Angelica Lagergren

Tvillingar och födelsedagar

IMG_5879

Jag och Jessica är ju enäggstvillingar och delar alltså samma födelsedag. Det har varit helt naturligt att vi haft samma födelsedag men när jag var ungefär 22-23 tror jag valde jag att fira födelsedagen själv. Jessica fick komma som gäst på min fest men hon skulle inte firas. Helt sjukt känner jag idag när jag tänker på det, men där och då var det så viktigt för mig. Vi har alltid varit ”tvillingarna” och aldrig bara Angelica. Det är alltid ”de där två gapiga tvillingarna”…. Jag var trött på det. Jag ville vara min egen människa.

Idag är jag och Jessica tightare än någonsin och jag skulle aldrig drömma om att fira min födelsedag utan henne. Eller jag vill liksom inte göra någonting utan henne. Jag tror inte att det är helt lätt att komma in i vår gemenskap om man är helt ny i vår bekantskap. Vi försöker inkludera alla men går ”lätt tillbaka till barndomen” som Ibbe brukar säga. Vi har en sån sjuk historia tillsammans i och med att vi typ gjort exakt allt tillsammans.

Ibland får vi frågor från tvillingföräldrar om vad som är rätt och fel när det kommer till tvillingar. Alltså ska man låta de umgås så mycket? Ska de inte ha egna intressen? Gå i olika klasser? Ha olika vänner? Nej, säger jag. Eller jo! Lyssna på dina barn, på dina tvillingar. Ta in hur de är och vad de vill göra. Vill de umgås med varandra tycker jag att de ska få göra det. Jag tror inte på att separera bara för att.

Igår firade vi vår 31:a födelsedag och det var så mysigt att träffa familj och släkt. Jag vill köpa en stor herrgård och bjuda in till julaftonsfirande där alla i släkten får vara med. Vilken dröm!

P9182348

candle_

P9182351

IMG_5865

myperfectday

lagergren_uteplatsLiten skruttis som har hög feber idag. <3

IMG_5874

/Angelica

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Jag är uppvuxen med två storebröder som är tvillingar, och de är verkligen som natt och dag! De har gått i olika klasser (och skolor!) sedan andra klass, slutade dela rum ungefär samtidigt, hade inga gemensamma intressen eller kompisar. När våra föräldrar skilde sig bodde de inte ens tillsammans vissa veckor. De är tvåäggstvillingar, så jag vet inte om det spelar in, men de har liksom aldrig varit sådär tighta som många andra säger att tvillingar ”är”. Vilket för mig som lillasyster har varit extremt skönt, då vi alla tre har samma relation till varandra och jag har aldrig känt mig exkluderad från dem. Jag tror i alla fall inte att mina bröder hade mått bra av att vara ”tvillingarna”, då de alltid varit så himla olika att någons intressen hade blivit bortkompromissat och sådant är livsfarligt! Så jag tror precis som du säger att det inte finns något rätt eller fel – det beror helt på individerna! 🙂 Kram och grattis lite i efterskott <3 Förutom mina bröder är ni mina favorittvillingar!

  2. M

    Hej! Hmm, jag har alltid trott att enäggstvillingar ser exakt lika ut, men det är alltså inte så? Min man är tvåäggstvilling och de liknar varann ungefär lika mycket som ni liknar varann…

    1. Kristin

      Jag är ingen expert, men enäggstvillingar delar ju samma genuppsättning då det är ett befruktat ägg som delat sig. Men inte bara genuppsättningen påverkar hur vi ser ut och blir utan även miljö, plus att olika gener kan vara olika aktiva även hos tvillingar. Tvåäggstvillingar delar ju inte DNA och är genmässigt inte mer lika än vanliga syskon, de kan alltså se helt olika ut precis som vanliga syskon kan. Så jag skulle säga att din man och hans tvåäggstvilling snarare är ovanligt lika varandra för att inte dela DNA : )

  3. Rebecka

    Alltså förlåt för en helt knäpp fråga! Men partyhattarna, har ni ”snöret” under hakan eller bakom huvudet? 🙂 jag har samma födelsedag som ni 17/9 men ska fira mig på lördag 😉