Angelica Lagergren

Recept: Halloumistroganoff med ris och sallad

VI har börjat vår strävan efter att dra ner på köttkonsumtionen har vi nu börjat testa oss fram genom en del vegetariska recept. Ett som vi hittade som var en riktigt hit både hos mig och Angelica men även hos barnen var denna halloumistroganoff med ris och sallad. Ni hittar originalreceptet här men ni kan också läsa det nedan.halloumistroganoff_lagergren

4 PORTIONER
400 g halloumi
1 msk olja
1 st gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk tomatpuré
1 msk fransk senap
400 g krossade tomater med örter
1 dl vatten
1 dl grädde
salt och peppar
3 dl ris
70 g salladsmix

Gör såhär:

Koka ris enligt instruktionerna på paketet. Strimla och stek halloumin i olja. Hacka löken och stek den tillsammans med halloumin, pressad vitlök och tomatpure, men se till att halloumin inte börjar smälta. Blanda ner senap, krossade tomater, grädde och vatten och låt det sjuda i ca fem minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med ris och sallad.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla

    Detta var såå gott! Tack för recept 🙂 provade halloumiburgarna tidigare i veckan, också väldigt gott!