Angelica Lagergren

Svårt att få hem barnen från förskolan

Igår var det riktigt svårt att få hem barnen från förskolan. Alla tre lekte ute och vädret var ljuvligt. Både jag och Jessica försökte locka (muta!) med picknick, jordgubbar, korv med bröd och melon. Philip sprang åt ett håll och Alice åt ett annat. Det är tur att det är staket på förskolan… Jag lyckades fånga Philip efter en liten springtur och då hade Alice själv klättrat upp i vagnen. Hon är dock inte så sugen på att åka vagn längre, hon vill hellre gå. Jag låter henne göra det och får ta med det i beräkningen på morgonen när jag har en tid att passa. Vi pratar mycket om fåglar just nu, vad de heter och vilka färger de har. Blåmes och domherre är två fåglar Alice är extra intresserad av.

Philip ville gärna stanna i det här huset på de större barnens uteplats.

Men istället fick han följa med hem och leka i Elsas lekstuga.

Vi åt mellis utomhus, det blev jordgubbar och äpplen. Efter lek ute gick in och förberedde middagen. Jag åt och Jessica åt klassisk tunnbrödsrulle med potatismos, wienerkorv och isbergssallad. Barnen åt korv med bröd och massa melon. Mamma kom förbi en stund sen och vi hade en rolig eftermiddag och kväll. Mamma fick vara barnvakt åt alla tre i en timme så jag och Jessica kunde ta en powerwalk ner till havet.

Nattningen var så mysig med Alice på ena sidan och Philip på den andra. Jag läste en saga och sen släckte vi och låg och pratade om dagen. Och så pratade vi om hur många tjejer vs killar vi är i familjen. Alice tycker att tjejer är bäst säger hon.

När barnen hade somnat strax efter 20 var jag hungrig igen och då blev det rökt kalkon, tomat, ett kokt ägg och keso med massa chiliflakes på. Den här chilin är extra god, den kommer från New York. Såklart ingen skillnad på den och någon annan, det är nog mest bara känslan. Och sen är burken fin också! Jag har börjat koka ägg som Jessica gör, efter tips från henne. Hon stoppar alltid ned ägget när vattnet börjar koka och sen låter hon det koka i 7 minuter. Jag gillar när gulan är lös, men äggvitan får absolut inte vara det minsta lös eller sladdrig. Hur gillar du dina ägg? Löskokta? Hårdkokta? Stekta? Röra?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Hårdkokta ägg gillar jag alternativt stekta med salt och cayennepeppar på! 🙂

    Jag har nig aldrig ätit en klassisk tunnbrödsrulle. Brukar man äta det i Stockholm ? Själv bor jag på västkusten och här äter vi halvspecial (en korv med bröd med mos på i en korvbricka!)