Angelica Lagergren

Låt oss prata om psykisk ohälsa

I fredags träffade vi Matilda (matildajag på instagram) och spelade in ett nytt avsnitt av Tvillingpodden. Vi pratade om psykisk ohälsa. Om ångest som sätter sig över bröstet, om utmattningssyndrom och den enorma tröttheten som kom över Matilda. Jag tycker att psykisk ohälsa är ett viktigt ämne att lyfta upp, det är så många som går omkring och mår dåligt utan att berätta det för någon. Lyssna gärna på veckans avsnitt på tvillingpodden.se, itunes, acast eller i din poddapp.

tvillingpodden_147_matildajag

3 råd till dig som lider av psykisk ohälsa – Matildas bästa tips
1. Våga berätta att du mår dåligt. Det kan vara till din/en förälder, kompis, lärare, vårdcentralen, grannen. Vem som helst, bara du berättar!

2. Se över din kost. Den betyder och påverkar ens mående tyvärr mer än vad man tror.

3. Ge aldrig upp, du är starkare än din psykiska ohälsa.

Matilda har skapat ett grupp på facebook som heter ”Ja, jag har ångest” där du som har ångest kan gå med. Just nu är det över 18 000 medlemmar, så behovet av att dela med sig är ju verkligen stort. Jag är med i gruppen och jag känner att det är en kärleksfull och peppig grupp. Det är skönt att känna att man inte är ensam om att må dåligt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica Christensen

    Tack för tipset om gruppen, ansökt om medlemskap. Så viktigt att lyfta psykisk ohälsa eftersom det är så mycket vanligare än vad man tror! Kram <3

  2. Mie

    denne podden skal jeg høre på! Gikk igjennom svangerskapsdepresjon (depresjon i graviditeten) og det er veldig tabu. Har begynt å prate litt om det, selv om man ikke egentlig vil høres ut som om man klager… går bedre nå etter at jeg fødte i august, men depresjon og angst henger igjen. Får heldigvis hjelp! Håper dere en gang kanskje kan snakke om svangerskapsdepresjon i podden, og om dere ikke finner noen som vil snakke om det, kanskje jeg stiller? Stå på twinsa❤️