Angelica Lagergren

Tvillingpodden går Barnvagnsmarschen

Nu på lördag den 5 mars är det dags för Barnvagnsmarschen och både jag och Jessica tänker gå med! Det vore så bra om ni som bor i Stockholmstrakten ville möta upp oss och gå med. Vi möts i Stockholm i Humlegården kl 13.00 och marscherar sedan vidare till Mynttorget i Gamla stan. Häng på du också, med eller utan barnvagn.

Varför?
Aldrig har det varit viktigare att gå Barnvagnsmarschen mot mödradödlighet. Det har inte varit så många människor på flykt sedan andra världskriget. Konflikten i Syrien har fått dödsfallen att skjuta i höjden. Detta är en tyst katastrof som makten verkar ha glömt. Den 5 mars måste vi vara fler än någonsin som sätter ner foten!

Om mödradödlighet:
Varannan minut dör en kvinna för att hon blivit gravid. Orsakerna är bland annat bristande tillgång till preventivmedel, säkra aborter och mödrahälsovård. Men det går att få bukt med problemet – allt som behövs är politisk vilja och resurser. 9 av 10 dödsfall kan förhindras. Över hela landet marscherar vi för att sätta tryck på politikerna. Läs mer om problematiken med mödradödlighet på www.rfsu.se/barnvagnsmarschen.

tvillingpodden_barnvagnsmarschen/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.