Fru Magnolia

Vardag på tre

Mannen är ute och far. Åkte idag vid lunch och kommer hem igen onsdag kväll. Kvar här hemma är jag och pojkarna. Vi roddar vardag. Det är sällan mannen är borta flera dagar. Det var mer vanligt när barnen var små. Fler resor, längre resor. Att vi fick ihop det då är för mig ett under. Han resandes och jag skiftarbetande. Det var tider det, som jag inte saknar.

Men trio här hemma alltså. Idag har jag kört jobb, egen träning, gitarrskola för lillebror och gymnastikträning. Imorgon blir det kvällsträning för storebror. Frågan är vad lillebror ska få hitta på under tiden. Jag har lockat med badhus, men av någon anledning är han inte pepp på det. Vi får se vad vi gör. Det är i alla fall 1:45h som ska ”slås ihjäl”. Och på onsdag ska vi se om vi får till en tränings-krock. Att vara på orientering och handboll, på varsin sida av stan, samtidigt, är även för mig en utmaning.  Sen ska vi klämma in lite näringsriktig hemlagad mat oxå. Eller så är det just den dagen som vi gör som jag inte lär… Tur att det just denna veckan inte är så mycket läxor för barnen.  Storebror har bara prov i Hinduismen och lillebror någon form av läsförståelse.  Det brassar vi av i farten.

Men det är ändå lite speciellt det här med att bara vara tre. För på något fantastisk sätt så flyter vardagen otroligt smidigt på. Alla går och lägger sig mätta och nöjda. Tvättmaskinen jobbar på som vanligt och morgonrutinerna är inte krångligare än annars.  Visst, logistiken blir mer omständlig, men med planering och lite ”manjana”  så flyter det på.  Bara jag får sova, gott, så löser sig allt annat.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.