Angelica Lagergren

Förlossningsrädsla

I nya avsnittet av Tvillingpodden är Karolina Dyvik Krstic gäst. Hon har två barn med åtta års mellanrum och den första förlossningen var en riktigt traumatisk händelse både för henne och hennes man. Hon bearbetade den första förlossningen länge innan hon vågade bli gravid och föda igen. Det är ett extra långt avsnitt med mycket tårar och lite skratt.

avsnitt87Det är många som har efterfrågat avsnitt med förlossningsberättelser som inte bara är positiva. Jag tycker att det var väldigt intressant att lyssna på Karro när hon berättade om hur hon upplevde sin första förlossning. Det var liksom total skräck. Sen lyckades hon övervinna sin rädsla och föda barn igen. In på itunes för att lyssna på Tvillingpodden.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mathilda

    Om ni behöver ytterligare ”annorlunda” förlossningsberättelser så var min förlossning ganska lång (förvärkar 2 dygn och på fl 12 h). Blev klippt och sydd mycket och kunde inte sitta på en månad efteråt. Har ändå en positiv bild och pepp på att föda igen 🙂

  2. M

    TACK. Detta var första gången jag lyssnade på Tvillingpodden. Det kunde lika gärna ha varit jag som pratade, så likadan var min upplevelse! Jag har alltid tänkt att jag inte kan skaffa fler barn p.g.a. att förlossningen var så fruktansvärd (har iofs också varit mycket nöjd med att ha ”bara” ett barn) men nu har jag plötsligt börjat längta sjuuuuukt mycket efter ett till barn, och börjat fundera på kejsarsnitt osv. Fick verkligen mycket nytt hopp efter att ha lyssnat på detta avsnitt.

  3. Alexandra

    Så himla bra och viktigt att ni tar upp det här med olika förlossningar. Det är för de flesta det absolut största som händer i livet. Och så är man i nån annans händer, vilket gör att det är så så så viktigt att personalen är lyhörda och verkligen lyssnar på ens önskemål och rädslor. Man är ju rätt utlämnad där man ligger… Vid båda mina förlossningar så ”trodde de inte på mig”- så första gången ringde vi ambulans en timme efter att de hade skickat hem mig. För att förlossningen startade. Hemma! Vi ringde ambulans 7,08 och min son är född 7,38. Och min sambo svimmade i allt kaos. Dessutom mådde ju inte min son – som kom ut i raketfart med tång (AJ!) så bra. Allt hade blivit så mycket bättre och enklare om vi bara inte hade blivit hemskickade?

  4. Sofia

    Yes! Jag hinner lyssna 🙂 40+6 idag, det lönar sig att knipa, hehe 🙂
    Tack för att ni gör eran fabulösa podd, ni är i särklass den härligaste att lyssna på, perfekt mix av intressanta människor, er härliga galna humor, gråt och skratt!
    Kram till er finingar!

      1. Sofia

        Alltså tack som bara den för detta avsnittet!!! Känner mig lite hoppfull nu och ska baske mig klara av detta!! Stor kram!!