Gabriella Joss

Planer och förväntningar inför sommaren

Nu ligger sommaren runt hörnet och jag är långt ifrån ensam om att längta efter brunbrända ben och sol. Jag är så himla taggad på vår första sommar som en liten familj och har höga förväntningar på allt roligt vi ska hitta på. Jag håller tummarna för att vi ska få månader med fint väder och massor av glädje. Har ni några särskilda planer inför sommaren? Dela gärna med er av era! Här är lite av vad jag har för förväntningar:

– Bila inom Sverige! Inte genom hela Sverige kanske men ta en roadtrip till något mysigt ställe. Älskar små äventyr. Har ni tips på ett riktigt fint smultronställe?

– Äta massor av glass! Jag ska försöka finna nya veganska favoriter när det kommer till glass. Så det är mitt ”glass-mål” i sommar 😉 Just nu gillar jag Oatlys med choklad mest. Helt utan mjölk och så.jäkla.god. Tänkte äta den i våffla med massor av kolasås till när det börjar bli varmare ute.

– Åka till Göteborg. Vill så gärna dit och träffa alla saknade vänner, hänga vid havet och besöka Liseberg. Vi får se om vi hinner dit.

– Under sensommaren så ska vi iväg till Kreta. Är sååååå taggad så det är inte klokt. Det blir vår första utomlands-resa någonsin ihop.

– Gå ut med bara F och ha en riktig ”date-kväll”. Bio, middag – ja hela köret! Helst en sådan där underbar sommarkväll med solnedgång och härlig värme.

– Umgås massor med familj och vänner! Vi har lite som tradition att hänga på stranden, grilla och doppa oss lite då och då när det blir för varmt för att ligga i solstolen. Spela boll, göra sandslott och bara vara.

– GRILLA! Det säger ju sig självt. Ett måste på sommaren enligt mig! Jag grillar gärna filéer från ANAMMA som jag marinerar i olivolja, soja, timjan, salt och peppar (får sedan stå över natten). SÅ gott till potatissallad och någon god sås. Sedan älskar jag att grilla vegoburgare, sojakorv och grönsaksspett, champinjoner och fyllda paprikor. Så ja, det går att grilla även vegetariskt, hehe.

–  En utekväll med någon av mina tjejkompisar! Jag är inte alls mycket för alkohol och man kan räkna gångerna jag dricker per år på en hand. Det är dock något speciellt med ett glas rosé ihop med massor av frukt, bär och choklad på balkongen innan en lugn middag + skitsnack på en uteservering.

11778130-10207228217045072-1573253601-n

I somras såg jag ut såhär.. Jag saknar inte magen men saknar känslan av att vara gravid och allt runtomkring. Det är en speciell tid. 

11717125-10207084548893458-454453222-n-2

Åt MASSOR med grekisk sallad på balkongen och njöt av solen. Kommer ihåg att alla mina preggo-kompisar (jaa, ni gravida vet att man skaffar massor med sådana över instagram bland annat) tyckte att det var såååå varmt ute medan jag tyckte att det var helt perfekt och inte alls svettades ihjäl. Så olika det kan vara!

11647254-10207057980989277-1881892882-n

Pussades massor med min skatt. Världens bästa man. Kan säga det hur många gånger som helst men han är verkligen bäst. Tack för att du är min och tack för att du är pappa till mitt barn. <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jonna Balogh

    Hej vännen ❤
    Det var längesen❤
    Dwt har varit ett galet år på alla håll och kanter för mej och jag har tappat bort så mycket. Snubblade in på din blogg nu som jag *skäms* inte läst på länge.
    Men som jag förstår det har ni flyttat upp igen? Hur kommer det sej? Fantastiskt kul att se hur J växt och blivit ”stora” killen.
    Åh det finns ju 1000 och 1 ställen som är underbara och besöka. Skåne är ju fantastiskt och ännu mer på sommartid. Dessutom tar det en timme att ta sej över till Danmark från mej tex. Ni kan alltid bo hos mej om ni vill och jag kan ge er fantastiska tips på ställen ni inte får missa. Och som sagt mitt hus står alltid till förfogande, plus att vi har stuga vid havet. Gotland är ett annat måsteställe. Där finns ju med hur mycket som helst.
    Själv komner jag nog åka upp till Norrland för första gången i mitt liv. Fast vi konner åka till Kiruna då.
    Det var verkligen så kul att snubbla in här igen och detvär dags att bli flitig läsare igen. Kärlek i mängder till dej och din fantastiska familj❤❤❤. Puss och kram Jonna

