Fru Magnolia

Viruset tar över

Tanumstrand barn grilla

Målbild, som inte blev av. Grilla marshmallows vid strandkanten….

Denna ledighet. Den blev inte alls som jag hade önskat, hoppats eller planerat för.  Vi tar det från början.  Först hade jag tänkt att hela familjen skulle ha åkt ner till Tanumstrand för nyårsfirande. Det visade sig skulle krocka med en innebandycup. Som det sedan visade sig att jag hade bokat fel i min kalender. När detta upptäcktes var det dock inte läge att boka. För mannen i mitt liv hade blivit kollo för ett mycket ledighetskrankt virus.  Ett virus som som stannade kvar i en sisådär 13 dagar. Golvad i omgångar var han, mannen i mitt liv. Detta medförde att min vision om familjeutflykter, mysiga kvällar och kanske ett projekt eller två helt gick i stöpet. Bara att ”go with the flow” (+ PMS, identitetssökande 11åring och en 8åring som vips ska sova samtliga nätter i våran säng). Jo, man kan bli rätt sliten av ledighet

Något som dock blev av var att titta när VSK spelade bandy på hemmaplan.  För detta krävs VARMA kläder. 

Jag såg dock en ljusning, en möjlighet till tillflyktsort. Storebror skulle ju spela cup. Kanske skulle jag boka in mig, själv, på ett hotell i Uppsala, gå och titta på matcherna och bara sova, ströva äta.  Men nej.  De kollofirande virusarna måste ha tröttnat på sin värd, och bestämt sig för att besöka ett nytt kollo. Denna gång hos storebror.  I morse, 1 timme innan avfärd, sa storebror, med sorg i rösten, att huvudet värkte och att han frös, inuti.  Lätt feber (”JÄTTE MÅNGA FULA ORD!!!!”).  Så istället för att hänga med sitt lag, spela grym innebandy och sova i skolsal, så ligger han nu på soffan. Lyckan är dock att samtliga matcher streamas. Så vi har precis sätt killarna i p08röd VIB storspela och ta hem sin första match.  Lillebror dock, som vi hade lovat egentid med mormor, fick sin egentid med mormor. Han är hemma hos henne just nu, och har det säkert underbart.

Löpning gäddeholm

Det blev en hel del löpning den här ledigheten. Ett sätt att stabilisera och reglera. Vara själv. Vilket ifs kan vara lite jobbigt, ibland. 

Man kan ju välja att se tur i oturen. Att om jag hade bokat Tanumstrand, så hade jag varit tvungen att boka av det. På grund av viruset. Om jag hade bokat hotellet, som tänkt igår kväll, hade bokningen och pengarna brunnit inne då vi inte kunde åka på cupen.

Men än är det inte försent att åka iväg
på cup
har vi tur att viruset vantrivs
och lag kamraterna spelar sitt storstilade spel
då kommer det finnas en chans
att han får spela
om än bara 5min
för att vara en del av äventyret

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.