Angelica Lagergren

Konsten att öppna en champagneflaska ”like a sir”

I mellandagarna så shoppade jag och Angelica loss på lite saker. Jag har länge velat ha en champagnesabel. Så vi sprang in på 1Cru på Nybrogatan här i Stockholm och köpte en nybörjarsabel. Detta var ju en given hitt på nyår och så lätt det är. Förutom nedanstående steglista så måste champagnen vara gjord på ”champagnemetoden” annars finns inte trycket i flaskan för att detta skall lyckas. 

  1. Se till att din champagne är välkyld
  2. Plocka av ”strumpan”
  3. Lossa grimman och flytta upp den till andra vecket på flaskhalsen (se bilden ovan)
  4. Leta upp flaskans söm, där är den som svagast
  5. För sabeln längs med flaskan och upp mot halsen. Du skall inte slå av halsen utan låta sabeln glida hela vägen.
  6. Njut av applåderna
  7. Drick din nysabrerade champagne 

Om du vill öva först på en lite billigare flaska så fungerar det utmärk att sabrera en Codorníu Clasico (nr 7735 på Systembolaget) för nätta 69kr/flaskan.

Så på detta sätt kommer vi att öppna den första flaskan av vår bröllopschampagne som vi hämtade nere hos ”vår” champagnegård strax utanför Epernay. Mer om det i ett annat inlägg.

// Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.