    1. gabriellajoss

      Hej! 🙂 Vi har flyttat hem till Umeå då vi vill vara nära familjen igen. Åh, tack för dina tips 🙂 STOR kram och hoppas att du får en jättefin dag! <3

  2. Jenny

    Det finns en jättegod vegansk glass som heter Cococonuts, finns på Ica maxi här i Göteborg. De har även en som heter Lily&Hannas raw glass. Testa dem! 🙂

  3. Ahang

    Hej fina! Tips på ställe är att åka hit till Strömstad som ligger på vackra västkusten. Ta in på Strömstad spa hotell finaste hotellet med finaste läget. Strosa i hamnen här och ett måste är att ta en tur ut till koster med Kosterbåten. Där är en självklarhet att äta på kosters trädgårdar. Ni som är vegetarianer, de har så fina alternativ och allt är närodlat. Sedan får ni ju inte missa de stora godisbutikerna här. Eftersom vi bor 15 min från norska gränsen så har vi gigantiska godis affärer haha. Kram på er ni är så fina och det är med glädje vi läsare får ta fel av eran vardag

  4. Ellinor

    Hej!!
    Jag måste bara tipsa om världens mysigaste hotell. Dala Husby hotell och resturang. Det är ett familjeföretag som ägs av en av Sveriges bästa kockar. Det ligger vid dalaälven, så mysigt verkligen. Det ligger utan för stan så det är lugnt och fridfullt, perfekt för er!
    Massa kramar❤️❤️

  5. Sofie

    Har en fråga ifrån när du blev gravid och det är i vilken vecka ungefär du börja känna illamåendet? Kram

  6. Lisa

    Jag och sambon har tagit ledigt vecka 24 och vi hoppas att det ska finnas någon sista minutenresa till Grekland eller kanske Mallorca..
    Annars hittar vi nog på något annat kul, kanske åker till The Reef, och lite andra plaster i Danmark..
    Att vi vill ha sista minuten är för att det är svindyrt med resa utomlands då det är han, jag och min dotter på 13 år som ska åka, och hon räknas som en vuxen enligt tex. Ving, och betalar full pris..
    Så förhoppningsvis kan vi hitta en billig sistaminuten 😉
    Sen ser jag fram emot att vara ute med båten i sommar, hoppas på bra väder så man kan vara ute mycket..
    😀
    Sola, bada och grilla och ljusa, varma fina sommarkvällar längtar jag också efter, man är så trött på det gråa tråkiga vädret nu.. :-/

    1. gabriellajoss

      Låter ju underbart fina du!! 🙂 <3 Smart ju 😉 KRAM fina du <3 och ja, man är ju så leds på vädret!

  7. Elin

    Hade ni inte varit utomlands tillsammans alls du och F eller menade du nu, ni tre? 🙂

    Jag och min man hade varit utomlands massor innan vi fick barn, Asien och USA dubbla gånger bland annat. Första utlandsresan som familj tog vi också till Kreta och det är klart att en charter skiljer sig från allt ”äventyrande” vi gjort innan man det är ju ett helt annat syfte också. I Kreta var vår dotter 1 år 5 månader och hon ÄLSKADE att bada, leka i sanden och springa omkring på hotellområdet hela dagarna. Riktigt härligt 🙂 Var i Kreta ska ni? Vi var i Agia Marina och ska till Agi Apostoli i början av juni i år (då är vår dotter 2 år 3 mån och hon älskar forfarande att bada )

    Kram!

  8. Sandra

    Så mkt roligt att se fram emot ! <3
    Min fästman kommer flytta till mig från Finland så jag är sjukt excited också 😀 Längtar efter att gå på marknader o Malmöfestivalen, gå o fika på mitt favoritställe vid en sjö o sånt 😀

  9. Anna-Maria

    Hej! Ville bara säga att du inte får missa Glassbonden! Det är ett ställe en bit utanför Umeå (Vännäs) som gör sin egna glass, från egna fjällkor på gården =) Finns i massa spännande smaker, så värd att testa!

  10. Isabel

    Med lite tur kommer Ben&jerrys veganska glassar till sommaren! Annars är tofulines vaniljglass simpel men god – speciellt till bär:) Åh om jag bodde så högt upp i landet som ni gör skulle jag åkt över till nordnorge och sett magiskt natur vid de djupa fjordarna:) eller midnattssolen uppe vid riksgränsen! tänkte fråga en sak, i och med att ni är vegetarianer plus att jag brukar se dig på djurens rätts instagram 🙂 Kommer ni gå på djurparker och cirkusar med Jason när han blir äldre? Inget ifrågasättande eller dömande. Bara en sak jag själv funderar över inför framtiden men hoppas någonstans att våran uppfostran gör att vårt/ev våra barn inte kommer lockas dit trots att ”alla” andra gör men samtidigt accepterar att alla gör sina egna val.. Haha åh flummade iväg lite, men är ju lite sånt jag oroar mig för i framtiden eftersom vi är veganer här hemma. Veganer som vet att världen är grym men att djuren och naturens rätt måste delas med kärlek och ödmjukhet och inte på hetsiga och dömande sätt.

