Gabriella Joss

Familjelista

– Jag fick ett mail om skilsmässa. Det är många som skiljer sig och går isär just nu. Jag vet flera både privat men också inom sociala medier som valt att gå skilda vägar. Hur tänker jag kring skilsmässa? Jag tänker att man ska kämpa på så länge båda parter kan och vill. Båda måste vilja försöka – annars går det nog inte. Jag är rädd för skilsmässa. Jag vet faktiskt inte varför.. Men ordet får det att knyta sig i min mage. Dock tycker jag att man för rätt i att skilja sig om man inte är lyckliga ihop. Det är starkt att våga ta steget och våga bli lycklig på nytt. Skilsmässa är något jag inte vill gå igenom men samtidigt så har man ju aldrig någon garanti på kärlek. Man får göra sitt bästa, vårda kärleken så gott man kan och så får man bara låta livet visa en vägen. Jag håller tummarna för att vår relation ska hålla tills vi är gamla och grå!

– Kommer vi att filma förlossningen? Denna fråga har jag fått flera gånger nu och ja det tror jag! Dock vet jag inte om det är något jag kommer att vilja visa för alla! För mig är det något intimt och privat men vi får se om jag tänker om. Tycker själv att förlossningsvideos är det vackraste som finns och jag sitter alltid och bölar när jag kikar på en, haha.. =’) Man kan ju visa det man känner inte är helt utlämnande kanske? Små klipp? Ja, vi får se. Jag ångrar att vi inte filmade mer när Jason föddes så det ska vi helt klart göra om och göra rätt denna gång.

– Tålamod.. Jag har verkligen NOLL.. Om Jason inte vill sova och komma upp så kliver jag hellre upp med honom än att kämpa mig kvar i sängen. F är tvärtom och har ett tålamod som räcker för alltid..

– Innan Jason kom så sa vi att vi ville ha en son som hette Jason och en som hette Julian men när det inte kändes lika självklart att vi kunde få barn bara sådär så fick han båda namnen bara för att vi skulle vara säkra på att dom skulle få användas av oss =)

– Vi har tankar och planer på nästa barns namn. Har kollat lite på flicknamn och vi tycker båda att det är svårt. Jag tror dock redan att vi har både för och mellannamn om jag ska vara ärlig. Två namn som vi bara fastnade för när vi hörde dom. Dom är väldigt ovanliga båda två också och det är 300 respektive 2 i Sverige som har namnen idag. Om vi får en till pojke så har vi nog också lite namn på gång. Tur vi har lång tid på oss att komma på. Tycker ni att det där med namn är/var svårt?

– Är det viktigt att dela samma intressen med sin partner? Vad tycker ni? Jag tycker inte det. Kul om man har det men viktigt är det nog absolut inte =) Jag och F har nog inga gemensamma intressen mer än Jason och vårt familjeliv (om man ens kan kalla det intressen, hehe) men annars delar vi likvärdiga åsikter och tankar om det mesta. Det är ju såklart inte heller något som man behöver ha men för oss underlättar det mycket i vardagen. Lika värderingar tror jag dock att man måste ha, iallafall någorlunda.

– Att beskriva varandra med tre ord: F säger ”snygg, rolig och driven” om mig och jag säger ”godhjärtad, problemlösare och lekfull” om honom. Tycker att det är svårt att beskriva en hel människa med tre ord dock haha.

Jason och F har en så himla fin relation till varandra. F har längtat så mycket efter att Jason ska bli glad när han kommer hem från jobbet (tidigare har han typ knappt brytt sig, haha) men nu när han blivit lite större så bara spritter det i hela honom när han hör att någon kommer in genom dörren och så springer han och kastar sig i sin pappas famn. Så.mycket.kärlek! Mitt hjärta går nästan sönder av kärlek när jag ser Jason så himla lycklig och glad.

– När jag är hungrig blir jag lättirriterad och arg medan F har lättare att bli ledsen, kul att hunger påverkar en så olika. Och man förstår ju aldrig att man är hungrig heller och att känslorna beror på det, haha!

Gabriella_low_res-13

Bild av: Katya

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!
Kommentera (0)

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.