2,3kg ekologisk julskinka är nu griljerad och redo att läggas på mammas julbröd. Det kan för övrigt vara det godaste julbrödet jag någonsin har ätit. Eller det är det godaste julbrödet jag någonsin ätit. Igårkväll, efter att jag nattat Alice, satte jag igång. Det går relativt snabbt när man bara ska griljera. Något år (när jag blivit vuxen) ska jag koka min egen skinka, eller ja, alltså inte MIN skinka, men jag ska koka en okokt skinka och sen griljera. Inte köpa en färdigkokt som man ”bara” griljerar. Ni förstår ju.
Ibland är det väldigt bra att läsa recepten. Ägg skulle blandas med socker och senap och smetas på skinkan. Därefter skulle ströbrödet hällas över. Men så gör inte Stefan, han blandar allt i en skål och penslar på. När han sedan letar efter hur länge skinkan skall vara inne i ugnen ser han hur man egentligen skulle göra. Tror inte att detta kommer ha någon påverkar på smaken, men det lär framkomma vid frukosten lite senare idag.
/ Stefan
Klart att man gör julskinkan från start, jag kör alltid i ugnen och det blir så bra, hör att många köper färdiga och bara grilljerar hemma, men jag personligen tycker att det är fuskt, känns som man skall stressa genom livet och allt vara halvklart. nej , tiden i ugnen kan jag ta och det finns inget mer härligt när doften av skinkan börjar spridas i hemmet, då är man en bit väg in i julen.
Jag tror faktiskt aldrig att vi gjort från grunden hemma… Måste testa det! 🙂 Kram A
Hej! Nästa år fixar du nog att koka julskinkan själv! Det är jättelätt. Folie om hela och i en form. Stick termometer i och sedan sköter den sig själv tills den kommer upp i 70 grader. Vi gör det varje år och ( vi inbillar oss att) den blir mycket saftigare 😀
Skulle säga att det är bättre att göra som du gjorde! Mycket smidigare att få på allt 🙂