    Tack för en super fin blogg 🙂

    1. gabriellajoss

      Men va!? MUMS!! 🙂 <3 hoppas det kommer! 🙂 Tack för att du delade med dig 🙂 <3 Nej, vi kommer inte att ta med honom på sådant tror jag.. Vi har pratat om det och förmodligen är inte det en aktivitet vi kommer att göra tillsammans men om skolan eller liknande ska dit så får han såklart följa med. Det är svårt det där precis som du säger! :/ Vi kommer att vara väldigt måna om att han ska lära sig att djur har samma värde som vi människor och att det är våra vänner..<3 kram och tack för fina ord 🙂 <3

  11. hanna

    Hej! Har inte åkt runt så mycket i sverige ( Bor i gbg) så har inga särskilda tips mer än västkusten såklart 😉 😀

    Tänkte fråga vart ni köpt datorbordet någonstans? Letar efter ett nu men hittar inget enkelt och snyggt.

  12. My

    Hej Gabriella, jag måste bara få fråga en sak. Jag var hos en kompis idag på Mariehem och så skulle jag logga in på hennes wi-fi och ser ett nätverk som heter ”fjobriella”. Är det ditt? Du bor väl inte där, men tyckte ändå att det måste vara erat 😉

    1. gabriellajoss

      Hahaha 😉 Såå kul! 🙂 Det är vår gamla router som vi har gett bort men dom verkar inte ha bytt namn på den! 😉 KRAM

  13. Johanna

    Ska bli sååå härligt med sommar! Jag ska ta med min lillasyster till Grekland en vecka, första gången vi åker själva, ska bli spännande! Rekommenderar att åka till Smögen när det är fint väder. Så mysigt att strosa runt på smögenbryggan.

  14. Tilde

    Hej! Skulle vilja tipsa om Tylösand, tjuvahålan. Ett jättemysigt ställe och nära till stränder och hav. Älskade att åka dit när jag var liten!

  15. Jossan

    tipsar om västkusten något enormt! Kungshamn, smögen, Bohus malmön, finns så mycket fint på västkusten!!

  16. Best4baby

    Ska bli roligt med en sommar då barnet är lite större, förra sommaren var han nyfödd. Så nu ser jag mest fram emot fina dagar på stranden då vi kan plaska och ha det skönt

  17. aurora blom

    Jaa,åk till den mysiga staden Nora,de är kända för sin glass där! Hur god som helst och nya smaker vare dag! De är så himla mysigt och fint där, med möjlighet o bada eller bara gå o shoppa lite. Finns också en båt som går till en ö. Där kan man bada o sola, och ta en promenad till en äppelpark! Så de är hett tips! :)♡♡

  18. Andrea

    Kanske lite för långt för er men ett stort tips är att åka till Gränna! Det är såå mysigt ställe 🙂

  19. Agnes

    Hej Gabriella! Har följt din blogg ett tag nu och tycker du och Fjodor verkar vara ett sånt härligt och kärleksfullt par! Sen lille Jason, som är urgullig! 🙂 Jättekul att få följa er vardag helt enkelt! Jag har aldrig kommenterat tidigare men eftersom jag sett att du är väldigt aktiv med dina läsare hoppas jag nu på några tips. Jag har just fått veta att jag är gravid, i v 6 (går in i v 7 på fredag). Och jag mår såååå illa!! Barnmorskan sa att det är en tid man ska njuta av och att det är ingen sjukdom (även om det känns så – klarar bara att ligga apatisk i soffan. Varit hemma från jobbet nästan en hel arbetsvecka totalt sett) – men det går inte att njuta när jag spyr och mår illa av riktig mat. Får bara i mig enstaka kex och vindruvor och kan knappt dricka vatten 🙁 Mådde du också så här illa? Har du några bra tips och knep? Har provat Sea band och Postafen, vilket inte hjälper 🙁 Stor kram och keep up the good work med bloggen!

