Fru Magnolia

Vaktelägg, vänner och glitter

Nyårsafton. Visst ligger det lite magi däri. Förväntningar, nystart och en massa annat. Eller, såhär. Det blir till vad man gör det. alltså, vad man själv vill att det ska vara. För om vi ska vara riktigt krassa, så är det en kväll som alla andra. Ingen annan magi, än den som vi själva skapar.  Och så klart skapade vi magi igårkväll. Med mat, vänner och glitter.  Och idag, är vi som sig bör, ganska trötta. Lite som vilken fredagskväll som helst, men med den skillnaden att det skapades härliga minnen igår.

Vi kanske ska börja prata om maten.  Jag har aldrig tidigare i mitt liv pocherat ägg. Inte heller knäckt ett vaktelägg, än mindre hållit i ett.  Men igår var det tydligen dagen då detta skulle rättas till.  Och låt mig säga så här. Att lyckas till perfektion  med 80% av äggen är enligt mig själv lite magi i sig.  Med tanke på att det var halv omöjligt att ens ta sig igenom skalet på de små rackarna.  Vi gjorde det HÄR receptet och la till lite färska räkor. Fem glittrande stjärnor av fem möjliga om ni frågar oss.  Till huvudrätt svängde värdinnan ihop världens godaste potatiskaka, rödvinssky och savoykål. Männen förpassade vi till grillen för att helgrilla ryggbiff på kolgrillen (inspiration HÄR).  Efter all mat, var vi tvungna att ta en promenad för att göra plats för efterrätten. Värdinnan hade gått ”all in” så att säga. Det var cheescake, den ljuvligaste chokladglassen som finns att köpa (HÄR), praliner, minikaffedrink, frukt och balsamicosås.

 

En promenad tog vi. Vid 21 tiden sådär, klädde vi oss med vinterkläder och pannlampor och  traskade ner till hamnen. Långt från hus, lampor och skog. Mannen i mitt liv fick till uppgift att starta fyrverkeriet. En uppgift som visades sig vara utmanande då det blåste på endel. Men skam den som ger sig. Det tog fyr och vips så fylldes den mörka himlen av stjärnstoff och milda pang.

Åter i stugan serverades efterrätten,  god dryck och sanslöst många skratt. De äldre barnen gick totalt in i rollerna som stylist och fotografer. Och vi vuxna spelade med. Det blev några sanslöst roliga kreationer och bilder. Bilder som vi kommer ta fram när det är dax att vara den där riktigt pinsamma föräldern…

Så kom tolvslaget. Och tro det eller ej. För första gången i modern tid så räknade vi faktiskt ner, tillsammans med barnen. Vi skålade, skådade fyrverkerierna som sköts i grannskapet och lekte med bautastora tomtebloss.  Efter det gick vi dem få stegen hem till vårt eget hus. Lyckliga över att ha startat det nya året på ett ypperligt trevligt sätt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.