Angelica Lagergren

Ekologisk mat – grym matkasse

I samarbete med Linas Matkasse 

Vi håller på och testar oss fram bland olika matkassar och sätt att handla mat för att få familjepusslet att fungera så smidigt som möjligt. Nu senast har vi testat Linas Matkasse. De har en ny kasse som heter ”Linas Originalkasse – 70% Eko” vilket passar oss bra.

Erbjudande: Prova på nya ”Linas Originalkasse 70% Eko” med det fantastiska prova-på-priset 599kr (Ord. 999kr) och få en gratis skärbräda från Scandinavian Design Factory (värde 245 kr) på köpet! Första leverans är 28 maj. Klicka här för att beställa din kasse. Uppge koden: TACKLAGERGREN 

Missa inte heller Linas Matkasses andra superhärliga matkassar med upp till 50% rabatt på första leveransen och med en gratis välkomstgåva på köpet! Gäller enbart nya kunder, klicka här för att beställa din kasse. 

Har du redan provat Linas Matkasse men vill testa oss igen? Kicka här. 

linasmatkasse

All mat som kom i veckans matkasse. Det är 5 maträtter till 4 personer och jag upplevde portionerna som generösa.

skarbradaSkärbrädan från Scandinavian Design Factory som du får på köpet.

linas_matkasse_lagergren

Visste du att ekologiska grönsaker ofta har en lägre vattenhalt vilket gör att de innehåller mer näringsämnen per gram? Jag ser det som en självklarhet att äta så mycket ekologiskt det går. Jag har ju dragit ner på mängden kött också och när vi köper kött är det alltid svenskt och ekologiskt. Lite dyrare, men det känns så mycket bättre. ”Linas Originalkasse – 70% Eko” innehåller som det låter väldigt många ekologiska varor. Kött och fågel är alltid svenskt! Jag tycker att detta var en grym matkasse som passade vår familj bra.

lagergren

Min favorit av veckans recept var en kycklingrätt med shiitakesvamp och teriyakisås. Den innehåller massa ingefära (nyttigt!), broccoli och salladslök. En riktigt god maträtt som även barnen gillade.

salladslokJag pressade massa lime på maten.

P5310184

Det var första gången jag lagade en maträtt med shiitakesvamp men det kommer jag göra fler gånger. Det var så gott! Jag tänker att det skulle vara gott att skiva ner det och steka i smör tillsammans med lite lök. chili, salt och peppar och sen äta tillsammans med pasta. Mums!

linas_matkasse_

bolognese_lagergren

Den här varianten av spagetti bolognese var också en höjdare. Den gick snabbt att göra och innehåller massa grönsaker. Nästa gång ska jag testa att göra en vegetarisk variant och se om den blir lika god. Jag tycker att recepten som följer med i Linas Matkasse är enkla att förstå och det är bra att det står om det är en enkel eller lite mer avancerad maträtt.

/Angelica

I samarbete med Linas Matkasse 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla K

    Kycklingrätten såg sjukt god ut, har du möjligtvis att skriva ut receptet / bild på det 🙂