    1. gabriellajoss

      Hej finaste du!! 🙂 TACK! Så glad jag blir för dom fina orden <3 Åh, förstår!! Börjar med att säga GRATTIS!!! Du har något helt magiskt framför dig!! 🙂 <3 Jag mådde VÄRRE om jag får säga så, hehe. Jag spydde 30 gånger per dag och låg till och med inlagd med dropp en gång. Kunde inte göra något! Förlorade all vätska också så det var fruktansvärt.. Vissa dagar var det lite bättre men jag spenderade den tiden på toaletten liggandes på golvet med ett täcke.. 🙁 <3 drick iskall svag saft med sugrör (hjälpte lite för mig), ät isglass, frysta vindruvor, mariekex.. Unna dig det du vill och kan äta! Förstår att det är jobbigt.. Jag struntade i alla piller och sådant och bet bara ihop.Det blir bättre! Jag lovar! Och man tar sig igenom det.. Hur liten tröst det än är just nu. STORT lycka till med allt och uppdatera mig gärna hur det går längs vägen 🙂 KRAM

  20. Elin

    Jag röstar för att ni ska åka till Åland, för där bor jag haha, och det är finast på sommaren!
    Skulle inte du kunna tipsa om sånnadär sköna, slappa vardagsbyxor som du använder mycket av? Har just blivit mamma och jag kan verkligen inte komma i jeans just nu, men vill ändå ha lite finare byxor än mjukisar till mina toppar!
    Jag älskar din blogg och instagram. Du är min favorit-mama-inspo <3

    1. gabriellajoss

      Åh, tack snälla du för tips! 🙂 <3 Jag har hittat massor på nelly.com så kika där 🙂 sedan har bikbok mycket fina och även h&M 🙂 Har skrivit lite inlägg om det förr men kan absolut göra fler sådana inlägg framöver. Håll utkik! 🙂 KRAM och tack för så fina ord! Du anar inte hur glad jag blir bästa du! 🙂 <3

  21. Charlotte

    Jag vill tipsa om ett utflyktsmål! På tal om smultronställe och glass – så finns det just ett glass-ställe som heter smultronstället! I Söderköping! Vi var där förra sommaren. Kan verkligen verkligen rekommendera, trots att vi fick stå i kö typ en timme. Det är ett känt ställe – googla så hittar du deras hemsida där alla glassar finns. Sen sov vi över en natt på ett slott o dagen efter åkte vi till Kolmården som ligger nära. Jätte härlig semester o populärt för både vuxna o barn 🙂

  22. Elin

    Hej!
    Jag måste bara tipsa om mitt smultronställe på sommaren, det ligger i Fiskebäckskil i Bohuslän, på hotellet Gullmarsstrand, bara googla och kolla! Så fantastiskt fint, havet, det salta vattnet och alla klippor, ett tips är att hyra rum på klinten (en speciell del på hotellet) den byggnaden av hotellet ligger längst upp på en klippa och utsikten är helt magiskt!

  23. Amanda

    Gränna är en rätt mysig stad. Men sen tycker jag det är mysigare där när det är sol och varmt, och inte en grå och regnig dag.. Dock vet man ju aldrig hur sommaren blir i Sverige

  24. Moa

    Hej☺️
    Ett ställe som ni bara måste besöka är Gotland. Bo i Visby, ha bilen med er och åka runt till små smultronställen runt om på hela ön. För det finns så extremt många små guldklimpar överallt, åt alla riktningar runt om Visby. Det är oftast superfint väder, och det känns som att man är utomlands när man går i Visbys vackra små gränder. Finns en jättefin reklamfilm om Gotland som jag rekommenderar dig att kolla på, bara att googla Tips, boka båt i tid! Hoppas det lockar! Kram

  25. Felicia Selsborg

    I sommar ska jag på en treveckors lång språkresa i Bournemouth, England, tillsammans med min bästa kompis! Vi ska bo hos en engelsk familj och bland annat bada, shoppa och besöka London. Det kommer bli otroligt roligt, och första gången utomlands utan föräldrar. Är super taggad!
    Kramar

  26. Nathalie

    Låter jättehärligt 🙂
    Mina favoriter för sommaren är Kolmården, Astrid Lindgrens värld (rekommenderar att åka innan semestertider för allt folk), smultronstället i Söderköping (ett glass ställe vid slussarna, jättemysigt)..

  27. Ida

    Kan verkligen rekomendera att åka till karlstad ( bor där hehhe). Finns SÅ mycket kul för barn i alla åldrar där, maribergssskogen som b.la har massa djur en jättefin lekpark och fina promenadställen. Det finns väldigt mycket fina och familevänliga stränder här och såå vacker natur! Och på tal om glass, avgesta har rikigt god sorbet och gb har glass gjord på rismjölk, smakar vanlig gräddglass 🙂

  28. Alexandra

    Köpte en vegansk glass i helgen! Holly & Dan heter märket, köpte den i chokladsmak! Sååå god verkligen 🙂
    Ett litet tips bara 😉