att de ska bli bra igen. Du får lära dig att inte säga elaka saker o Stefan får lära sig att bli arg o inte ge sig, för ger han dig en reaktion alltså sätta ner foten så kanske du lär dig att de inte e okej:) sen de här med sömnbehov, ja e ju uppvuxen med att allt ska vara rättvist, verkligen till 100 procent för min mamma hade en väldigt orättvis uppväxt o en dålig barndom så även om du kanske tycker att du har större sömnbehov så försök tänk dig i hans sits, att hans sömnbehov måste ju få samma plats som din, han måste bli lika prioriterad o ha samma rätt:) blev väldigt babbel nu men svårt o skriva de man tänker:p