Jag slet fram de gamla pinnglassformarna igår (HÄR) och tänkte att det var dags att använda dem. Efter lite inventering av skafferi, kyl och frys så fick jag ihop lite ingridienser som jag trodde skulle falla barnen i smaken. Jag ville göra glassen mjölkproteinfri, då grannbarnen skulle få smaka. Som tur var had ejga en burk koksmjölk som stog och samlade damm. Visst hade jag kunnat göra på enbart frukt, men det blir mer matigt om man har i någon form att fet produkt, så som grädde eller kokosgrädde.
Glassen fick i alla fall alla tummar upp av både barn och vuxna. Jag fick lova storebror att jag skulle göra mer tills idag. Så när frukosten är uppäten så ska jag slänga ihop en ny sats så den hinner frysa tills i eftermiddag.
Pinnglass med kokosmjölk
2st bananer
150g jordgubbar
Saften av en lime
1/2 dl koksmjölk
Kör allt med stavmixen och fördela sedan i pinnglassbägarna
Ät och njut
Mums! Jag upplever att barnen tycker att det är extra gott när man liksom gjort det själv 🙂
så gott de lät