Angelica Lagergren

Salmalaxsnittar med wasabi- & sojamajonäs

20140619-125448-46488912.jpgAngelica har ju lovat er receptet på samlalaxsnittarna som vi gjorde på Cook-along med Jennie Walldén på nationaldagen och som vi bjöd på igår så här kommer det:

Ingredienser till snittar för 5-6 personer:

500 gr salmalax

1 påsar naturella crostini (eller hemgjorda)

1 äggula

0,5 msk wasabi

0,5 msk risvinäger 4,5%

2,5 dl rapsolja

0,8 msk kikkomansoja

0,25 msk flytande honung

salt och nymalen peppar att smaka av

40 gr laxrom

1 pkt gräslök

  1. Börja med göra majonnäsen. Vispa samman rumstempererad äggula med wasabi och risvinäger.
  2. Tillsätt oljan droppvis under ständig vispning till en väldigt tjock majonnäs.
  3. Rör samman soja och honung och rör i blandningen i majonnäsen. Tillsätt ev mer soja om du vill ha mer sälta eller salta. Mal lite peppar över och rör runt.
  4. Lägg upp crostini på ett stort fat och skär gräslök fint. Skär salmalaxen i tunna skivor ca 3 mm och lägg på crostini. Spritsa eller lägg en liten klick majonnäs på laxen och toppa med forellrom och gräslök.

Det blir majonäs över, men det är svårt att göra på mindre än en äggula. Majonäsreceptet räcker till snittar åt ungefär 10 personer, eller 5 stycken jättehungriga personer. Ett tips är att vispa majonäsen med elvisp så slipper ni en enorm träningsvärk.

Passar superbra till förrättssnack nu till midsommar!

/ Stefan

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.