Angelica Lagergren

Perfekt fredagskväll!

10919593_758718964204371_370336664_n

God morgon! Igår var min mamma här och det var väldigt mysigt. Alice fick gröt när vi åt tacos och sen avslutades kvällen i soffan med sagostund. Mamma läste Hatt-stugan, en bok som jag själv läste (eller fick läst för mig) som barn. Alice satt sådär som på bilden heeela boken igenom, från pärm till pärm! Hon hade sin napp i från början men plockade ut den och pratade lite med mamma under tiden som hon läste sagan. Mamma satt med tårar i ögonen och var rörd över stunden, jag också. Jag blir rörd nu bara jag skriver om det. Jag är glad och tacksam över att Alice får växa upp med världens bästa mormor. Min mamma är verkligen fantastisk med henne.

Jag åt jordens godaste brieost igår, jag fick tips från Frida om en de hade på Ica för bara 29 kr (för en hel brietårta!). Det och salami kan vara bland det godaste jag vet förutom sushi. Osten heter Petit Brie Saint Benoit om nån vill köpa den, den har en röd förpackning. Jag pillar dock bort alla vita kanter eftersom jag tycker att de smakar gammal dammig vind, hehe. Efter förlossningen åt jag salami på BB-hotellet och jäklar vad gott det var! Jessica var här igår och sneglade på osten och sa ”Åh, jag får inte äta den där…”. När jag var gravid var jag väldigt restriktiv med vad jag åt, men jag vet att alla inte är det. Hur tänker ni som är gravida nu? Eller hur var det när ni var gravida?

/Angelica

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tove

    Jag vet att många säger att man kan frysa salami mm, men listeria överlever frysning. Toxoplasma dör vid frysning, men alltså inte listeria. Enda sätter att helt undvika är att hetta upp maten eller inte äta det alls. Detta står även på Livsmedelsverkets hemsida.

  2. L

    Jag var väldigt försiktig med vad jag åt under graviditeten, nästan överdrivet försiktig. Kommer nog vara det även vid nästa graviditet då jag inte vill riskera något men tycker att det är upp till var och en vilka risker man vill ta. 🙂

  3. O.

    Vad kul att läsa om osten, vi har köpt en som ligger i kylen, men vi har inte provat den ännu. Men nu blev jag extra sugen på att testa den!

    Och ditt uttryck om att det vita smakar gammal dammig vind, hahaha, så bra! 😀

    /O.

  4. Jennifer

    Jag är gravid i v 33. Har hållt mig ifrån allt som är med på restriktionslistan ( livsmedelsverket). Dock jobbar jag i en delvis och har läst det finstilta att man kan äta ”färskt” ( tex salami, skinka och även rostbiff) som ej är nära utgångsdatum. Och ja, rostbiffen ska vara uppvärmd till en viss grad. Dock har jag bara ätit purfärsk salami och inget annat,men det är bra att veta och inte dömma! Man ska komma ihåg att det även finns restriktioner om tex lakrits och läsk och koffein och att detta även innefattar tè. Även på slutet av en graviditet ska man tänka på att bara äta så nyttigt som möjligt för det man äter påverkar barnets vikt och välmående- men skulle någon verkligen dömma en gravid som äter på mc d och har plusmeny, har en godispåse hemma eller vräker i sig vitt bröd på morgonen?

    Jag tycker denna blogg är så öppen och på något speciellt via väldigt snäll. Hon undrar hur vi tänker om regler. Inte vilka dumma saker vi kan säga till varandra om någon tänker olika.

    Kram

    1. C

      Fint skrivet! <3 Tycker också vi ska vara snälla mot varandra. Allt är inte svart eller vitt.

      Det där att man ska vara försiktig med lakrits störde mig, allt annat kunde jag gladeligen vara utan, men vägrade faktiskt ge upp min saltlakrits. Råden om lakrits ( i alla fall de jag hittade) gäller tydligen dock alla alltid, oavsett om man är gravid eller inte, och att man inte ska äta mer än 50 gram per dag. Och totalt sett kom jag nog inte i närheten av det. Vet dock inte om det menas 50 gram ren lakrits, för i en färdig godisbit är det ju betydligt med grejer än ren lakrits.

  5. Camilla

    Jag var också restriktiv med sådant som livsmedelsverket och barnmorskan varnar för, men av nån märklig anledning hade jag missat att salami tillhörde sånt man ska undvika. Så jag åt salami. Dock inte några större mängder, är egentligen ingen korvfantast, men nån skiva då och då blev det.

    Håller med Eva om att riskerna för listeria är mycket små, men håller också med Anna om att det ju bara handlar om 9 månader och det kan jag klara av utan äldelost och liknande. Nästa gång (om det blir en sån) blir det även utan salami. 🙂

  6. Anna

    Tycker du gjorde helt rätt som följde rekommendationerna. Resonemang likt Evas gör mig förskräckt. Det är nio månader av ditt liv. Är det värt risken att skada ditt barn, eller i värsta fall förlora ditt barn? För en bit ost? Skinka? Hur liten den risken än är, är det värt det? Kan du se dig själv i spegeln om du skadar ditt barn genom att medvetet gå emot rekommendationer som tagits fram på vetenskapliga grunder? Det skulle inte jag. Mitt barns hälsa går före min lust, mitt sug eller vad det nu är som gör att man väljer att spela rysk roulette med sitt barn…för det är det man gör.

    1. Eva

      Ja, som jag sa gör alla som de vill. Skulle aldrig lägga mig i hur någon annan gör. Jag fattade mitt beslut, kanske jag fattar ett annat om jag någon dag är gravid igen.

    1. Camilla

      Oh min dotters mormor och morfar bor 30 mil bort, det var hemskt när vi var utan barn men nu med molly känns det ännu värre. De missar så mkt :/

  7. Eva

    Jag åt det mesta, det enda jag höll mig från var sprit. Men när vi gifte oss drack jag ett glas champagne på kvällen på hotellet. Jag bestämde mig helt enkelt för att riskerna för listeria etcetera är så små att jag är beredd att ta risken. Men skulle inte säga åt någon annan att göra så, alla gör som de anser vara bäst. Däremot var jag försiktig med koffein, skar ner på intaget med kanske en tredjedel jämfört med före graviditeten. Fast nu när han är född och jag ammar och han inte reagerar på koffein så tar jag igen det! 🙂