Fru Magnolia

Ut med julen

Idag var dagen då julen skulle åka ut. Helt och hållet. Vi städade bort tomtar och pynt redan förra helgen. Men lämnade kvar granen, stjärnor och adventsljusstakar. Även pepparkakshuset fick vara helt en bonusvecka.

Att klä av granen visade sig gå fortare en kvickt. Barnen plockade av pyntet, mannen tog hand och ljusen och vips så var det klart. Jag han inte ens reflektera över den uteblivna julmusiken eller avbrotten för godisätande.  Nej, av med pyntet, öppna altandörren och ut med granskrället. Fram med dammsugaren och moppen, och på 30 min gick vi från att ha en strålande gran i vardagsrummet, till att ha ett nystädat, granlöst sådant.

Storebror hade dukat upp ett gediget gottebord med lussebullar och 7 sorters hembakat godis. Till detta dracks det julmust, såklart. Men glöggen glömdes bort. Tyvärr. Får sippa i oss den en annan dag. Sen var det ju det där med pepparkakshuset, som skulle krossas. En knytnäve senare, och hela köket var fullt av pepparkakskross och stenhårda godisar. Fram med dammsugaren igen…

Så nu är julen slut
så när som på 3 flaskor glögg
och ute tror naturen att det  är sisådär mitten av mars
undra hur denna vår kommer bli

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.